Siirry sisältöön

Kaupungin koronavirusta koskevat ajankohtaisuutiset

8.4.20209
Tiedote yrittäjille koronavirusepidemian aikana

Koronavirusepidemialla on merkittäviä vaikutuksia myös yrityksiin ja elinkeinoelämään. Ulvilan kaupunki on tunnistanut huolen yrittäjistään, yhdessä selviämme!

Ulvilan kaupunki, Prizztech Oy, Ulvilan yrittäjät ja Satakunnan yrittäjät kokoontuivat tänään 7.4.2020 ylimääräiseen elinkeinotiimin kokoukseen. Kokouksessa selvitettiin Ulvilalaisten yrittäjien ja yritysten tilannekuvaa poikkeusoloissa.

Yritysneuvonta ja tukitoimet

Prizztech neuvoo ja tukee yrityksiä koronaviruksen aiheuttamissa haasteissa ja muissa liiketoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Suositusten mukaisesti Prizztech palvelee asiakkaita ensisijaisesti puhelimitse ja verkon välityksellä.

Voit olla yhteydessä suoraan asiantuntijoihimme www.prizz.fi/yhteystiedot tai jättää yhteydenottopyynnön (lomake sivulla) tai soittaa vaihteeseemme 02 620 5300 (klo 8-16), josta sinut ohjataan vapaana olevalle henkilölle.

Voit olla yhteydessä myös Prizztechin Ulvilan kaupungin yhteyshenkilöön Mikko Puputtiin, 044 710 5343, tai mikko.puputti@prizz.fi

 Yksinyrittäjien tuki koronavirustilanteessa

Työ-ja elinkeinoministeriöstä on tulossa yhteensä 100 miljoonan euron tukipaketti yksinyrittäjille. Yksinyrittäjät voivat jatkossa hakea 2000 euron tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Valtioneuvosto antaa tukiasetuksen ennen pääsiäistä, jossa määritellään mm. tuen myöntämisen kriteerit. Ulvilan kaupunki pyrkii organisoimaan yksinyrittäjien tuen myöntämisen mahdollisimman nopeasti. Tiedotamme heti lisää, kun tukea voi hakea kaupungilta.

Yritysrahoitus koronavirustilanteessa

Mistä yritys voi hakea rahoitusta koronavirustilanteessa. Kooste, jonka tiedot myös sivun tekstissä.

Oheisen taulukon mukaisesti on saatavissa rahoitusta koronavirustilanteessa. Tarkemmat ohjeet on saatavilla Työ- ja elinkeinoministeriöstä https://tem.fi/koronavirus/toimintaohjeita-yrityksille

Myös Prizztech auttaa yrityksiä rahoitusinstrumentteihin liittyvässä neuvonnassa ja hakemisessa.

Yrittäjien virtuaaliset aamukahvit

Ulvilan kaupunki, Ulvilan yrittäjät, Satakunnan yrittäjät ja Prizztech Oy järjestää Ulvilalaisille yrittäjille virtuaalisen aamukahvitilaisuuden perjantaina 17.4. klo 8.00. Aamukahvit järjestetään sähköisenä kokouksena MS teams-ympäristössä. Osallistujalla ei tarvitse olla teams sovellusta asennettuna.

Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä ja käydä keskustelua yritysten tilanteeseen liittyen koronaepidemian aikana. Tilaisuuteen toivotaan ennakkoon kysymyksiä, jotta osaamme varautua vastaamaan oikeisiin asioihin. Voit jättää kysymyksen oheisella linkillä avautuvalla lomakkeella.

Tervetuloa!

Ps. kahvitarjoilu vaihtelee osallistujan oman maun mukaan ☺

Linkki kysymyslomakkeelle:

Linkki virtuaalisille aamukahveille: Liity Microsoft Teams -kokoukseen


31.3.2020
Ulvilassa pidetään kaikista huolta!

Suomen hallitus päätti jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka. Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia tullaan jatkamaan kuukaudella 13. toukokuuta saakka eri kouluasteilla. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Koulujen keväälle suunnitellut juhlat, vanhempainillat, kouluun tutustuminen jne. siirretään myöhempään ajankohtaan. Kevätjuhlien järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin.

