Siirry sisältöön

Kaupungin koronavirusta koskevat ajankohtaisuutiset

_______________________________________________________
Porin Perusturvan tiedote 22.7.2022

Perusturvan ajanvarauksessa ruuhkaa – koronarokotuksille avataan oma puhelinnumero

Perusturva laajensi aiemmin tällä viikolla THL:n suositusten mukaisesti 4. koronarokotteet tietyille väestöryhmille. Rokotukset ovat herättäneet laajaa kiinnostusta, jonka vuoksi perusturvan yleinen ajanvarauspuhelin ja koronaneuvontapuhelin ovat ruuhkautuneet.

Tilanteen saamiseksi hallintaan perjantaina 22.7. joudutaan nollaamaan alkuviikon aikana koronaneuvontaan ja itäisen alueen ajanvaraukseen jätetyt soittopyynnöt, joihin ei ole pystytty soittamaan takaisin.

Ajanvaraajia pyydetään huomioimaan, että mikäli asia ei ole kiireellinen, soittamista tulisi lykätä ensi viikkoon. Koronarokotuksille avataan maanantaista 25.7. alkaen oma puhelinnumero. Soittajia pyydetään myös muistamaan, että asiakkaan tulee jättää vain yksi takaisinsoittopyyntö yhdestä puhelinnumerosta. Ylimääräiset soitot eivät nopeuta ajan saamista, vaan ruuhkauttavat palvelua entisestään.

Koronarokotuksille oma puhelinnumero ma 25.7. alkaen

Koronarokotuksiin liittyvissä ajanvarausasioissa voi maanantaista 25.7. alkaen soittaa numeroon 02 623 4360.

Myös perusturvan yleisen ajanvarauksen numerovalikkoon avataan maanantaina oma numerovalinta rokotusajanvarauksia varten. Soitettaessa ajanvaraukseen puh. 02 621 5000 klo 8-14 välillä ja valitsemalla numerovalikosta 0 (nolla), puhelu yhdistyy rokotusajanvaraukseen.

Rokotusajanvarauksen puhelinnumero 02 623 4360 on avoinna ma 25.7. alkaen arkisin klo 8-14. Rokotusajanvarauksessa ei ole takaisinsoittopalvelua.

Pahoittelemme ruuhkaa.

Lisätietoja antaa: Taru Kleemola, itäisen sote-alueen ylilääkäri, puh. 044 701 0509


Porin perusturvan tiedote 9.11.2021

Perusturvan rokotusten ajanvarauspuhelin on tukkeutunut

Korona- ja influenssarokotusten ajanvarauspuhelin on pahasti ruuhkautunut. Tilanteen saamiseksi hallintaan joudutaan keskiviikkoaamuna nollaamaan alkuviikon aikana jätetyt pyynnöt, joihin ei ole pystytty soittamaan takaisin. Ajanvaraajia pyydetään huomioimaan, että mikäli asia ei ole kiireellinen, niin soittamista tulisi lykätä ensi viikkoon. Esimerkki kiireettömästä ajanvarauksen tarpeesta on tilanne, jossa kolmas koronarokote on ajankohtainen joulukuun puolella.

Influenssarokotusten kohdalla ajanvaraus toimii periaatteella, jossa perusturva lähestyy tekstiviestillä niitä asiakkaita, jotka ovat sähköisesti ilmoittaneet halukkuutensa ottaa influenssarokote. Tekstiviestejä lähetetään viikoittain marras-joulukuun aikana. Mikäli asiakas on täyttänyt lomakkeen pori.fi-sivustolla, tulee odottaa ajanvarausluvan sisältämän tekstiviestin saapumista. Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Lomake pori.fi-sivustolla on yhä avoinna.

Ajanvarauspuhelimeen soittajia pyydetään muistamaan, että tulee jättää vain yksi takaisinsoittopyyntö yhdestä puhelinnumerosta. Ylimääräiset soitot eivät nopeuta ajan saamista vaan ruuhkauttavat palvelua entisestään. Takaisinsoittopalvelu on käytössä tämän viikon ajan klo 8-12, jotta ruuhkaa saadaan purettua.

Tilanteen ennustetaan jatkuvan ainakin tämän viikon ajan.

Lisätietoja antaa:
Anna-Maija Heikkilä, osastonhoitaja, terveydenhoitaja, puh. 044 701 0385

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 5.11.2021

Koronatilanne Noormarkun vuodeosastolla ja kotiin kuntoutusyksikössä yhä haasteellinen – Ulvilan vuodeosastolla tilanne rauhoittumassa

Tiedotimme viime viikolla koronatartunnoista Ulvilan vuodeosastolla ja Noormarkun vuodeosastolla ja kotiin kuntoutusyksikössä. Yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin kanssa kummassakin yksikössä käynnistettiin välittömästi laajat selvitystoimet epidemian laajuuden ja tartunnanlähteen selvittelemiseksi.

Noormarkussa on vuodeosastolla ja kotiin kuntoutusyksikössä eristyksissä tällä hetkellä19 potilasta ja karanteenissa 10. Epidemian alusta Noormarkussa on ollut yhteensä 34 koronatartuntaa. Tällä viikolla on tullut kaksi uutta positiivista testitulosta työntekijöille ja kaksi potilaille. Tilanne Noormarkussa on haasteellinen.

Epidemian leviäminen poikkeuksellisen laajalle Noormarkun kotiin kuntoutusyksikössä liittyy todennäköisesti siihen, että osastolla potilaat ovat olleet omatoimisia ja aktiivisia ja läheisesti tekemisissä toistensa kanssa ennen kuin koronavirusinfektio todettiin. Uudet tapaukset ovat syntyneet itämisajan puitteissa.

Ulvilan vuodeosastolla on epidemian alusta ollut yhteensä seitsemän tartuntaa, vuodeosastolla on tällä hetkellä hoidossa viisi koronapositiivista potilasta. Ulvilassa tilanteen voidaan katsoa olevan hallinnassa.

Porin perusturvan yksiköissä osastohoidossa koronan vuoksi oli eilen torstaina yhteensä 28 potilasta Noormarkussa, Ulvilassa ja Porin Maantiekadulla.

Ensimmäiset karanteenit edellä mainittuihin epidemioihin liittyen päättyvät viikonloppuna. Kaikilta karanteenissa olevilta otetaan näytteet ennen karanteenin päättymistä.

Henkilökunnan tilanne karanteenin suhteen on arvioitu erikseen. Työntekijöiden rokotussuoja on yksilöllisesti tarkastettu tartunnanjäljityksen yhteydessä ja puutteellisen rokotussarjan omaavat henkilökunnan edustajat on asetettu karanteeniin. Jokaisen sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskentelevän henkilön tulisi hoitaa rokotesuojansa kuntoon.

Lisätietoja antaa:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Terhi Puranen, terveydenhoitaja / tartuntataudit, puh. 044 701 0024

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 28.10.2021

Ulvilan ja Noormarkun osastoilla jatkotartuntoja koronalle

Tiedotimme eilen yhdestä koronatartunnasta Ulvilan vuodeosastolta kotiutuneella potilaalla ja kahdesta koronapositiivisesta Noormarkun kotiin kuntoutusyksikössä. Yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin kanssa kummassakin yksikössä käynnistettiin välittömästi laajat selvitystoimet epidemian laajuuden ja tartunnanlähteen selvittelemiseksi. Tämän vuoksi kaikilta hoidossa olevilta potilailta ja koko henkilökunnalta molemmissa yksiköissä päätettiin ottaa koronanäytteet. 

Eilisen jälkeen on ilmennyt neljä uutta positiivista potilasta Ulvilan vuodeosastolla. Henkilökunnalta ei ole saatu positiivisia tuloksia, mutta heidän osaltaan vastaukset ovat vielä kesken.

