Siirry sisältöön

Kasvomaskien käyttösuositus laajenee

Hyvät oppilaat, huoltajat ja henkilökunta                                       

Satakunnan alueellinen tartuntatautien työryhmä on 7.1. laajentanut kasvomaskien käyttösuositusta vuosiluokkien 7-9 oppilaille ja koulukuljetuksiin. Koulukuljetuksissa maskisuositus koskee myös alakoulujen oppilaita, jos samassa linja-autossa tai taksissa on myös yläkouluikäisiä tai toisen asteen opiskelijoita (ammatillinen koulutus tai lukio).

Maskien käyttö hillitsee tartuntoja ja vähentää altistumisia. Näin pystymme suojaamaan toisiamme.

Ulvilan  kaupunki on hankkinut oppilaille maskit (Satasairaala), jotka toimitetaan kouluihin logistiikkakeskuksesta viimeistään 14.1. Koulut tiedottavat tarkemmin maskien jakamisesta ja koulukohtaisista käytänteistä sekä opastavat niiden käytössä. Maskisuositus on voimassa ainakin 31.1. 2021 saakka. 

Peruskouluissa opetuksen järjestämisessä noudatetaan myös muita turvallisuusohjeita ja -suosituksia. Ensisijaisen tärkeää on yhä noudattaa turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua. Oireisena lasten ja aikuisten on hakeuduttava välittömästi koronatestiin. Älä tule oireisena kouluun!

Toivon, että huomisen Nuutinpäivän viettäminen ovelta ovelle laulamalla jää tänä vuonna väliin!

Kannustamme kaikkia peruskoululaisten huoltajia ja oppilaita ottamaan käyttöön THL:n Koronavilkku-sovelluksen, jonka avulla mahdolliset altistukset on helpompi kartoittaa ja hillitä näin koronan leviämistä. Lisätietoja:  koronavilkku.fi

THL:n sivuille on koostettu kuntalaisille suunnattua tietoa kasvomaskien käytöstä https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Yhteistyöterveisin

Kimmo Vepsä
Sivistys- ja hyvinvointijohtaja

0400-134 849