Info / Yleistä / Kaupunginjohtajan tervehdys
 
 

Kaupunginjohtaja Jukka Moilasen tervehdys!

Automation City Ulvila – Ulvila Automaattisesti paras

Keskiaikaisesta kauppakaupungista, jonka tunnettu historia ulottuu 1300-luvulle, on vuosisatojen saatossa kehittynyt tämän päivän nykyaikainen puutarhakaupunki Ulvila.
Tuosta keskiaikaisesta Ulvilasta merkittävin muistomerkki on Pyhän Olavin kirkko 1400-luvulta.

Tutustumisen arvoinen kulttuuri- ja teollisuushistoriallinen matkailukohde Ulvilassa on myös Leineperin ruukinalue. Perinteisesti Ulvila yhdistetään vieläkin Friitalan nahkateollisuuteen. Tuotanto Ulvilassa on kuitenkin päättynyt teollisuuden voimakkaassa murrostilanteessa. Kaupunkimme tunnetaan edelleen myös pesäpallosta, jota pelataan maineikkaan Ulvilan Pesä-Veikkojen vetämänä.

 

Tämän päivän Ulvila on selkeä automaatioteollisuuden ja -osaamisen keskittymänä. Ulvilassa toimii lähes neljäkymmentä automaation toimialaan luokiteltua yritystä. Tähän joukkoon kuuluu useita kansainvälisiä teollisuusautomaatioita ja logistisia järjestelmiä valmistavia yrityksiä. Niiden merkitys niin työllistäjänä kuin yhteistyökumppanina on merkittävää paitsi Ulvilalle myös koko maakunnalle, nykyisin myös koko maalle. Ulvilalaisen automaatio-osaamisen tuotteita viedään ja käytetään laajalti ympäri maailmaa – lähes kaikkialla maailmassa.

Ulvilan kaupungin strategian 2017 – 2021 tulevaisuuskuva vuodelle 2030:

Ulvila on - elinvoimainen ihmisen kokoinen kaupunki jossa asukkaiden on hyvä elää turvallisesti ja yhteisöjen toimia aktiivisesti.
Ulvila on - Suomen automaatiopääkaupunki, jossa eri alojen yrityksillä on hyvät edellytykset toimia.

Ulvila on arvostettu asumiskunta, joka tarjoaa asukkailleen toimivat ja laadukkaat peruspalvelut luonnonläheisessä ja puhtaassa ympäristössä. Kaupungillemme on leimaa-antavaa laajat, hyvin suunnitellut ja toteutetut asuinalueet vehreässä maisemassa, toimiva kevyen liikenteen verkosto sekä lähellä olevat päivittäiset peruspalvelut.

Suomalaisessa julkishallinnossa on valmisteilla historian suurimmat muutokset. Olemme tiiviisti mukana sosiaali- ja terveydenhuollon- sekä maakuntauudistuksen valmistelussa. Uskomme, että ulvilalaisille voidaan turvata myös tulevaisuudessa hyvät peruspalvelut, jotka tuotetaan kustannustehokkaasti, joustavasti ja mahdollisimman ihmisläheisesti.
Ulvila turvaa jatkossakin hyvät edellytykset asumiseen, yrittämiseen ja viihtymiseen keskisuuressa puutarhakaupungissa. Kaupungin henkilöstö tekee työtään asukkaitaan ja asiakkaitaan varten. Meitä, jotka hoidamme kaupungin yhteisiä asioita, tulee olla helppo lähestyä. 
Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan kaupunkimme antamiin mahdollisuuksiin - asumiseen, yrittämiseen ja viihtymiseen.

Yritetään yhdessä - pidetään yhteyttä!
Kaupunginjohtaja Jukka Moilanen
Puhelin: 050 367 2617
jukka.moilanen@ulvila.fi

Tästä sivusta vastaa A.Kokko, päivitetty 15.5.2017