Info / Yleistä / Kaupunginjohtajan tervehdys
 
 

Kaupunginjohtajan tervehdys!

 Keskiaikaisesta kauppakaupungista, jonka tunnettu historia ulottuu 1300-luvulle, on vuosisatojen saatossa kehittynyt tämän päivän nykyaikainen puutarhakaupunki Ulvila. Kaupunkimme on keskeinen toimija Satakunnan sydämessä, Kokemäenjoen rannalla, Porin kaupungin kehyskaupunkina.  

 Keskiaikaisesta Ulvilasta merkittävin muistomerkki on Pyhän Olavin kirkko 1400-luvulta. Tutustumisen arvoinen kulttuuri- ja teollisuushistoriallinen matkailukohde Ulvilassa on myös Leineperin ruukinalue. Jo pitkään Ulvila on ollut tunnettu Friitalan nahkateollisuudesta, jonka tuotanto on kuitenkin päättynyt teollisuuden voimakkaassa murrostilanteessa.  Kaupunkimme tunnetaan myös pesäpallosta, jota pelataan edelleen maineikkaan Ulvilan Pesä-Veikkojen vetämänä.

Tämän päivän Ulvila tunnetaan automaatioteollisuuden selkeänä osaamiskeskittymänä. Ulvilassa toimii useita kansainvälisiä teollisuusautomaatiota ja logistisia järjestelmiä valmistavia yrityksiä. Niiden merkitys niin työllistäjänä kuin yhteistyökumppanina on merkittävää paitsi Ulvilalle myös koko maakunnalle. Ulvilalaisen automaatio-osaamisen tuotteita viedään ja käytetään laajalti ympäri maailmaa – lähes kaikkialla maailmassa.

Ulvila on arvostettu asumiskunta, joka tarjoaa asukkailleen toimivat ja laadukkaat peruspalvelut luonnonläheisessä ja puhtaassa ympäristössä. Kaupungillemme on leimaa-antavaa laajat, hyvin suunnitellut ja toteutetut asuinalueet vehreässä maisemassa, toimiva kevyen liikenteen verkosto sekä lähellä olevat päivittäiset peruspalvelut. Vuoteen 2016 ulottuvan kaupunkistrategiamme mukaan Ulvila on rohkeista ratkaisuistaan tunnettu mahdollisuuksien kaupunki, joka kantaa vastuunsa asukkaiden ja yritysten hyvinvoinnista.

Suomalaiseen julkishallintoon kohdistuu suuria muutosvaateita. Tässä ajassa Ulvilan kaupungin keskeisiksi menestystekijöiksi on strategiassamme määritelty peruspalvelujen turvaaminen, talouden ja toiminnan tasapaino sekä tehokkaat ja joustavat toimintamallit. Ulvila on mukana muutoksessa ja pyrkii vastaamaan lähitulevaisuuden tarpeisiin omilla tavoitteillaan ja toimillaan. 


Ulvila turvaa jatkossakin hyvät edellytykset asumiseen, yrittämiseen ja viihtymiseen keskisuuressa puutarhakaupungissa. Kaupungin henkilöstö työskentelee ja toimii asukkaitaan ja asiakkaitaan varten. Meitä, jotka hoidamme kaupungin yhteisiä asioita, tulee olla helppo lähestyä. Me olemme asukkaittemme ja asiakkaittemme asialla ja palveluksessa.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan kaupunkimme antamiin mahdollisuuksiin - asumiseen, yrittämiseen ja viihtymiseen.

Yritetään yhdessä - pidetään yhteyttä!

Kaupunginjohtaja Jukka Moilanen
Puhelin:  050 367 2617

jukka.moilanen@ulvila.fi

Tästä sivusta vastaa A.Kokko, päivitetty 13.6.2016