Palvelut / Varhaiskasvatuspalvelut / Vuorohoito
 
 

Päivähoito ja vuorohoito

Vastaavana toimii Pia Paulamäki
puh. 0400 134 903, email.
pia.paulamaki@ulvila.fi

PÄIVÄKOTI PELTOWILLA
Kiltatie 1, 28450  Vanha-Ulvila
puh. 0400-134 903 (päiväkodin johtaja)
puh. 0400-134919, sähköposti: peltowilla@ulvila.fi
Päivähoitoa klo 6.30-17.00

>> Peltowillan Peda.net-sivulle tästä <<

Vuoropäivähoitoa vuorokauden eri aikoina vain vanhempien työstä tai harkinnanvaraisesti opiskelusta johtuviin tarpeisiin. Päiväkoti tarjoaa myös päivähoitoa.

LAPSI OPPII LEIKKIESSÄÄN. AIKUINEN LUO TILAN LAPSEN LEIKKIIN JA OPPIMISEEN

Päiväkoti PeltoWilla sijaitsee turvallisesti paloaseman ja terveyskeskuksen välimaastossa. Päiväkodissa on 5 kokopäiväryhmää 1-6-vuotiaille lapsille. Lapsiryhmät muodostetaan käyttäjien mukaan. Arkipäivien päivähoito toteutetaan lapsen kotiryhmässä ja vuoropäivähoito turvallisesti yhdessä sisarusryhmässä. Päiväkodissa toteutetaan myös esiopetusta.
Vuoropäiväkodissa vaihtelevat leikkikaverit ja aikuiset asettavat omat haasteensa lapsen vuorovaikutustaidoille ja tunne-elämälle. Vuorohoidossa lapsen päivärytmi on hoitoajan mukaan vaihteleva, jolloin lapsi tarvitsee tukea päivärytmin omaksumiseen. Toistuva, säännöllinen päivärytmi vahvistaa lapsen turvallisuuden tunnetta. Päivällä nautitaan elämästä täysillä, illalla käperrytään kainaloon ja yöllä nähdään unia omassa sängyssä nalle kainalossa.
Keskeistä PeltoWillassa on leikin kautta oppiminen. Lapsi itse on aktiivinen tekijä ja osallistuja, joka kokee ja oppii asioita muiden lasten sekä aikuisten kanssa ja tuella. Toiminta vaihtelevasti yksin, pienryhmässä, isossa ryhmässä sekä eri-ikäisten lasten kanssa rikastaa lapsen elämää antaen hänelle erilaisia rooleja.

Tästä sivusta vastaa Mari Södergård, päivitetty 6.2.2017