Noormarkun kotiin kuntoutusyksikössä ja Noormarkun vuodeosastolla on niin ikään otettu näytteet kaikista potilaista ja koko henkilökunnasta. Noormarkussa on ilmennyt 9 positiivista kotiin kuntoutusyksikössä ja yksi positiivinen henkilökunnan jäsen. Lisäksi on todettu yksi tartunta maanantaina yksiköstä kotiutuneella potilaalla.

Suuri osa tartunnan saaneista potilaista on saanut kaksi rokotusta, mutta he ovat iäkkäitä ja saaneet viimeisen rokotteensa jo keväällä, eli viimeisestä rokotteesta on kulunut noin puoli vuotta. Rokotesuojan etenkin tartuntaa vastaan tiedetään heikentyvän etenkin iäkkäillä ihmisillä. Rokote suojaa silti pääsääntöisesti vakavalta taudin muodolta, mutta tässä ikäryhmässä tilanteen vaikeutuminen on mahdollista.

Epidemian pysäyttämiseksi sekä Ulvilassa että Noormarkussa tehdään tällä hetkellä kaikki mahdolliset toimet. Molemmilla osastoilla ja kotiin kuntoutusyksikössä kaikki potilaat asetetaan karanteeniin ja tämän myötä myös negatiivisen tuloksen saaneet jäävät karanteeniin. Maksua karanteeniajalta osastohoidosta ei peritä. Vain välttämättömät vierailut saattohoitopotilaiden luokse ovat mahdollisia erikseen asiasta sopien. Uusia potilaita osastoille ei oteta.

Henkilökunnan tilanne karanteenin suhteen on arvioitu erikseen. Työntekijöiden rokotussuoja on yksilöllisesti tarkastettu tartunnanjäljityksen yhteydessä ja puutteellisen rokotussarjan omaavat henkilökunnan edustajat on asetettu karanteeniin. Jokaisen sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskentelevän henkilön tulisi hoitaa rokotesuojansa kuntoon.

Lisätietoja antaa:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Terhi Puranen, terveydenhoitaja / tartuntataudit, puh. 044 701 0024
Raija Uusitalo-Seppälä, infektioylilääkäri, tartuntataudeista vastaava lääkäri, Satakunnan sairaanhoitopiiri, puh. 044 707 7932


_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 27.10.2021

Ulvilan terveysaseman vuodeosastolla on ollut koronapositiivinen potilas maanantaina

Porin perusturvassa on tänään todettu koronainfektio aiemmin Ulvilan terveysaseman vuodeosastolla hoidossa olleella potilaalla. Häntä on hoidettu Ulvilassa tartuttavuusaikana 25.10. ja tartunta on todennäköisesti saatu vuodeosastolla. Tartunnanlähde ei ole toistaiseksi selvillä, mutta sitä selvitetään.

Altistuneet potilaat, henkilökunnan edustajat ja vierailijat pyritään tavoittamaan mahdollisimman pian Porin perusturvan tartunnanjäljityksen toimesta ja heistä otetaan koronanäytteet. Altistuneet asetetaan karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä lähtien. Henkilökunnan edustajien tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti.

Tartunnanlähteen selvittämiseksi ja tilanteen kartoittamiseksi osastolla otetaan kattavat näytteet kaikilta hoidossa olevilta potilailta ja henkilökunnalta. On myös mahdollista, että tartunta on saatu vierailijalta. Tartunnanjäljitys selvittelee asiaa tarkemmin.

Keskeneräisestä selvitystyöstä ja karanteeneista johtuen osastolla ei voi tällä hetkellä vierailla, eikä sinne oteta uusia potilaita.

Lisätietoja antaa:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Terhi Puranen, terveydenhoitaja / tartuntataudit, puh. 044 701 0024

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 27.10.2021

Porin perusturvan sairaalapalveluiden maskisuositus, vierailukäytännöt ja vierailuajat

THL on julkaissut uuden maskisuosituksen 30.9.2021. Satakunnassa ATTR suosittelee kuitenkin edelleen laajaa maskinkäyttöä epidemiologiseen tilanteeseen perustuen. THL suosittelee, että maskia käytetään edelleen etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.  THL suosittelee, että erityisesti ne, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa, huomioivat maskisuosituksen. Suositus on suunnattu 12 vuotta täyttäneille.

Suositus ei koske terveyden- ja sosiaalihuollon, opetuksen tai varhaiskasvatuksen toimialoja eikä työyhteisöjä, joita varten on erilliset suositukset. Näin ollen sairaalassa, terveyskeskuksessa tai ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa vierailtaessa tai työskenneltäessä on edelleen voimassa vahva maskisuositus kaikkien turvaksi.

Viikonlopun vierailuaika sairaalapalvelujen osastoilla Porin Maantiekadulla, Ulvilassa ja Noormarkussa on jatkossa klo 12–16, arkisin vierailuaika on klo 12-19. Oireettomat läheiset voivat vierailla rajoitetusti tapaamassa sairaalahoidossa olevia potilaita. Potilaan luona voi olla korkeintaan kaksi vierailijaa kerrallaan. Vierailijan tulee noudattaa hänelle annettuja ohjeita ja käyttää maskia. Vierailijan nimi ja asuinpaikkakunta kirjataan ylös.

Lisätietoja antaa:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Katri Vuori, hygieniahoitaja, puh. 044 701 0329

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 22.9.2021

Perusturvan tartunnanjäljityksessä yhä raskasta ruuhkaa

Koronaviruksen vuoksi karanteeniin määrättyjen henkilöiden kuudennen päivän altistumisen jälkeisiä näytteitä ei olla viime päivinä pystytty ruuhkautumisesta johtuen kaikilta osin toteuttamaan perusturvan alueella. Tällä hetkellä niitä ei pystytä ottamaan ollenkaan, karanteenin mitta on 10 vuorokautta viimeisestä altistuksesta.

Mikäli karanteenissa oleva henkilö on käynyt kuudennen päivän testissä yksityisellä lääkäriasemalla, se ei vapauta karanteenista. Karanteenin kesto on kymmenen vuorokautta. Karanteenin voi päättää vain tartuntatautilääkäri.

Tiedotimme viime viikolla sisäisistä työntekijöiden siirroista perusturvassa ruuhkan purkamiseksi. Jo tehdyt järjestelyt jatkuvat tällä viikolla ja sen lisäksi lisää siirtoja tehdään ja perehdytyksen kautta ratkaisuja ruuhkan purkamiseen pyritään saamaan lähipäivinä. Tilanteen ennustetaan jatkuvan kuitenkin useiden päivien ajan.

Ensitiedon välittämisessä altistuneille käytetään tekstiviestiä. Tartunnanjäljittäjien henkilökohtaiseen yhteydenottoon pyritään niin pian kuin mahdollista.

Lisätietoja antavat:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 21.9.2021

Ulvilan kaupungin Suosmeren työpajassa altistumisia koronavirukselle viime viikolla

Ulvilan kaupungin Suosmeren työpajassa on ollut altistumisia koronavirukselle 13.-15.9. välisenä aikana. 17 henkilöä on altistunut ja heille on lähetetty ensitieto altistumisesta ja karanteenista tekstiviestillä. Jos henkilö on saanut kaksi annosta rokotetta ja toisesta annoksesta on kulunut viikko ennen altistumista, niin hän ei jää karanteeniin. Karanteenin pituus on 10 vuorokautta viimeisestä altistuspäivästä.

