Siirry sisältöön

Leineperin ruukki

Leineperin ruukin info, os. Pitkäjärventie 7/Ulvila
0400 135 190 info(at)leineperinruukki.fi
avoinna 2021 ruukilla

– tilauksesta
– 1.5. lähtien toukokuussa viikonloppuisin la-su klo 12-16
– kesä-elokuussa ti-su klo 12-18
– syyskuussa viikonloppuisin la-su klo 12-16

Muina aikoina info palvelee puhelimitse ja s-postilla ma-pe klo 9-15

Leineperin ruukilla nautit ihanasta kulttuuriympäristöstä ja vanhojen rakennusten tunnelmasta. Rautaruukin perustamisesta on 250 vuotta ja juhlavuosi näkyy ruukilla mm. tarinoissa, pukeutumisessa ja tapahtumissa. Ruukin 15 käsi- ja taidetyöläistä 10 puodissaan tarjoavat kurkistuksen moninaisiin taitoihin ja käsinvalmistettuihin esineisiin. Ruukin entisessä työväen leivintuvassa Kahvila-Ravintola Savipakari loihtii lähiraaka-aineista maittavaa ruokaa ja ihania kaffeleipiä – talon 1850-luvun tunnelma ja historia ovat ainutlaatuiset. Leineperin Mylly jauhaa luomuviljasta ryynejä ja jauhoja. Pikku-Pakarissa painat rauhaisasti pään tyynyyn keittiön, kammarin ja modernin saunaosaston punaisessa mökissä. Härkätallin kesäteatterissa näytellään heinäkuussa Kari Hotakaisen ”Sydänkohtauksia”. Infotilassa pienoismallin kautta pääset sukeltamaan ruukin historiaan ja tarinoihin, Kangasniemen mökissä on Kulta-Kallen ainutlaatuisen urheilu-uran palkintokokoelma, leikekirja, ensimmäinen harjoitteluväline sekä Kangasniemen kodin kalustus. Seppä Saclenin asuntomuseo tarjoaa kurkistuksen 1920-luvun ammattimiehen perheen asumiseen.

Ruukilla on juhlavuoden mittaan myös ruukin historiaan liittyviä teematapahtumia ohjelmineen, työpajoineen ja -näytöksineen sekä ulkopuolisine myyjineen. Lisäksi ruukilla järjestetään kolmet isot markkinat muiden pienempien tapahtumien lisäksi.

Tule siis nauttimaan ruukin tunnelmasta – yksin, ystävän tai perheen kera tai ryhmänä. Viivy hetki, päivä tai jää vaikka pidemmäksi aikaa.

https://facebook.com/leineperinruukki