Perusopetuksessa on siirrytty etäopetukseen ja osittaiseen lähiopetukseen, joka tapahtuu oppilaan lähikoulussa.  Oppilaat, joilla on erityisen tuen päätös tai ovat vuosiluokilla 1-3., voivat osallistua[VK1]  lähiopetukseen. 1-3. luokkalaisia suositellaan kuitenkin edelleen pysymään kotona etäopetuksessa, mikäli mahdollista. Jos huoltaja haluaa lapsen osallistuvan lähiopetukseen, tulee asiasta olla yhteydessä ensin rehtoriin, jotta koululla on valmius vastanottaa lapsi lähiopetukseen.

Koulujen valmius järjestää opetus näissä poikkeavissa olosuhteissa on hyvä. Toivomme kotona opiskelevien lasten huoltajien tukea, että oppilaiden päivärytmi säilyy kouluarjen mukaisena.  

Opettajat ovat tehneet paljon työtä etäopiskelun toteuttamiseen – verkossa opettaminen, henkilökohtainen ohjaaminen ja tukeminen, videoiden ja verkko-opetusmateriaalien käyttö ovat olleet tukemassa oppilaiden kasvamista ja oppimista siellä kotona.  Arviointi ja palautteen antaminen on sujunut mielestäni pääsääntöisesti hyvin. Tärkeää on, että yhteydenpito on vuorovaikutteista ja säännöllistä opettajan ja oppilaan välillä.

Kaikki opettajat ovat tavattavissa työjärjestyksen mukaan. Pyritään kuitenkin kaikki siihen, että palautteet ja läksyt palautetaan valoisana aikana. Opettajatkin tarvitsevat illan palautumiseen.

Jos koette, että tarvitsette apua etäopetukseen tai haluatte antaa palautetta opetuksesta, niin ottakaa yhteyttä omaan opettajaan tai rehtoriin; minullekin (sivistysjohtaja) voitte palautetta antaa.

Muistattehan huolehtia siitä, että perheen kaikki jäsenet pyrkivät välttämään kodin ulkopuolisia lähitapaamisia. Nyt on tärkeää, että saamme täällä Ulvilassa tartuntaketjut minimiin! Näin me kaikki pysymme turvassa ja terveinä.

Aamu- ja iltapäivätoiminta jatkuu lähiopetusta saavien oppilaiden osalta.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kouluruokailuun ovat oikeutettuja peruskoulun lähiopetukseen osallistuvat oppilaat.  Ulvilan kaupunki tarjoaa myös mahdollisuutta ruokailuun perheille, joille maksuttoman kouluruoan poisjäänti aiheuttaa taloudellisia haasteita selvitä arjen haasteista.  Tässä tapauksessa ottakaa yhteyttä koulusi kuraattoriin.  Ruokailu järjestetään eväspaketeilla perusopetuksessa oleville oppilaille.

Alla olevat ruoka-apu pisteet ovat myös ulvilalaisten käytettävissä:

Maanantaisin klo 10-11.30        Elämän Leipä, Juhana Herttuankatu 20

Torstaisin klo 10-11.30               Elämän leipä, Juhana Herttuankatu 20

Perjantaisin  klo 8-11.30            Elämän Eliksiiri, Vanhakoivistontie 12

lisätietoja: Satakunnan Yhteisökeskus     044 986 1462

Neuvoja ja apua on saatavilla!

Poikkeustilanne voi olla lapsille ja perheille myös monella tapaa raskasta. Apua on kuitenkin tarjolla. Ohessa on linkkejä ja puhelinnumeroita, josta saatte apua. Voit myös soittaa koulusi kuraattorille tai opettajalle, jotka voivat auttaa avun ja tuen löytämisessä. 

Pidetään huolta myös tuttavien ja ystävien perheistä. On tärkeää, että kukaan ulvilalainen ei jää nyt yksin!

Korona-neuvontapuhelin avattu

Porin perusturva on avannut korona-neuvontapuhelimen.  Neuvontapuhelimessa vastataan kaikkiin tiedusteluihin korona-virukseen liittyen Porin, Ulvilan ja Merikarvian alueella. Neuvontapuhelin on auki arkisin kello 8-16 ja puhelinnumero on 02 623 4333.

