Siirry sisältöön

Koronatestien tuloksissa viivettä

Porin perusturvan tiedote 22.12.2021

Koronatestien tulosten saaminen on viivästynyt viikon aikana entisestään sekä lisääntyneiden altistumisten että laboratoriotoimintaan liittyvien yllättävien haasteiden vuoksi. Viive on pahimmillaan ollut jopa seitsemän päivää.

Perusturvan koronaneuvontapuhelin on myös tästä syystä ruuhkautunut ja toivotaan, että ihmiset malttavat odottaa rauhassa testitulosta, eivätkä ota tähän asiaan liittyen yhteyttä koronaneuvontapuhelimeen ruuhkauttaen toimintaa entisestään. Koronaneuvontapuhelimeen jätetyt takaisinsoittopyynnöt on jouduttu tänä aamuna nollaamaan niin, että vain tiistaina 21.12. ja siitä eteenpäin jätetyt soittopyynnöt ovat tallessa ja näihin pyritään vastaamaan mahdollisuuksien mukaan. Jos olet siis jättänyt soittopyynnön tätä aikaisemmin, on se pyyhkiytynyt pois järjestelmästä.

Koronatestin tulosta odottaessa vältetään oman perheen ulkopuolisia kontakteja.

Perusturva muistuttaa, että vähänkään sairaana ei saa mennä päivähoitoon, kouluun tai työpaikalle. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua kuitenkin testiin viiveettä. Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä.

Lisätietoja antaa:
Minna Sipola, osastonhoitaja, p. 044 701 3726