Palvelut / Varhaiskasvatuspalvelut
 
 

TERVETULOA ULVILAN VARHAISKASVATUKSEN  ETUSIVULLE

Varhaiskasvatus tukee lasta ja perhettä lapsen hoidossa, kasvatuksessa ja opetuksessa: tärkeissä varhaislapsuuden hetkissä.
Varhaiskasvatuksen sivulta pääset tutustumaan ulvilalaisen varhaiskasvatuksen vaihtoehtoihin, maksuihin ja tukiin. Ulvilassa varhaiskasvatusta toteutetaan sekä kunnallisissa, että yksityisissä päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Sivupalkista löydät eri hoitomuodot alueittain. Sivuilla voit täyttää sähköisesti päivähoitohakemuksen tai tulostaa sen aktiivisena lomakkeena.


ESIOPETUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN

Päiväkodeissa ja kouluissa järjestettävään esiopetukseen ilmoitetaan v. 2012 syntyneet lapset. Ilmoittautuminen tapahtuu kaupungin internet-sivuilta löytyvän sähköisen linkin kautta.
 
Esiopetuksen haun yhteydessä haetaan myös esiopetuksen lisäksi tarvittavaa varhaiskasvatusta. Tarvittaessa ilmoittautumislomakkeen saa päiväkodeista. Päiväkodeissa järjestettävän esiopetuksen päätökset lähetetään hakijoille 16.6.2018 mennessä.


VARHAISKASVATUKSEN OSAPÄIVÄRYHMIIN HAKEMINEN

Friitalan (Tuulenpesän pk) ja Vanhankylän (Metsätähden pk) varhaiskasvatusalueilla on haettavana osapäiväpaikkoja (n. 4 h / päivä) 3 - 5 -vuotiaille lapsille toimintakaudeksi 13.8.2018 - 31.5.2019

 


Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuperusteet muuttuvat  1.1.2018 alkaen (UUSI!)


Eduskunta hyväksyi 8.12.2017 varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain muutokset koskien huoltajien tulorajojen korottamista ja sisaralennusta.
Varhaiskasvatusmaksuun vaikuttavat perheen tulorajat ja maksuprosentit muuttuvat heti vuodenvaihteessa. Perheille tehdään uudet asiakasmaksupäätökset 1.1.2018 alkaen voimassa olevien tulotietojen mukaan. Uudet maksupäätökset toimitetaan tammi-helmikuun aikana. Tulotietoja ei tarvitse ilmoittaa, mikäli ne eivät ole muuttuneet.
Mikäli perhe on hyväksynyt korkeimman maksun perimisen ilman tulotietojen ilmoittamista, kannattaa perheen tulotaso tarkistaa suhteessa uusiin tulorajoihin ja tarvittaessa toimittaa uudet tuloselvitykset tammikuun 2018 aikana. Koska tulorajat nousevat, eivät kaikki maksimimaksua aiemmin maksaneet enää jatkossa kuulu tähän maksuryhmään.
Muutos koskee myös palveluseteliasiakkaita.

Maksutaulukko 1.1.2018 alkaen

Perhekoko Vähimmäisbruttoraja € / kk     Maksuprosentti        Korkeimman maksun bruttotuloraja €/kk
2                   2 050                                          10,70                          4 760
3                   2 646                                          10,70                          5 356
4                   3 003                                          10,70                          5 713
5                   3 361                                          10,70                          6 071
6                   3 718                                          10,70                          6 428
 
Perheeseen lasketaan yhteistaloudessa asuvat henkilöt sekä heidän kanssaan samassa taloudessa elävät molempien alaikäiset lapset.

Korkein maksu nuorimmasta kokoaikaisessa varhaiskasvatuksessa olevasta lapsesta on edelleen 290 euroa/kk, mutta toisesta lapsesta 50 prosenttia ja perheen muista lapsista 20 prosenttia nuorimman lapsen kokoaikaisesta varhaiskasvatusmaksusta. Alle 27 euron maksua ei peritä. Maksu voidaan määrätä enimmäismaksuna, mikäli huoltaja ei ole ilmoittanut perheen tuloja.

 

 


 

ULVILAN KAUPUNGIN LINJAUS VARHAISKASVATUSOIKEUDESTA 1.8.2016 ALKAEN

 

Uuden lain mukaan lapsi on oikeutettu varhaiskasvatukseen kokopäiväisesti, jos lapsen vanhemmat työskentelevät kokoaikaisesti, opiskelevat, toimivat yrittäjänä tai ovat omassa työssä päätoimisesti. Tämä oikeus säilyy myös vanhemman työn tai opiskelun päätyttyä kahden kuukauden ajan. Muussa tapauksessa lapsella on uuden lain mukaan 1.8. alkaen oikeus varhaiskasvatukseen 4 tuntia päivässä tai 84 tuntia kuukaudessa. Jos tarve varhaiskasvatukseen ko. tilanteessa on enemmän kuin 20h/vko, haetaan lisätunteja  hakemuksella, jonka on internetsivuilla kohdassa päivähoitoon hakeminen.

ULVILAN PÄIVÄHOIDON, ESIOPETUKSEN JA KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SÄHKÖINEN ASIOINTI.

Sähköisellä asioinnilla voit hakea päivähoitopaikkaa, ilmoittautua esiopetukseen, hakea koululaisten iltapäivätoimintaan tai laskea maksulaskurilla hoitomaksuarvion.
Asiakkaat voivat myös muuttaa tietojaan, ilmoittaa lapsen poissaoloja yms. suoraan hoitopaikkaan.

Päivähoitoon, esiopetukseen ja koululaisten iltapäivätoimintaan hakemisen linkki

 


 Liitteet:

Tästä sivusta vastaa Arja Kevätsalo, päivitetty 16.4.2018