Opiskeluhuolto

Ulvilan koulujen kuraattorit, erityisopettaja ja psykologi jatkavat työtä oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa. Kaikki yhteydenotot, jotka koskevat oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin tai oppimisen sekä kasvamisen tukea tehdään oman oppilaitoksen kuraattorille tai psykologille Wilman viestitoiminnoin, sähköpostia käyttäen tai soittamalla. Oppilaat saavat oppimisen tukea erityisopettajilta. Ulvilassa myös koulunkäynninohjaajat ovat oppilaan oppimisen tukena soitellen oppilaalle, neuvoen ja ohjaten.

Pääsääntöisesti käytetään etäyhteyksiä.

  • Oppilas- ja opiskelijahuolto toimii, työtavat on sopeutettu vallitsevaan tilanteeseen.
  • Kuraattorit ja psykologit ovat valmistautuneita keskustelemaan asioista. Kuraattorien työkuvaan liittyvät asiat, jotka sivuavat arjen ja mielen hyvinvointia ja sosiaalista tukea. Psykologit ovat psyykkisen ensiavun ja tuen ammattilaisia. Näissä asioissa saa tukea heiltä.
  • Terveyteen liittyvissä asioissa ollaan yhteydessä terveydenhoitajaan.
  • Etäopiskelun ja koulunkäynnin pulmissa ollaan yhteydessä ensin opettajaan.

Tukea verkosta!

MLL               https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ 

NETTARI.FI    https://www.netari.fi/

Sekasin-chat (12 – 29 vuotiaille)           https://sekasin247.fi/

TÄSSÄ VIELÄ TÄRKEITÄ NUMEROITA!

  • Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontanumero: 02 623 4333 (ma-su klo 8-16).
  • Satasairaalan päivystysnumero: 02 627 6868 (ma-su klo 16 jälkeen).
  • Lapsiperheiden palveluneuvontanumero: 02 623 4360 (arkisin klo 8-16).
  • Valtakunnallinen palvelunumero: 0295 535 535 (arkisin klo 8-21 ja lauantaisin kl

Yhdessä tästä selvitään!

Kimmo Vepsä
Sivistys- ja hyvinvointijohtaja
0400-134 849
kimmo.vepsa@ulvila.fi


31.3.2020
Koronaterveysasemalle on avattu drive-in näytteenottopiste

Porin koronaterveysaseman drive-in-näytteenottopiste otettiin käyttöön maanantaina 30.3.2020. Asiakkaat tulevat näytteenottoon koronaneuvontapuhelimessa tehdyn riskiarvion perusteella, ennalta sovittuna aikana.

Käynti drive-in-näytteenottopisteeseen tapahtuu Koivulantieltä osoitteessa Herralahdenraitti 2 . Asiakkaan tulee kääntyä Koivulantieltä kohti Itä-Porin lähipalvelukeskusta ”Näytteenotto” –tienviitan osoittamaan suuntaan.

Asiakas pysäköi autonsa terveyskeskuksen seinässä olevan näytteenotto –kyltin kohdalle. Drive-in-näyte voidaan ottaa ilman, että asiakkaan tarvitsee nousta auton kyydistä. Näytteenottaja ottaa näytteen, jonka jälkeen asiakas poistuu alueelta ajamalla piha-alueelta takaisin Koivulantielle.

Perusturvan sairaalaosastoilla ja Akuutti kotikeskuksessa ammattilaiset ottavat näytteitä tarpeen mukaan.

Koronaterveysasemalle ohjaudutaan Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla ainoastaan soittamalla koronaneuvontapuhelimeen. Terveydenhuollon henkilökunta haastattelee ja arvioi tilanteen puhelimitse ja antaa sen jälkeen soittajalle toimintaohjeet. Koronaneuvontapuhelimen numero on 02 623 4333 ja se on auki joka päivä kello 8-16.


23.3.2020
Kauppakassipalvelu Ulvilassa yli 70 vuotiaille

Ulvilan kaupunki käynnistää yhteistyössä K-Supermarket Hansan kanssa kauppakassipalvelun niille ulvilalaisille yli 70 vuotiaille, jotka sitä tarvitsevat. Tilaukset vastaanotetaan puhelimella ma-to klo 8.00-12.00 ja toimitetaan seuraavana päivänä klo 15 mennessä. Palvelun tavoittaa numerosta 0400 135339 (Maarit Virtanen).