Mikäli altistuneille tulee koronavirukseen viittaavia oireita, niin heidän on syytä hakeutua koronanäytteelle. Perusturvan tartunnanjäljittäjät ovat puhelimitse yhteydessä altistuneisiin lähipäivinä.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita perusturvan koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Lisätietoja antaa:
Jari Sainio, tartuntatautilääkäri, Porin perusturva, puh. 044 701 4515

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 16.9.2021

Ulvilan Koskin koulussa ollut altistumisia koronalle maanantaina ja tiistaina

Ulvilan Koskin koulussa on ollut altistumisia koronavirukselle maanantaina ja tiistaina 13.-14.9. Altistuneita oppilaita on yhdistetyllä 1-2-luokalla 21. Iltis-ryhmässä on näiden lisäksi altistunut 6 esikoululaista. Viisi henkilökuntaan kuuluvaa on myös altistunut.  Altistuneet oppilaat ja esikoululaiset asetetaan 10 päivän karanteeniin ja henkilökunnan tilanne arvioidaan erikseen. Suositellaan, että altistuneet hakeutuvat herkästi koronanäytteelle koronaan viittaavien oireiden ilmaantuessa.

Perusturvan tartuntatautiyksikkö pyrkii olemaan koululaisten huoltajiin yhteydessä alkuvaiheessa tekstiviestillä. Asiaa on käsitelty yhteistyössä koulun ja perusturvan tartuntatautitiimin kanssa.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Lisätietoja antavat:
Mikko Heinimäki, Koskin koulun rehtori, puh. 0400 134 878
Jari Sainio, tartuntatautilääkäri, Porin perusturva, puh. 044 701 4515

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 16.9.2021

Harjunpään koulussa ollut altistumisia koronalle viime viikolla

Harjunpään koulussa Ulvilassa on perjantaina 10.9 altistunut koronalle 42 ykkösluokan oppilasta ja eskarilaista ja lisäksi altistumisia on muutamia iltapäiväkerhossa. Lisäksi on altistunut 8 henkilökunnan jäsentä.

Altistuneet lapset asetetaan karanteeniin kymmeneksi vuorokaudeksi viimeisestä altistumisesta. Tässä tapauksessa ei ehditä järjestää kuudennen päivän testiä, koska päivä on juuri tänään. Altistuneet ohjataan näytteelle oireiden ilmaantuessa. Jos positiivisia testituloksia tulee ilmi, karanteenien pituutta joudutaan arvioimaan uudelleen.

Perusturvan tartuntatautiyksikkö pyrkii olemaan koululaisten huoltajiin yhteydessä alkuvaiheessa tekstiviestillä. Asiaa on käsitelty yhteistyössä koulun, kouluterveydenhoitajan ja tartuntatautitiimin kanssa. Työntekijöiden tilanne arvioidaan erikseen. Kahdesti rokotettuja oireettomia ei testata.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Lisätietoja antavat:
Juha Aaltonen, Harjunpään koulun rehtori, puh. 0400 134 702
Jari Sainio, tartuntatautilääkäri, Porin perusturva, puh. 044 701 4515

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 15.9.2021

Useiden joukkoaltistusten vuoksi Porin perusturvan tartunnanjäljitys on tällä hetkellä voimakkaasti kuormittunut

Ensitiedon välittämisessä altistuneille käytetään sähköisiä kanavia, kuten tekstiviestiä. Tartunnanjäljittäjien henkilökohtaiseen yhteydenottoon pyritään niin pian kuin mahdollista. Perusturvassa on siirretty henkilökuntaa sisäisesti, jotta ruuhkaa tartunnan jäljityksessä saadaan purettua.

Ulkomaan matkoilta palaavia perusturvan alueen asukkaita muistutetaan, että heillä on oma velvollisuus hakeutua koronavirustestiin.

Tilanteen ennustetaan jatkuvan ainakin tämän viikon loppuun saakka.

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 2.9.2021

Perusturvan ajanvarauspuhelimen ruuhka on saatu purettua – takaisinsoitto palvelee jälleen normaalisti

Tiedotimme viime viikolla ajanvarauspuhelimen ja koronaneuvontapuhelimen ruuhkautumisesta. Tilanne on nyt parantunut ja tästä syystä takaisinsoittopalvelu on käytössä jälleen tästä päivästä alkaen arkisin klo 8-14.

Joitakin kiireettömiä hoitaja-aikoja joudutaan yhä perumaan ja siirtämään, jotta akuuttitilanteet saadaan hoidettua.

Omaolo-asiointipalvelun kautta voi helposti testata tarvitseeko koronatestausta ja tarvittaessa ajan saa myös sitä kautta sähköisellä ajanvarauksella. Omaolon kautta oirearvion tekemällä terveysaseman hoitaja ottaa asiakkaaseen yhteyttä kahden tunnin sisällä ja varaa tarvittaessa vastaanottokäynnin. Palvelu löytyy osoitteesta: www.omaolo.fi

Lisätietoja antaa:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Sanna Mustajoki, perusturvajohtaja, puh. 044 701 8053
Minna Sipola, osastonhoitaja, puh. 044 701 3726

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 25.8.2021

Perusturvan ajanvarauspuhelin on tukkeutunut

Ajanvarauspuhelimen lisäksi koronaneuvontapuhelin on pahasti ruuhkautunut. Ajanvaraus ja koronaneuvontapuhelimeen soittajia pyydetään muistamaan, että tulee jättää vain yksi takaisinsoittopyyntö yhdestä puhelinnumerosta. Ylimääräiset soitot eivät nopeuta ajan saamista vaan ruuhkauttavat palvelua entisestään. Takaisinsoittopalvelu on käytössä toistaiseksi arkisin klo 8-11, jotta kaikki soitot ehditään iltapäivän aikana hoitamaan.

Omaolo-asiointipalvelun kautta voi helposti testata tarvitseeko koronatestausta ja tarvittaessa ajan saa myös sitä kautta. Omaolon kautta oirearvion tekemällä terveysaseman hoitaja ottaa asiakkaaseen yhteyttä kahden tunnin sisällä ja varaa tarvittaessa vastaanottokäynnin. Palvelu löytyy osoitteesta: www.omaolo.fi

Koronaneuvontapuhelinta ja näytteenottoa työllistävät erityisesti matkustajat ja syysflunssaa sairastavat. Myös koronanäytteenotto ja infektiovastaanotto ovat näistä syistä ylityöllistettyjä.

Perusturva muistuttaa, että valtakunnallinen ja paikallinen ohje on, että kahdesti rokotettuja ei testata kuin poikkeustapauksessa, esimerkiksi vain merkittävän altistuksen yhteydessä tai mikäli kysymyksessä on sote-alan työntekijä.

Henkilökunnan riittämättömyys johtuu samaan aikaan pyörivistä koronarokotuksista, lisääntyneistä näytteenotoista ja muiden kuin koronapotilaiden lisääntyneistä yhteydenottomääristä kesän jälkeen. Ruuhkautumisia puretaan siirtämällä henkilökuntaa sisäisesti etulinjaan, jotta akuuttitilanne saadaan purettua.

Perusturvassa voidaan edellä mainituista syistä lähiaikoina hoitaa vain akuutit vastaanottoajat. Kiireettömiä hoitaja-aikoja joudutaan perumaan ja siirtämään.

Tilanteen ennustetaan jatkuvan vielä useiden päivien ajan.

Lisätietoja antaa:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243  
Sanna Mustajoki, perusturvajohtaja, puh. 044 701 8053  
Minna Sipola, osastonhoitaja, puh. 044 701 3726

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 11.8.2021

12-15-vuotiaiden koronarokotukset perusturvan alueella aloitetaan 16.8. kouluissa

Yläkouluikäiset rokotetaan kouluissa koulu- ja opiskeluterveydenhoitajien toimesta alkaen maanantaina 16.8.

Lupa rokotukseen kysytään kirjallisesti huoltajilta tänään keskiviikkona 11.8. jaetulla lapulla. Alaikäinen voi myös itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Molempien huoltajien lupa-allekirjoitusta ei pääsääntöisesti tarvita, jos alaikäinen oppilas voi itse päättää rokotuksestaan. Toivottavaa kuitenkin on, että ainakin yhden huoltajan allekirjoitettu lupa on käytössä. Jos molempien huoltajien allekirjoitettu lupa jonkun oppilaan kohdalla tarvitaan, kouluterveydenhoitaja kontaktoi huoltajat.

