Siirry sisältöön

Sote-keskus Cottonin asiointiluukun aukioloihin muutoksia – puhelinpalvelu ruuhkautunut

Tiedote 28.6.2022

Sote-keskus Cottonin asiointiluukun aukioloihin muutoksia – puhelinpalvelu ruuhkautunut

Tiistaista 28.6. alkaen sote-keskus Cottonin asiointiluukku palvelee supistetuin aukioloajoin arkisin klo 8.30-12. Muina aikoina Cottonin asiointiluukku ei ole avoinna.

Asiakkaita pyydetään ottamaan yhteyttä sote-keskus Cottoniin ensisijaisesti Omaolo-palvelun kautta, sillä Cottonin puhelinpalvelu on pahasti ruuhkautunut. Omaolon kautta saat lisätietoja oireistasi, ja tarvittaessa sinut ohjataan tunnistautumisen kautta asioimaan Porin perusturvan ammattilaisten kanssa. Lähettämällä Omaolossa tehdyn oirearvion ammattilaiselle, saat viestiyhteyden perusturvan sairaanhoitajaan. Sairaanhoitaja vastaa viestiisi Omaolossa arkisin klo 8-15.30 välisenä aikana, 2 tunnin kuluessa oirearvion lähettämisestä. Voit tehdä oirearvion myös virka-ajan ulkopuolella, vaikka yöllä tai viikonloppuna. Tarvittaessa myös ajanvaraus terveysasemalle hoituu Omaolossa. Palvelu on käytössä kaikille Porin perusturvan alueella asuville.

Sote-keskus Cottonin puhelinpalveluissa on ruuhkaa. Tällä hetkellä takaisinsoitto-palveluun jätettyihin puheluihin pystytään vastaamaan 1-2 viikon kuluessa. Asiakas voi olla yhteydessä myös Porin perusturvan keskitettyyn ajanvaraukseen puh. 02 621 5000. Keskitetty ajanvaraus palvelee asiakkaita arkisin klo 8-16. Muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Hätätilanteissa tulee aina soittaa 112.

Asiointiluukun aukioloaikojen supistamisen taustalla on henkilöstöpula. Perusturva pyrkii rekrytoimaan lisää henkilökuntaa henkilöstöpulan paikkaamiseksi. Rekrytoinnissa on kuitenkin haasteita yleisen, koko Suomea koskevan hoitajapulan vuoksi.

                       Lisätietoja antaa

Hannele Oksanen, osastonhoitaja, puh. 044 701 4513

Marika Riihikoski, Omaolo –vastaava, puh. 044 701 7605

Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243