Siirry sisältöön

Norovirustapausten vuoksi asetettu vierailukielto Porin kaupunginsairaalan lyhytaikaisosastolla T4 jatkuu – myös Noormarkussa vierailukielto

Porin perusturvan tiedote 14.1.2022

10.1. asetettu vierailukielto jatkuu toistaiseksi Porin perusturvan noro-kohorttiosastona toimivalla akuutti lyhytaikaisosasto T4:lla huoneissa 15-28 noroviruksen aiheuttamien tartuntojen vuoksi. Tilannetta arvioidaan päivittäin. Rajoitukset kestävät siihen asti, että tilanne osastolla rauhoittuu.

Norovirus aiheuttaa herkästi tarttuvan taudin, jonka oireisiin kuuluvat oksentaminen, ripuli, vatsakivut ja usein kuume. Noroviruksen ehkäisyssä tärkeää on huolellinen käsien peseminen saippualla. Desinfiointiaineen käyttö ei puhdista käsiä viruksesta yhtä tehokkaasti eikä korvaa käsien pesemistä saippualla.

Vierailijoita pyydetään ystävällisesti ottamaan yhteyttä osastolle puhelimitse ja varmistamaan koskeeko kielto heidän läheistään. Puhelinnumerot: 044 701 3050 tai 044 701 3054.

Vierailukielto myös Noormarkun kotiinkuntoutusosastolla

Noormarkun kotiinkuntoutusosastolle on asetettu vierailukielto toistaiseksi liittyen koronasta johtuvaan selvitystilanteeseen. Osastolla on ilmennyt tartuntatapauksia, joiden johdosta tehdään laajempi selvitystyö potilaiden ja henkilökunnan osalta. Tästä syystä osastolla ei voi vierailla.

Lisätietoja antavat:
Katri Vuori, hygieniahoitaja, puh. 044 701 0329