Palvelut / Varhaiskasvatuspalvelut
 
 

Ulvilan kaupungin varhaiskasvatuksen laatukysely 11.2.-3.3.2019

Hyvät lasten vanhemmat!

Tervetuloa kehittämään kanssamme Ulvilan varhaiskasvatuspalvelua ja tekemään lapsenne päivistä entistäkin laadukkaampia. Avullanne saamme lasten ja perheiden erilaiset tarpeet paremmin näkyväksi ja pystymme arvioinnin kautta suunnittelemaan ja kehittämään toimintaamme. Pyydämmekin, että annatte meille hetken perheenne arvokasta aikaa ja pysähdytte meille kaikille tärkeiden kysymysten äärelle.

Ulvilan kaupungin varhaiskasvatusta koskeva laatukysely toteutetaan ajalla 11.2.-3.3.2019.

Olemme laatineet erilliset kysymykset vanhemmille ja lapsille.

Vanhempien kyselyyn vastataan osoitteessa
https://player.myzef.com/ulvila/ajax/?q=92-Zy2iT0wQ


ULVILAN KAUPUNGIN ESIOPETUKSEEN JA KOULUUN ILMOITTAUTUMINEN sekä
VARHAISKASVATUKSEN OSAPÄIVÄRYHMIIN SEKÄ KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTAAN HAKEMINEN
AJALLA 1. – 15.2.2019


ESIOPETUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN
Päiväkodeissa ja kouluissa järjestettävään esiopetukseen ilmoitetaan v. 2013 syntyneet lapset. Ilmoittautuminen tapahtuu kaupungin internet-sivuilta löytyvän sähköisen linkin kautta.
 
Esiopetuksen haun yhteydessä haetaan myös esiopetuksen lisäksi tarvittavaa varhaiskasvatusta. Päiväkodeissa järjestettävän esiopetuksen päätökset lähetetään hakijoille 16.6.2019 mennessä.


KOULUUN ILMOITTAUTUMINEN
8.8.2019 koulunsa aloittavat lapset ilmoitetaan kouluun sähköisesti osoitteessa https://wilma.ulvila.fi. Avainkoodi ja ohjeet Wilma -tunnuksen tekemistä varten löytyvät koulutulokkaiden koteihin viikolla 5 saapuvasta kirjeestä.

Peruskoulun 1. luokalle ilmoitetaan vuonna 2012 ja sitä aikaisemmin syntyneet lapset, jotka eivät ole vielä aloittaneet oppivelvollisuutensa suorittamista.

Lykkäysanomus koulunkäynnin aloittamisesta vuotta säädettyä myöhemmin tehdään sivistys- ja hyvinvointijohtajalle.

Koulutulokkaiden kouluun tutustuminen on keskiviikkona 8.5.2019.


VARHAISKASVATUKSEN OSAPÄIVÄRYHMIIN HAKEMINEN
Friitalan (Tuulenpesän pk) ja Vanhankylän (Metsätähden pk) varhaiskasvatusalueilla on haettavana osapäiväpaikkoja (n. 4h / päivä) 3 - 5 -vuotiaille lapsille toimintakaudeksi 12.8.2019 - 29.5.2020.


KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTAAN HAKEMINEN
Ulvilassa järjestetään ohjattua koululaisten iltapäivätoimintaa 1. ja 2. luokan oppilaille.
1. luokan oppilaat ovat etusijalla paikkoja jaettaessa, 20 % paikoista on varattu 2. luokan oppilaille.  

Hakemukset täytetään kaupungin internet-sivuilta löytyvän sähköisen linkin kautta.
Hakijoille lähetetään kirjallinen päätös 31.5.2019 mennessä. 


Ulvilan sivistyslautakunta


TERVETULOA ULVILAN VARHAISKASVATUKSEN  ETUSIVULLE 

Ulvilan varhaiskasvatus järjestä perheiden tarpeisiin oikea-aikaisesti vastaavaa palvelua, jossa toimitaan yhteistyössä vanhempien ja monialaisten toimijoiden kanssa. Varhaiskasvatuksen laatutavoitteena on tukea lapsen itseluottamusta, vuorovaikutustaitoja ja innostaa lasta oppimaan. Varhaiskasvatuksessa panostetaan turvallisuuteen ja viihtyisään oppimisympäristöön, sekä varhaisen tukemisen kautta ennaltaehkäisevään toimintaan. Varhaiskasvatuksen sivulta pääset tutustumaan ulvilalaisen varhaiskasvatuksen vaihtoehtoihin, maksuihin ja tukiin. Ulvilassa varhaiskasvatusta toteutetaan sekä kunnallisissa, että yksityisissä päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Sivupalkista löydät eri hoitomuodot alueittain. Sivuilla voit täyttää sähköisesti päivähoitohakemuksen tai tulostaa sen aktiivisena lomakkeena.

 

 


 

ULVILAN KAUPUNGIN LINJAUS VARHAISKASVATUSOIKEUDESTA 1.8.2016 ALKAEN 

Uuden lain mukaan lapsi on oikeutettu varhaiskasvatukseen kokopäiväisesti, jos lapsen vanhemmat työskentelevät kokoaikaisesti, opiskelevat, toimivat yrittäjänä tai ovat omassa työssä päätoimisesti. Tämä oikeus säilyy myös vanhemman työn tai opiskelun päätyttyä kahden kuukauden ajan. Muussa tapauksessa lapsella on uuden lain mukaan 1.8. alkaen oikeus varhaiskasvatukseen 4 tuntia päivässä tai 84 tuntia kuukaudessa. Jos tarve varhaiskasvatukseen ko. tilanteessa on enemmän kuin 20h/vko, haetaan lisätunteja  hakemuksella, jonka on internetsivuilla kohdassa päivähoitoon hakeminen.

ULVILAN PÄIVÄHOIDON, ESIOPETUKSEN JA KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SÄHKÖINEN ASIOINTI.

Sähköisellä asioinnilla voit hakea päivähoitopaikkaa, ilmoittautua esiopetukseen, hakea koululaisten iltapäivätoimintaan tai laskea maksulaskurilla hoitomaksuarvion.
Asiakkaat voivat myös muuttaa tietojaan, ilmoittaa lapsen poissaoloja yms. suoraan hoitopaikkaan.

Päivähoitoon, esiopetukseen ja koululaisten iltapäivätoimintaan hakemisen linkki

 


 Liitteet:

Tästä sivusta vastaa Arja Kevätsalo, päivitetty 7.2.2019