Huoltajille ja oppilaille ilmoitetaan tarkemmat, koulukohtaiset rokotuspäivät Wilma-viestillä. Tehosterokote annetaan 8 viikon kuluttua.

Porissa kuudesluokkalaisista ne, jotka ovat täyttäneet 12 vuotta, rokotetaan ajanvarauksella nuorisotalolla. Merikarvian ja Ulvilan 12-vuotiaille kuudesluokkaisille voidaan varata aika myös oman kunnan tai kaupungin terveysasemalle. Samoin lavialaiset voivat varata rokotuksen Lavian terveysasemalle.

Mikäli yläkouluikäisen nuoren rokotus halutaan hoitaa muulla tavoin kuin koulussa, tulee varata aika koronarokotusajanvarauksesta: 02 623 4360.

Lisätietoja antaa:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Terhi Puranen, koronarokotusyhdyshenkilö, puh. 044 701 0024
Sirkku Ahlfors, osastonhoitaja, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, puh. 044 701 7070

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 6.8.2021

Porin Puuvillan kauppakeskuksessa annetaan 1. koronarokotusannoksia pop up -tyylisesti perjantaina 13.8.

Porin Puuvillan kauppakeskuksessa voi hakea 1. koronarokoteannoksen ilman ajanvarausta perjantaina 13.8 klo 15-20 entisissä Lempi lifestyle – liikkeen tiloissa, 1. kerroksessa, Café Steinerin vieressä.

Rokotukseen tullessa käytetään maskia, huolehditaan käsihygieniasta ja turvaetäisyyksistä muihin. Rokotustilanteessa keskitytään vain rokotteen saamiseen. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä seuraamaan vointiaan 15 minuutiksi. Varaudu saamaan tehosterokotteen aika rokotuksen yhteydessä 8 viikon päähän terveysasemalle.

Pop up –rokotukset jatkuvat Puuvillan kauppakeskuksessa 20.8. ja 3.9. Porin perusturvan alueella rokotetaan tällä hetkellä kaikkia yli 16-vuotiaita. Lisäksi rokotetaan 12-15-vuotiaita riskiryhmään kuuluvia ja heille aika tulee varata soittamalla koronarokotusajanvaraukseen p. 02 623 4360.

STM suosittaa, että 12-15-vuotiaat perusterveet rokotetaan koulussa kouluterveydenhoitajien toimesta. Rokotukset pyritään hoitamaan koulupäivän aikana ja ne toteutetaan turvavälit ja maskisuositukset huomioon ottaen.

Porin perusturvan alueen koulut alkavat keskiviikkona 11.8. Porin perusturva aloittaa koululaisten rokotukset maanantaina 16.8. Rokotukseen tullaan kysymään lupa vanhemmilta kirjallisesti. Porin perusturva tiedottaa asiasta lisää viikon 32 aikana.

Ajan voi yhä varata myös kaikkiin rokotuspisteisiin Porissa, Merikarvialla ja Ulvilassa. Aika varataan tekstiviestillä tullutta ajanvarauslupaa käyttämällä tai soittamalla ajanvaraukseen.

Kaikkia Porin perusturvan alueen asukkaita kannustetaan ottamaan koronarokotukset vuorollaan. Rokotus antaa suojaa vakavalta koronavirustaudilta ja auttaa suojaamaan myös muita.

Lisätietoja antaa:
Annika Perä-Takala, osastonhoitaja, puh. 044 701 1962
Kirsi Stranden, osastonhoitaja, puh. 044 701 1969
Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 6.8.2021

Kaikkien 12-15-vuotiaiden nuorten rokotukset voidaan aloittaa

STM suosittaa, että 12-15-vuotiaat rokotetaan koulussa kouluterveydenhoitajien toimesta. Rokotukset pyritään hoitamaan koulupäivän aikana ja ne toteutetaan turvavälit ja maskisuositukset huomioon ottaen.

Porin perusturvan alueen koulut alkavat keskiviikkona 11.8. Porin perusturva aloittaa koululaisten rokotukset maanantaina 16.8. Rokotukseen tullaan kysymään lupa vanhemmilta kirjallisesti.

Porin perusturva tiedottaa asiasta lisää viikon 32 aikana.

Lisätietoja antaa:
Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744
Sirkku Ahlfors, osastonhoitaja, puh. 044 701 7070

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 2.8.2021

Infektiovastaanotto Maantiekadun A-rakennuksessa

Porin perusturvan infektiovastaanotto on kesäkuussa muuttanut uusiin tiloihin Maantiekadulle A-rakennukseen. Tiloja on remontoitu vastaamaan nykyajan tarpeita ja räätälöity palvelemaan nimenomaan infektiovastaanoton toimintaa.

Koronan myötä kehitetty infektiovastaanotto on tullut jäädäkseen, kun on huomattu tarve erilliselle toimintamallille muidenkin infektiotautien osalta. Infektiovastaanotolla toimii tyypillisesti kolme lääkäriä ja viisi hoitajaa ja päivän aikana asiakkaita käy keskimäärin 30. Vastaanotto on avoinna arkisin klo 8-16.

Potilaat ohjautuvat hoitoon Infektiovastaanotolle erikseen määriteltyjen kriteereiden perusteella. Hoidon tarpeen arvioinnin tekee ammattilainen. Ajanvaraus tapahtuu pääsääntöisesti Porin perusturvan keskitetyn ajanvarauksen tai koronaneuvontapuhelimen kautta.

Vastaanottoaika infektiovastaanotolle varataan aina hoitajalle, joka tekee ensin tarvittavat vitaalitoimintojen mittaukset ja oman arvionsa hoidon tarpeesta. Tarvittaessa hoitaja konsultoi lääkäriä ja suurin osa potilaista tarvitseekin lääkärin konsultaation.

Samassa rakennuksessa työskentelevät myös koronaneuvontapuhelimen työntekijät. Porin perusturvan YTA-alueen koronaneuvontapuhelin on avoinna ma-su klo 8-16.

Porin perusturvan koronaneuvontapuhelin p. 02 623 4333
Porin perusturvan keskitetty ajanvaraus p. 02 621 5000

Lisätietoja antaa:
osastonhoitaja Minna Sipola, p. 044 701 3726

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 22.6.2021

Koronarokotusajanvaraus avautuu 12-15-vuotiaille riskiryhmäläisille ja kaikille yli 16-vuotiaille Porin perusturvan alueella

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että sairautensa tai tilansa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotukset aloitettaisiin Suomessa. Porin perusturva avaa tällä viikolla ajanvarauksen 12-15-vuotiaille nuorille riskiryhmäisille puhelimitse numerossa: 02 623 4360 arkisin kello 8–16.

Kaikki yli 16-vuotiaat voivat nyt varata ajan koronarokotukseen

Lisäksi tämän viikon aikana koronarokotusajanvaraus avataan 16-19-vuotiaille. Tämä tarkoittaa, että kaikki tässä vaiheessa Suomessa rokotettavaksi suunnitellut ikäryhmät voivat nyt varata ajan Porin perusturvan alueella.

Yli 16-vuotiaiden ajanvaraus ei vaadi asukkaiden yhteydenottoa Porin perusturvaan muilla tavoin kuin viestin ohjeen mukaan. Yhteydenotto koronarokotusajanvaraukseen on tarpeen vain siinä tapauksessa, jos asuu Porin perusturvan alueella ja ei ole vastaanottanut tekstiviestiä tämän viikon aikana. Tällöin järjestelmässä saattaa olla virheellinen puhelinnumero tai se saattaa puuttua, jos henkilö ei esimerkiksi ole käyttänyt perusturvan palveluita.

