Siirry sisältöön

Väestön influenssarokotukset jatkuvat – katso Ulvilan rokotusajat tästä

Väestön influenssarokotukset alkavat Porin perusturvan alueella torstaina 21. marraskuuta. Influenssarokotuksen saa hakea rokotusaikataulun mukaisesti miltä tahansa toimipisteeltä riippumatta omasta terveysasemasta.

Influenssarokotukset Ulvilan terveysasemalla:

  • 12. ja 19.12.2019 torstaina klo 12.30–17.30
  • 2.–23.1.2020 torstaisin klo 14–17

Koko rokotusaikataulu löytyy osoitteesta www.pori.fi/influenssarokotukset.

Rokotuksen saa maksutta riskiryhmiin kuuluvat. Kausi-influenssan riskiryhmät ovat tarkkaan harkittuja ja rokotteen saa ilmaiseksi sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet, kaikki 6-kuukauden – 6-vuoden ikäiset lapset, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset.

Influenssa voi olla vakava sairaus, jonka oireina ovat korkea kuume, lihassärky, väsymys, yskä ja kurkkukipu. Sairauden tunne voi kestää jopa 2 viikkoa. Influenssaan liittyvät jälkitaudit saattavat myös olla vakavia varsinkin jotain perussairautta sairastavalle. Rokotukset ovat tehokkain keino torjua influenssaa.

Jos rokotuksesta huolimatta kuitenkin sairastuu influenssaan, ovat oireet lievempiä ja tartuttavuus on pienempi sekä todennäköisyys sairastua jälkitauteihin vähenee. Sairauden itämisaika on kahdesta kolmeen vuorokautta ja virusta erittyy noin vuorokausi ennen oireiden alkamista, jolloin ehtii tietämättään jo levittää tartuntaa. Influenssarokotteen voi ottaa, vaikka ei riskiryhmään kuuluisikaan. Tällöin influenssarokote ostetaan itse apteekista lääkärin reseptillä, minkä jälkeen rokotteen voi tulla ottamaan terveydenhoitajan vastaanotolle ajan varaamalla. Influenssarokote ja vastaanottomaksu maksetaan tässä tapauksessa itse. Reseptin ja vastaanottoajan perusturvan yhteistoiminta-alueella saa soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen 02 621 5000 (ma-pe 8.00–16.00)