Ennen ensimmäistä kauppakassitoimitusta tehdään asiakkaan kanssa laskutusasiakassopimus Hansaan.  Tuotteet laskutetaan myöhemmin asiakkaalta.

HUOM! Lisätty 25.3.2020
Suuresta kysynnästä johtuen, palvelu käytettävissä ainoastaan niillä yli 70-vuotiailla joilla ei sukulaisissa tai tuttavapiiristä löydy henkilöä hoitamaan kauppakassipalvelua.
Keräys ja toimitus tapahtuu kerran viikossa/asiakas!

23.3.2020
Koronaterveysasema aloitti toimintansa


Koronaterveysaseman toiminta aloitettiin maanantaina 23.3. Itä-Porin terveysasemalla osoitteessa Herralahdenraitti 2. Koronaterveysasema keskittyy hoitamaan potilaita, joiden epäillään sairastavan vakavaa koronainfektiota, mutta jotka eivät kuitenkaan vaadi sairaalahoitoa. Terveysasema toimii ainoastaan ajanvarauksella.

Valtaosa hengitystieinfektioista hoituu edelleen kotona ja niiden hoidoksi riittää normaali flunssan itsehoito. Jos kotihoito-ohjeet eivät riitä tai potilaalla on vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleisvoinnin huonontumista, voi hän ottaa yhteyttä koronaneuvontapuhelimeen (puh. 02 623 4333, ma-su 8-16). Puhelinpalvelusta potilas ohjataan tarvittaessa koronaterveysaseman vastaanotolle puhelimessa tapahtuvan hoidon tarpeen arvioinnin kautta.

Jos henkilö epäilee itsellään koronatartuntaa, hän voi tehdä sähköisen oirearvion Omaolo-palvelussa


Suomen hallituksen toteamat poikkeusolot ajalle 18.3.-13.4.2020

Ulvilassa tehtävät toimenpiteet:

Maan hallituksen suositteleman riskiarvion pohjalta Ulvilan kaupunki on ryhtynyt palveluiden rajaamistoimiin seuraavasti.

Kasvatus ja opetus

Valtioneuvosto on tänään (20.3.2020 klo 13.30) antanut uuden valtioneuvoston asetuksen, jolla muutetaan rajoitusasetuksen 3 §:ää. Muutoksen perusteella kaikilla esiopetuksen, perusopetuksen 1-3 vuosiluokan sekä erityisen tuen oppilailla, pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat oppilaat mukaan lukien, on oikeus lähiopetukseen. Muutosasetus tulee voimaan 23.3.2020.”

Edelleen vahvasti suositellaan 1-3. luokkalaisia osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli se on mahdollista.

Lisätietoja  antavat Ulvilan alakoulujen rehtorit.

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Valtioneuvosto on linjannut, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Koulujen, oppilaitosten sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Poikkeuksellisesti kuitenkin koulussa järjestettävä esiopetus niille lapsille joiden molemmat vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.

Muita rajoituksia

Kielletään vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä.

Kielletään ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.

Yli  70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa.

Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Suljetaan museot, teatterit, kirjastot, kirjastoautot, harrastustilat ja –paikat, Kaskelotin uimahalli ja kuntosali, muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.

Ulvilan kaupungintalo suljettu

Ulvilan kaupungintalon ovet lukittu 18.3.2020 alkaen. Kaupungintalon ulko-ovilla henkilökunnan puhelinnumerot. Tullessasi kaupungintalolle, huolehdithan hyvästä käsihygieniasta. Emme kättele.
Osa henkilöstöstä etätöissä mutta pyrimme palvelemaan puhelimitse tai sähköpostitse.  

Kaupungin henkilöstön puhelinnumeroita:

Ulvilan kaupungin henkilöstön ohjeistaminen

Ulvilan kaupungin henkilöstöä on ohjeistettu Korona-virukseen liittyen. Kaupunki päivittää henkilöstöohjeistuksiaan tilanteen mukaan ja muiden viranomaisten ohjeistuksien päivittyessä.