Koronarokotteen ottaminen on tärkeää kaikille ikäluokille ja myös perusterveille ihmisille. Koronarokote antaa suojaa ja vähentää riskiä sairastua vakavaan koronavirustaudin muotoon. Rokotteen vaikuttavuus on sitä suurempi mitä useampi ottaa rokotteen.

Koronarokotteiden nopea kehitys on ollut mahdollista valtavien resurssien ansiosta ja ne ovat käyneet läpi samat tutkimukset kuin muutkin rokotteet. Rokotteen ottaminen on turvallista.

On hyvä muistaa, että toisen rokoteannoksen ottaminen on erittäin tärkeää, jotta rokote antaa mahdollisimman hyvän suojan sekä viruksen kantamuodon, että muuntuneiden virusten torjumiseksi.

Lisätietoja antavat:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Anna-Maija Heikkilä, osastonhoitaja, puh. 044 701 0385
Mari Kiviranta, terveydenhoitaja, 044 701 6431

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 11.6.2021

Koronanäytteenoton kesäaukioloajat ja infektiovastaanoton muutto

Maantiekadun koronanäytteenoton aukioloajat muuttuvat kesän ajaksi. 14.6. alkaen näytteenotto on avoinna:

•  arkisin klo 8 – 16
•  viikonloppuisin klo 9 – 16

Otavankadun infektiovastaanotto muuttaa Maantiekatu 31 A-rakennukseen. Toiminta Maantiekadulla alkaa 24.6. Muuttopäivä on 23.6 ja silloin Infektiovastaanotto on suljettuna. Koronaneuvontapuhelin ja koronanäytteenotto toimivat normaalisti.

Juhannuksena 25. – 27.6 koronanäytteenotto on avoinna klo 9 – 16 ja koronaneuvontapuhelin palvelee juhannuksen klo 8 – 16. Infektiovastaanotto on juhannuksen suljettuna.

Lisätietoja antaa:
Minna Sipola, osastonhoitaja, puh. 044 701 3726

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 13.4.2021

Porin perusturvan koronarokotusten ajanvaraukseen muutos – tieto rokotusvuorosta lähetetään tekstiviestillä

Porin perusturvaan saatavien rokotteiden määrät ovat nyt kasvaneet merkittävästi ja siitä johtuen myös ajanvaraukseen tulee muutos. Jatkossa Porin perusturvan alueen asukkaille lähetetään tekstiviesti, kun ajanvarauksen koronarokotteelle voi tehdä.

Uusi ajanvarausjärjestelmä tunnistaa kulloinkin rokotusvuorossa olevan ryhmän ja lähettää automaattisesti ennakkoilmoituksen, jossa kerrotaan henkilön olevan ajanvarausvuorossa. Seuraavassa viestissä vastaanottaja saa ohjeet ja internetosoitteen, jossa ajanvaraus tehdään. Ajanvarauslupa on henkilökohtainen. Tekstiviestin voi vastaanottaa sekä älypuhelimeen että perinteiseen matkapuhelimeen.

Kaikille 60–65-vuotiaille lähetetään ennakkoilmoitus vielä tämän viikon aikana, jossa kerrotaan, että he tulevat saamaan ajanvarausluvan sähköiseen ajanvaraukseen seuraavassa tekstiviestissä. Myös aiemmin rokotusvuorossa olleet iäkkäät ja riskiryhmäläiset, jotka eivät ole vielä rokotetta saaneet, saavat samanlaisen ilmoituksen.

Uusi ajanvarausjärjestelmä ei vaadi asukkaiden yhteydenottoa Porin perusturvaan muilla tavoin kuin viestin ohjeen mukaan. Yhteydenotto koronarokotusajanvaraukseen on tarpeen vain siinä tapauksessa, jos asukas kokee olevansa rokotusvuorossa, muttei ole vastaanottanut tekstiviestiä tai hänellä on ongelmia sähköisen ajanvarauksen kanssa. Rokotusvuorossa olevat asiakasryhmät ja muu ajantasainen tieto löytyy osoitteesta: https://www.pori.fi/korona/rokotukset

Ajanvarausjärjestelmässä on myös mahdollista perua jo varattu aika. Ohjeet löytyvät linkistä, joka ajanvarausvuorossa olevalle henkilölle lähetetään. Järjestelmä lähettää muistutusviestin varatusta ajasta vuorokautta ennen varattua aikaa.

Huomioitavaa rokotuspaikkaan liittyen

Porin perusturvan koronarokotukset ovat laajentuneet onnistuneesti Porin nuorisotalolle kuluvalla viikolla. Rokotuksia suoritetaan jatkossa nuorisotalolla arkisin virka-aikaan klo 8–16. Koronarokotukset jatkuvat myös muissa rokotuspisteissä aiempaan tapaan. Jo ensimmäisen rokotteiden saaneiden henkilöiden tulee toimia aiempien ohjeiden mukaan ja saapua tehosterokotteelle sovittuun paikkaan.

Nuorisotalon koronarokotukset tapahtuvat nuorisotalon ensimmäisen kerroksen saleissa. Kulku nuorisotalon rokotuksiin tapahtuu pääsisäänkäynnistä, Isolinnankadun ja Isouusikadun kulmasta. Nuorisotaloon on mahdollistettu infektioturvallinen rokotustoiminta ja liikkuminen nuorisotalossa on esteetöntä. Isolinnankadun ja Vähälinnankadun väliin jäävän pysäköintialueen lähinnä nuorisotaloa oleva osa on muutettu rokotusten ajaksi pysäköintialueeksi, jossa saa pysäköidä tunnin ajan ilmaiseksi pysäköintikiekolla. Rokotuksen jälkeen poistuminen rakennuksesta tapahtuu nuorisotalon sivuovesta parkkipaikalle.

Lisätietoja antavat:
Ilkka Manninen, controller, puh. 044 701 3440
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 31.3.2021

Koronarokotukset laajenevat yli 65-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin

Porin perusturvan koronarokotukset laajenevat yli 65-vuotiaisiin riskiryhmään 1 kuuluviin asiakkaisiin. Riskiryhmään 1 luettavia sairauksia tai tiloja ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes sekä Downin oireyhtymä.

Porin perusturvan koronarokotukset ovat edenneet hyvin ja valtaosa yli 70-vuotiaista on jo rokotettu tai he ovat saaneet rokotusaikansa. Tällä hetkellä Porin perusturvan koronarokotuksiin on aikoja hyvin saatavilla. Ajat ovat varattavissa sähköisesti osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset tai puhelimitse numerosta 02 623 4360.

Lisätietoja antavat:
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 25.3.2021

Porin perusturvan koronarokotukset laajenevat Porin nuorisotalolle

Lue tiedote tästä linkistä.

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 24.3.2021

Porin perusturva jatkaa koronarokotuksia AstraZenecan koronarokotteella ensi viikolla

THL:n 24.3. päätöksen mukaisesti myös Porin perusturva jatkaa rokottomista AstraZenecan koronarokotteella. Aiemmasta poiketen AstraZenecan rokotetta annetaan jatkossa vain yli 65-vuotiaille.

THL:n tiedotteen mukaan AstraZenecan rokotteen hyödyt ovat selvästi haittoja suuremmat. Mahdollisesti rokotukseen liittyviä, hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä ei ole havaittu 65 vuotta täyttäneillä, joten tämän vuoksi käyttö rajataan yli 65-vuotiaisiin. AstraZenecan rokotteella rokottaminen jatkuu maanantaista 29.3. alkaen.

Huomisesta torstaista 25.3. alkaen ajanvaraus Sote-keskus Länteen avataan uudelleen. Ajanvarausvuorossa ovat edelleen vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat henkilöt sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat tätä nuoremmat omaishoitajat. AstraZenecan rokotteen käyttöön liittyvät uudet rajoitukset huomioidaan sekä sähköisessä että puhelinajanvarauksessa.

