Siirry sisältöön

Kaasmarkun uimarannan saastumisen syytä selvitetty – lisänäytteiden perusteella ei ole voitu päätellä saastumislähdettä

Kaasmarkun uimarannan saastumisen syytä on selvitetty joesta otetuilla lisänäytteillä. Lisänäytteiden tulokset ovat valmistuneet, mutta niiden perusteella ei voi päätellä mikä saastumislähde on. Jos ongelma uusiutuu ensi kesänä, jatketaan syyn selvittelyä lisänäytteenotoilla.

Kaasmarkun uimaranta asetettiin uimakieltoon 30. kesäkuuta korkean enterokokki-pitoisuuden vuoksi. Elokuussa otettujen näytteiden perusteella ulosteperäisten enterokokkien määrä on laskenut vedessä alle toimenpiderajan eikä pitoisuuksien katsota enää aiheuttavan terveyshaittaa. Uimakielto on purettu 22. elokuuta alkaen.

Lisätietoja antaa ympäristöinsinööri Riikka Niemenmaa p. 044 701 3351.

Kaasmarkun jokimaisemaa