Siirry sisältöön

Pop up -koronarokotustilaisuudet jatkuvat Porissa 9.1.2022

Suositut pop up -koronarokotustilaisuudet jatkuvat 9.1. Porissa

Sote-keskus Cottonissa, Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa ja Porin nuorisotalolla annetaan koronavirusrokotteiden 1.-3. annoksia pop up -tyylisesti sunnuntaina 9.1.2022 kello 10-16.

Koronavirusrokotteen lisäksi voi halutessaan saada myös influenssarokotteen, jos THL:n asettamat kriteerit täyttyvät. Koska tapahtuma järjestetään ilman ajanvarausta, niin tapahtumassa saattaa muodostua jonoa. Rokotustapahtumaan saavutaan terveenä (ei hengitystieinfektion oireita), huolehditaan turvaväleistä ja käytetään nenä-suusuojusta mahdollisuuksien mukaan. Rokotushenkilökunta vastaa tapahtumissa kysymyksiin koskien koronavirusrokotteita ja influenssarokotusta.

Perusturvan alueella pop up -rokotuksia järjestetään lähiaikoina myös Merikarvian terveysasemalla 7.1. kello 15-20 ja Noormarkun urheilutalolla 12.1. kello 16-19.30.

Pop up-tapahtumissa ei rokoteta 5-11 -vuotiaita lapsia, vaan heidät rokotetaan ajanvarauksella neuvoloissa ja kouluterveydenhuollossa.

Porin nuorisotalolla järjestetään lisäksi ajanvarauksella toimiva, ylimääräinen rokotustapahtuma 16.1 kello 10-16, johon on saatavilla paljon aikoja. Ajan voi varata puhelimitse:02 623 4360 arkisin klo: 8–14.

Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa ja sote-keskus Cottonissa järjestetään pop-up –rokotuksia ilman ajanvarausta myös sunnuntaina 16.1. ja sunnuntaina 30.1. kello 10-16. Länsi-Porin neuvolassa järjestetään lisäksi pop-up –rokotustapahtuma torstaina 13.1. kello 16-20.

Miksi kolmansia koronarokoteannoksia annetaan?

Uusimman tutkimustiedon mukaan koronarokotteen teho tartuntaa vastaan hiipuu asteittain toisen annoksen saamisen jälkeen. Rokotteen suojateho vakavaa koronavirustautia vastaan säilyy valtaosalla väestöstä kuitenkin erittäin hyvänä ainakin kuuden kuukauden ajan.

Osalle ihmisistä kolmatta annosta suositellaan, koska heillä kahden annoksen suojateho vakavaa koronavirustautia vastaan heikentyy muuta väestöä nopeammin. Voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan kolmatta annosta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta suositellaan 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Kolmannen rokotteen tarvitsevat tällä hetkellä etenkin vanhemmat ihmiset, sillä ikä on merkittävin vakavalle koronataudille altistava tekijä.

Porin perusturvan alueen asukkaille lähetetään tekstiviesti, kun sähköisen ajanvarauksen kolmannelle koronarokotteelle voi tehdä.