Lisätietoja antavat:
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 19.3.2021

Porin perusturva keskeyttää koronarokotukset AstraZenecan koronarokotteella

Porin perusturva keskeyttää THL:n päätöksen mukaisesti koronarokotukset AstraZenecan rokotevalmisteella välittömästi. THL:n keskeytyspäätöksen taustalla on varovaisuusperiaate, sillä kahden suomalaisen potilaan AstraZeneca-rokotteen jälkeistä verisuonitukosta tutkitaan ja tutkimukset ovat vielä kesken.

AstraZenecan koronavirusrokotetta annetaan Porin perusturvassa vain sote-keskus Lännen toimipisteessä. Sote-keskus Länteen on varattu lauantaille 20.3. yhteensä 297 koronarokotusaikaa. Lisäksi viikolle 12 on varattu 605 rokotusaikaa. Nämä kaikki AstraZeneca-rokotteella suunnitellut koronarokotukset perutaan.

Porin perusturva on yhteydessä henkilökohtaisesti puhelimitse kaikkiin asiakkaisiin, joille on suunniteltu AstraZenecan koronavirusrokote. Koronarokotukseen ajan varanneita kehotetaan välttämään ylimääräistä yhteydenottoa asian johdosta Porin perusturvaan. Asiakkaat tulevat saamaan yhteydenoton yhteydessä samalla ajan uuteen rokotukseen, joka annetaan toisella koronarokotevalmisteella.

AstraZenecan koronarokotteen tutkittava, mahdollinen verisuonitukoshaitta on erittäin harvinainen ja on epätodennäköistä, että Porin perusturvan koronarokotuksissa AstraZenecan rokotteen saaneilla esiintyisi vastaavanlaisia haittatapahtumia. Sote-keskus Lännessä koronarokotuksen saaneita kehotetaan kuitenkin tarkkailemaan poikkeuksellisen voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden kuluttua rokottamisesta. Hoitoon tulee hakeutua välittömästi, mikäli kyseisen rokotteen saaneella alkaa voimakas, selvästi ja jatkuvasti paheneva päänsärky tai esiintyy voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla.

Lisätietoja antavat:
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 18.3.2021

Koronarokotukset laajenevat kaikkiin yli 70-vuotiaisiin

Porin perusturvan koronarokotuksissa siirrytään kaikkien yli 70-vuotiaiden rokotuksiin. Tähän mennessä ajanvaraus on ollut mahdollista 75 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, mutta nyt ajan voivat varata kaikki vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat. Samalla ajan koronarokotuksiin voivat varata myös heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat tätä nuoremmat omaishoitajat.

Koronarokotuksia toteutetaan Porin perusturvassa Porin keskustassa kolmessa toimipisteessä arki-iltaisin ja viikonloppuisin: sote-keskuksissa Cotton ja Länsi sekä Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa. Lisäksi Merikarvian, Lavian ja Ulvilan toimipisteissä rokotetaan yhtenä tai kahtena päivänä viikossa virka-aikana. Ajanvaraus onnistuu kaikkiin toimipisteisiin sähköisesti osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset sekä puhelimitse numerosta 02 623 4360 klo 8–16.

Porin perusturvan asukkaista jo yli 14 000 on saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen. 20 000 rokotuksen raja tullaan rikkomaan näillä näkymin viikolla 13. Puolet Porin perusturvan yhteistoiminta-alueen asukkaista on saanut ensimmäisen koronarokoteannoksensa toukokuussa, mikäli keväälle ennustetut rokotemäärät pitävät.

Porin perusturvan koronarokotussivusto palvelee osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset ja sieltä löytyy ajankohtaisin tieto rokotuksiin liittyen. Sivustolle päivitetään aina vuorossa oleva rokotettava ryhmä, ja sieltä voi seurata myös rokotusmäärien kasvua.

Lisätietoja antavat:

Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744


_________________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 11.3.2021

Porin perusturvassa otetaan käyttöön uudet suositukset rokotusjärjestykseen liittyen

THL suosittelee uuteen tutkimusnäyttöön perustuen, että AstraZenecan rokotetta voidaan antaa jatkossa myös yli 70-vuotiaille. Koska valtioneuvoston asetus rokotusjärjestyksestä painottaa rokotuksia ensi tilassa iäkkäimmille, keskeytyvät alle 70-vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset tässä vaiheessa, kunnes yli 70-vuotiaat on saatu rokotettua. Jo varattuja aikoja ei kuitenkaan peruta.

Uudet ohjeet tulevat voimaan tänään 11.3.2021. Kaikissa rokotuspisteissä rokotetaan 1946 syntyneitä ja sitä vanhempia sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia yli 70-vuotiaita. Rokotuspisteet ovat:

• Sote-keskus Cotton
• Sote-keskus Länsi
• Itä-Porin lähipalvelukeskus
• Ulvilan terveyskeskus
• Merikarvian terveysasema
• Lavian lähipalvelupiste

Sote-keskus Lännessä rokotetaan alle 70-vuotiaita omaishoitajia, jotka asuvat samassa taloudessa 1946 syntyneen tai vanhemman kanssa.

Porin perusturvan koronarokotussivustoa on päivitetty muun muassa uusien THL:n ohjeiden osalta. Sivusto on osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset ja sieltä löytyy ajankohtaisin tieto rokotuksiin liittyen. Sivustolle päivitetään aina vuorossa oleva rokotettava ryhmä, ja sieltä voi seurata myös rokotusmäärien kasvua.

Lisätietoja antavat:
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744

_______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 9.3.2021

Koronamassarokotukset Porin perusturvassa laajenevat uuteen ikäryhmään sekä Ulvilan terveysasemalle

Massarokotukset laajenevat tällä viikolla vuonna 1946 syntyneisiin ja sitä vanhempiin. Kuten aiemminkin, myös näiden iäkkäiden samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat sekä omaishoitajat saavat samalla koronarokotteen. Rokotukset laajenevat myös Ulvilan terveysasemalle. Viikosta 11 alkaen Ulvilassa rokotetaan aina perjantaisin ajanvarausvuorossa olevia iäkkäitä.

Yli 80-vuotiaista valtaosa on rokotettu tai saanut ajan koronarokotukseen. Porin perusturvan alueen asukkaista jo 10 000 on saanut vähintään ensimmäisen koronarokoteannoksen. Tämä tarkoittaa 10,3 % alueen kaikista asukkaista.

Riskiryhmäläisten rokottaminen ja ajanvaraus

Kuluvalla viikolla 16-69-vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset jatkuvat. 1-riskiryhmäläisten ajanvaraus toimii jatkossa vain puhelimitse, jotta ajanvaraus on täsmällisempää ja heille voidaan tarjota parempaa neuvontaa rokotuksiin liittyen. Riskiryhmään 2 kuuluvien rokotukset alkavat arviolta maalis-huhtikuun aikana.

Koronarokotusten puhelinajanvaraukseen on saatu lisäresursseja

Ensimmäisten viikkojen aikana koronarokotusten puhelinajanvarauksessa oli huomattavia haasteita. Puheluita tuli jopa tuhansia päivässä eikä kaikkia puheluita saatu hoidettua. Viikolla 9 koronarokotusten puhelinajanvarauksen henkilöstöresurssia kasvatettiin, ja loppuviikosta jo kaikki koronarokotusten puhelinajanvaraukset pystyttiin hoitamaan onnistuneesti. Uusien ikäluokkien ajanvarausmahdollisuus saattaa edelleen kuitenkin hetkellisesti ruuhkauttaa koronarokotusten puhelinajanvarausta, mikäli kiinnostus koronarokotteen saamiseksi on huomattavan suurta.

