Siirry sisältöön

Verkkopalvelut

Satakirjastojen verkkokirjastossa voit etsiä aineistoa, tehdä varauksia sekä uusia lainojasi mikäli niihin ei ole varauksia tai uusimiskertoja on alle kahdeksan. Verkkokirjaston kautta pääset koko Satakunnan kokoelman äärelle, etsit sitten kirjoja, musiikkia, elokuvia tai äänikirjoja. Tarvitset verkkokirjaston käyttöön käyttäjätunnuksen ja nelinumeroisen pin-koodin. Tunnukset voit hakea lähimmästä kirjastostasi Satakunnassa. Ota mukaan kirjastokorttisi ja kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Tunnuksia ei tehdä puhelimessa tietoturvasyistä.

Opastusta verkkokirjaston käyttöön saat kirjaston henkilökunnalta tai digiopastuksesta.


Tästä pääset Satakirjastojen verkkosivuille.

Jos sinulla ei ole vielä kirjastokorttia, voit tulostaa lomakkeen valmiiksi ja palauttaa sen täytettynä kirjastoon. Lomaketta ei voi palauttaa sähköisesti.

Celian palvelut lukemisesteisille

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa.

Kysy lisää kirjaston neuvontapisteestä!


Muita tietokantoja

eKirjasto

eKirjasto on sivusto yleisten kirjastojen e-aineistoihin. Aineistoa voit etsiä aihepiireittäin, asiasanoilla tai vapaasanahaulla. Osa eKirjaston aineistosta on vapaata verkkoaineistoa ja osa sellaista, että lukemiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liittyvän PIN-koodin.

Musiikkikirjastot.fi

Musiikkikirjastot.fi  kokoaa käyttöösi musiikkikirjastojen vinkkejä, tapahtumia ja ajankohtaisia uutisia. Kotisivulta pääsee kätevästi suosittuihin tiedonhakukanaviin, sisältöhin ja muihin verkkopalveluihin.

Kysy kirjastonhoitajalta

Kysy kirjastonhoitajalta on kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu, jossa kirjastonhoitaja vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Kirjasampo.fi / Boksampo.fi

Kirjasampo.fi / Boksampo.fi on suomalaisten kirjastojen kirjallisuusverkkopalvelu, josta löydät kiinnostavia kirjailijoita, kirjoja ja uusia lukukokemuksia. Voit myös tarkistaa kirjojen saatavuuden kirjastosta, kertoa lukemistasi kirjoista ja suositella niitä muille. Syksyllä 2011 julkistettu Kirjasampo on kehitetty erityisesti kaunokirjallisuuden hakua varten, mutta nykyisin palvelussa esitellään myös tietokirjallisuutta.

Sivupiiri

Sivupiiri on Kirjasammon lasten- ja nuortenkirjallisuutta esittelevä osio. Sivupiirissä julkaistaan oma päivän täky, lasten- ja nuortenkirjallisuuteen liittyviä uutisia sekä lukusuosituksia kirjahyllyjen muodossa. Kirjahyllyjä kannattaa hyödyntää opetuksen ja kirjallisuustyön tukena, lukusuosituksia on jo paljon eri aiheista ja eri ikäryhmille jaoteltuina.

Kirjastokaista

Kirjastokaista on osa Kirjastot.fi-kokonaisuutta, joka on väylä kaikkiin kirjastopalveluihin. Löydät Kirjastokaistalta videoita ja audioita kirjallisuudesta ja kirjailijoista sekä kirjastoista ja niiden palveluista. Kirjastokaista osallistuu ohjelmillaan myös kaikenikäisten lukemisen edistämiseen.

Finna

Finna.fi on hakupalvelu, josta löydät aineistoja suomalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista.

Melinda

Melinda on kansallinen kuvailun yhteistyöympäristö ja metatietovaranto, joka kokoaa kirjastoaineistojen kuvailevat metatiedot yhteen paikkaan. Melindasta muodostuu vaiheittain suomalaisten kirjastojen yhteinen metatietovaranto. Kirjastojen viitetietojen lisäksi se sisältää Suomen kansallisbibliografian.