Siirry sisältöön

Kansalaisopiston syyskausi alkamassa – mukana yli 560 kurssia ja tilaisuutta

Tiedote 11.8.2022

Kansalaisopiston Sinä Osaat! -koulutusoppaan voi noutaa kirjastoista Porissa ja Ulvilassa sekä Satakunnan Museosta, Porin taidemuseosta ja Porin nuorisotalolta toimipisteiden aukioloaikoina. Koulutusopas on luettavissa myös opiston nettisivuilla.

Porin seudun kansalaisopiston syksyn ohjelmassa on yli 560 kurssia tai yleisötilaisuutta. Opetuskausi käynnistyy syyskuun alussa.

– Opistotalon auditorio on remontoitu vastaamaan nykyajan vaatimuksia, Syksyn yleisöluentotarjonta onkin poikkeuksellisen runsas. Luentoja järjestetään niin ajankohtaisista energiakysymyksistä, kompostoinnista kuin italialaisesta oopperasta, kertoo kansalaisopiston rehtori Jari Kaasinen.

Syyskauden kurssiuutuuksia ovat muiden muassa kuntonyrkkeily, japanilainen miekkailu sekä improkurssit nuorille ja aikuisille. Kädentaidoissa langasta syntyvät niin suositut JonSukat, lasikuistineuleet kuin ryijytkin. Tietoteknisiä taitoja hiotaan työnhaun tueksi, turvallisten verkko-ostosten avuksi ja näyttävien nettisivujen aikaansaamiseksi. Uutuuskursseilla opitaan myös lennättämään dronea ja käsittelemään ääntä tietokoneella. Avoimessa yliopistossa tarjolla on ensimmäistä kertaa lähiopetuksena järjestettävät filosofian perusopinnot sekä verkko-opintoja esimerkiksi sosiaalipedagogiikassa ja tuotantotaloudessa.

Uutena opistossa järjestetään osaamisperusteisesti toteutettuja kursseja. Opintopisteitä on mahdollista saada tukiviittomakursseista ja osaamismerkkejä voi hankkia tieto- ja viestintätekniikan kursseista sekä Keski-Porin kirkon opaskoulutuksesta.

– Kansalaisopistoissa on perinteisesti opittu monenlaisia niin työ- kuin vapaa-aikaakin hyödyttäviä tietoja ja taitoja, joiden tunnistaminen ja tunnustaminen on tähän asti ollut puutteellista. Halukkaat opiskelijat voivat nyt saada osaamisestaan todistuksen. Mutta kursseille voi tietysti osallistua, vaikkei haluakaan suorittaa näyttökoetta, Kaasinen kannustaa.

Ilmoittautuminen Porin seudun kansalaisopiston kursseille alkaa tiistaina 23. elokuuta 2022 osoitteessa www.pori.fi/kansalaisopisto ja samanaikaisesti puhelimitse numerossa 02 621 5963. Ilmoittautuminen avautuu kahdessa erässä. Kello 9.30 pääsee ilmoittautumaan käsityö-, kuvataide- ja kielikursseille. Jälkimmäinen ilmoittautuminen avautuu kello 11.30. Tuolloin voi ilmoittautua liikunnan, musiikin sekä tieto- ja viestintätekniikan kursseille. Varsinaisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautua voi aina kurssien alkamiseen saakka.

Keskiviikkona 24. elokuuta 2022 opiston väki jalkautuu Kauppakeskus Puuvillaan kello 10–20 ja Sahanmäen S-markettiin Ulvilassa kello 12–18. Paikan päällä saa lisätietoa kursseista ja voi ilmoittautua mukaan.

Lisätietoja antavat:

Jari Kaasinen, rehtori, puh. 044 701 5964,  jari.kaasinen@pori.fi.
Mari Korhonen, suunnittelija, puh. 044 701 5961, mari.korhonen@pori.fi