Rokotteen saaminen ei vähennä suojaustoimien tärkeyttä

On havaittu, että ikäihmiset ovat vähentäneet maskin käyttöä ensimmäinen koronarokoteannoksen saamisen jälkeen. Tämä ei ole kuitenkaan suositeltavaa, sillä suoja koronavirustautia vastaan ei yhden rokoteannoksen jälkeen ole vielä maksimaalinen eikä taudin oireettoman levittämisen mahdollisuutta rokotuksen saaneilla ole vielä varmuudella suljettu pois. Tämän vuoksi maskin käyttö on edelleen tärkeää ja se sekä esimerkiksi turvavälin pitäminen tulee muistaa myös rokotuksen jälkeen.

Koronavilkku-kännykkäsovellus

4.3. lähtien kaikkien Koronavilkku-sovelluksesta altistumisilmoituksen saaneiden on ollut mahdollista varata testiaika Omaolon kautta. Tähän asti altistumisilmoituksen saaneiden henkilöiden on suositeltu hakeutuvan testiin vain, jos heillä on oireita. Toimintamallin muutoksen tavoitteena on tehostaa tartuntaketjujen katkaisua entisestään.

Porin perusturvan koronarokotussivustoa on päivitetty muun muassa uusien ikäryhmien osalta. Sivusto on osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset ja sieltä löytyy ajankohtaisin tieto rokotuksiin liittyen. Sivustolle päivitetään aina vuorossa oleva rokotettava ryhmä, ja sieltä voi seurata myös rokotusmäärien kasvua.

Lisätietoja antavat:
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744

______________________________________________________

Porin perusturvan tiedote 3.3.2021

Ulvilan Friitalan koulussa altistumisia Covid-19-taudille

Ulvilan Friitalan koulussa on tapahtunut altistumisia Covid-19-taudille maanantaina 1.3. Altistuneita oppilaita on 4D-luokalla 18 ja tämän lisäksi kaksi opettajaa on altistunut.

Altistuneiden oppilaiden vanhempiin ja henkilökunnan jäseniin ollaan Porin perusturvan tartuntatautiviranomaisen toimesta yhteydessä ja altistuneet asetetaan karanteeniin altistumispäivästä 14:n vuorokauden ajaksi.

Perusturvan tartuntatautiyksikkö hoitaa asiaa yhteistyössä Friitalan koulun kanssa. 

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos kuitenkin karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Lisätietoja antavat:
Arja Kemppainen, rehtori, Friitalan koulu, puh. 0400 134 802
Jari Sainio, tartuntatautilääkäri, Porin perusturva

______________________________________________________

Ulvilan kaupungin tiedote 2.3.2021

Ulvilan yhteiskoulu ja lukio siirtyvät etäopetuksen, Kaskelotti suljetaan sekä aikuisten ja yläkouluikäisten harrastustoiminta kaupungin tiloissa keskeytetään

Satakunnan siirryttyä koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen myös Ulvilassa otetaan käyttöön rajoitustoimenpiteitä.

 • Kaskelotin yleisövuorot keskeytetään 1.3.2021 alkaen
 • Yhteiskoulu ja lukio siirtyvät etäopiskeluun 8.3.2021-
 • Yläkouluikäisten ja aikuisten harrastustoiminta keskeytetään 1.3.2021 alkaen kaupungin tiloissa

Etäopetukseen siirtyville yläkoulun oppilaille kouluruokailu toteutetaan ruuanjakelu etäopetuksen ajan. Oppilaita sekä heidän vanhempiaan tullaan tiedottamaan asiasta tarkemmin ensi viikon aikana. Mikäli oppilaiden vanhemmilla tai huoltajilla on kysymyksiä tai huolia etäopetukseen liittyen, kannustetaan heitä olemaan rohkeasti yhteydessä koulunsa rehtoriin.

Yläkouluikäisten ja sitä vanhempien harrastustoiminta kaupungin tiloissa keskeytetään maanantaina 1. maaliskuuta alkaen. Alakouluikäisten ja sitä nuorempien harrastustoimintaa voidaan jatkaa huomioiden turvavälit ja lähikontaktien välttäminen.

Kirjasto pidetään toistaiseksi auki, mutta lainaustoimintaan ja kirjaston käyttöön tullee rajoituksia, joista tiedotetaan myöhemmin.

Nuorisotyötä jatketaan rajoitetusti ja tärkeänä tehtävänä pidämme tukea varsinkin niitä nuoria, joilla on omassa elämäntilanteessa tällä hetkellä vaikeaa.

Liikuntatoimessa siirretään voimavaroja varhaiskasvatuksen ja peruskoulun oppilaiden liikuntakasvatukseen sekä verkossa annettavaan etäohjaukseen.

Ulvilan kaupunki suosittelee välittömästi noudattamaan valtioneuvoston linjauksia ja välttämään yli 6 henkilön kokoontumisia ja tilaisuuksia.

Pidetään huolta turvaväleistä ja toisistamme!

Lisätietoja antavat:
Kimmo Vepsä, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, 0400-134 849
Markku Nevala, vapaa-aikapäällikkö, 0400-926 117
Mikko Löfbacka, kaupunginjohtaja, 044-343 8250

___________________________________________________________

Mediatiedote 23.2.2021

Pysy perhepiirissä –kampanja kannustaa yhteisiin talkoisiin

Satakunnan terveysviranomaiset ja kunnat haastavat kaikki satakuntalaiset mukaan yhteiseen kampanjaan, jolla tähdätään koronaviruksen pysäyttämiseen. Kampanjaan voi osallistua esimerkiksi jakamalla sosiaalisessa mediassa tai sähköpostilla bannereita.

Ajatus kampanjan toteuttamisesta syntyi alueellisessa tartuntatautien torjunnan työryhmässä. Kampanja käynnistyy jo tällä viikolla ja kestää noin kolme viikkoa sunnuntaihin 14.3.2021 asti.

Pysy perhepiirissä –kampanjalla pyritään vaikuttamaan kannustavasti kaikkien satakuntalaisten käyttäytymiseen. Kampanja toteutetaan pääasiassa sosiaalisessa mediassa, jotta tieto leviäsi nopeasti. Valittavana on esimerkiksi Facebook-kehys ja eri kieliversioilla toteutettavia bannereita, joita on helppo jakaa sosiaalisessa mediassa.

Koronan kanssa on eletty nyt jo yli vuosi ja Satakunnan levinneisyystilanne on vaihdellut perusvaiheen, kiihtymisvaiheen ja leviämisvaiheen välillä. Pysy perhepiirissä -kampanjan alkaessa koko Satakunta on leviämisvaiheessa ja koronavirustilanne on vaikea. Ilmaantuvuusluku on pääkaupunkiseudun jälkeen Suomen toisiksi korkein. Erityistä huolta aiheuttavat muuntovirukset, jotka leviävät perusvirusta herkemmin. Vielä Satakunnassa ei ole todettu muunnosvirusten merkittävää lisääntymistä, mutta kannat ovat pääkaupunkiseudulla jo nyt valtaviruksena.

─ On ymmärrettävää, että ihmiset alkavat turtua jatkuviin ohjeisiin ja suosituksiin, mutta nyt pitäisi vielä jaksaa sinnitellä ja jos mahdollista vielä tarkentaa omia toimintatapoja turvallisemmiksi, sillä käsillä ovat viruksen leviämisen pysäyttämisen kannalta aivan ratkaisevat viikot, kampanjaidean isä, johtajaylilääkäri Petteri Lankinen sanoo.

Satakunnan epidemiatilanteen arvioinnista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälän mielestä kontaktien vähentäminen ja varotoimien noudattaminen on nyt kriittistä, sillä tilanne on tärkeää saada haltuun ennen kuin terveydenhuoltomme ylikuormittuu. Epidemian leviäminen riippuu meistä kaikista.

─ Jos me kaikki rajoitamme kontaktimme välttämättömään ja vain lähipiiriin seuraavat kolme viikkoa, meillä on vielä mahdollisuus kääntää tämä tilanne, Raija Uusitalo-Seppälä kannustaa.

Satakunnan terveysviranomaisten mukaan riski tartunnan saamiseen on Satakunnassa lisääntynyt ja on erittäin tärkeää pystyä ehkäisemään tartuntojen leviäminen ikääntyneisiin ja muihin riskiryhmiin.

Lisätietoja:
johtajaylilääkäri Petteri Lankinen, p. 044 707 7780

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmässä eli ATTR:ssä ovat edustettuina Satasairaala ja kaikki alueen kunnat sekä THL:n, Lounais-Suomen AVI:n ja ELY-keskuksen edustajat. Puheenjohtajana toimii johtajaylilääkäri Petteri Lankinen ja epidemiatilanteen arvioinnista vastaa Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Ulvilan terveysaseman työntekijällä todettu koronatartunta

Ulvilan terveysaseman työntekijä alkoi oireilla torstaina 3.12. iltapäivällä ja työntekijä poistui työpaikalta oireiden ilmaannuttua. Koska tartuttavuuden arvioidaan alkavan 48 tuntia ennen oireiden alkua, on altistumisia ehtinyt tapahtua terveysasemalla 2.-3.12.2020. Sairastuneen tartunnanlähde ei ole selvillä.

Sairastunut on ollut potilastyössä, mutta on käyttänyt asianmukaista suu-nenäsuojainta kaikissa hoitotilanteissa tartuttavuusaikana. Kaikki sairastuneen hoidossa olleet potilaat on henkilökohtaisesti tavoitettu. Viiden potilaan hoidossa on arvioitu suu-nenäsuojaimesta huolimatta olleen pieni riski tartunnan saamiseen lähihoidon vuoksi ja nämä henkilöt on asetettu karanteeniin. Muita potilaita on ohjattu seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan koronavirustestiin heti mahdollisien oireiden ilmaantuessa. Altistuneiden potilaiden tartuntariski on arvioitavissa varsin pieneksi erityisesti sairastuneen käyttämän suu-nenäsuojaimen vuoksi. Altistumisriskiä ei ole ollut terveyskeskuksen yleisissä tiloissa.

Karanteeniin on asetettu noin 45 henkilöä. Henkilökunnan altistumiset ovat tapahtuneet tauko- ja kokoustilanteissa. Kaikki altistuneet henkilökunnan edustajat on asetettu karanteeniin.  Tämän johdosta Ulvilan terveysasema on ensi viikolla avoinna rajoituksin. Terveysasema toimii lääkäripainotteisesti ja avuksi saadaan hoitohenkilökuntaa muista toimipisteistä. Ulvilan neuvola on suljettu ensi viikolla. Hoitajavastaanoton aikoja joudutaan perumaan. Suunterveydenhuollon Ulvilan ensi viikon ajat joudutaan myös perumaan. Asiakkaisiin, joita peruutukset koskevat, ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Ulvilan terveyskeskuksessa suoritetaan tehostettu siivous ennen kuin terveysasema aukeaa maanantaina ja esimerkiksi jo sovitulle terveyskeskuslääkärin vastaanotolle on turvallista saapua.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-10 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta www.pori.fi/korona.

Lisätietoja antavat:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Taru Kleemola, infektiovastaanoton vastuulääkäri, puh. 044 701 0509

Ulvilan kaupungin tiedote 2.12.2020

Ajankohtaiset suositukset

Satakunnan koronavirustilannearvio ja voimassaolevat satakuntalaisia koskevat suositukset päivittyvät Satasairaalan sivulle Koronavirus (Covid-19)  torstaisin n. klo 17.

Ulvilan kaupungin korona-sivuilla on kaupungin ylläpitämää tietoa ja tiedotteita koronaan liittyen.

Porin kaupungin sivuilla on Porin perusturvan palveluihin ja koronaan liittyvää tietoa ja toimintaohjeita.

Alueellista maskisuositusta kiristetään

Alueellinen koronatyöryhmä suosittelee vakavasti kasvomaskin laajaa käyttöä koko Satakuntaan THL:n kiihtymisvaiheen suosituksen mukaisesti. Maskin käyttöä suositellaan vahvasti kaikille julkisissa sisätiloissa.

Suositus koskee maanantaista 30.11. alkaen myös toisen asteen oppilaitosten henkilöstöä ja oppilaita (lukiot, ammattioppilaitokset, ammattikorkeakoulu). Suositus koskee myös Ulvilan yhteiskoulun oppilaita heidän osallistuessaan opetukseen Ulvilan lukion tiloissa.

Suositus koskee perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa. Varhaiskasvatuksessa maskin voi korvata visiirillä. Ulvilan kaupunki edellyttää maskin käyttöä myös vanhemmille tuodessa tai hakiessa lasta varhaiskasvatuksen sisätiloista.

Porin perusturva jakaa hengityssuojaimia vähävaraisille kaupunkilaisille

Porin perusturva jakaa Ulvilassa kaupunkilaisille maksuttomia hengityssuojaimia terveyskeskuksessa arkisin klo 8-12. Kasvomaskit on tarkoitettu Ulvilalaisille, jotka eivät muutoin oman taloudellisen tilanteensa vuoksi kykenisi hengityssuojaimia hankkimaan.

Satakunnassa maskeja on suositeltu käytettäväksi laajalti tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Suositus: Ei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä on tehnyt 28.11.2020 suosituksen, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia järjestettäisi tai niihin osallistuttaisi. Myös yksityisissä tilaisuuksissa tulee käyttää maskeja, mikäli turvaetäisyyksien pito ei onnistu.

Suositellaan, että samaan vapaa-ajan tilaisuuteen osallistuisi korkeintaan 5 saman työyhteisön jäsentä.

Lisäksi suositellaan, että leviämisvaiheen alueilta saapuvien vieraiden kutsumisessa tulee käyttää harkintaa.

Määräys julkisten tilaisuuksien järjestämisestä

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että Satakunnassa yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa vain silloin, kun tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden.  Määräys on voimassa ajalla 3.12. – 23.12.2020.

Suositus matkustamisen välttämisestä

Tarpeetonta matkustamista leviämisvaiheen maakuntiin ei suositella.

Suositus harrastustoimintaan

Harrastustoiminnassa suositellaan joukkueurheilun ja kontaktilajien kilpailutoiminnan rajaamista vain omalle alueelle.

Rajoitus ei koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Harrastuksissa tulee huomioida THL:n sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeet hygieniasuosituksista ja turvaväleistä. Harrastustoiminnassa ja julkisten tilojen käytössä on huolehdittava, että osallistujien ja seurueiden on mahdollista välttää lähikontaktit.

Suositus etätyöstä

Etätyötä suositellaan Satakunnassa lisättäväksi valtioneuvoston ohjeiston mukaisesti.

Valtioneuvosto suosittelee, että julkisen sektorin työtekijät työskentelisivät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat.  Valtioneuvosto suosittelee laajaa etätyötä myös yksityisille työnantajille. Lähi- ja etätyön yhteensovittamisen arviointi tapahtuu työpaikoilla. Lisäksi työpaikoilla tulee edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Epidemiaan varautuminen

Ulvilan kaupunki on päivittänyt varautumistaan epidemia-asioiden osalta voimassa olevien valtakunnallisten suosituksien mukaisesti. Tarpeen mukaan kaupunki on varautunut monin eri keinoin muun muassa kaupungin toimintojen uudelleen järjestelyyn.
Kaikki kaupungin lakisääteiset palvelut tullaan järjestämään koronavirustilanteesta huolimatta.
Tarpeettomien tartuntojen ehkäisemiseksi on ensisijaisen tärkeää, että kaikki Ulvilan kaupungin asukkaat kiinnittävät erityistä huomiota omaan toimintaansa.

Muutokset Ulvilan kaupungin palveluissa

Kaupungin työntekijät

Ulvilan kaupungin työntekijöitä on informoitu koronaviruksen aiheuttamista varotoimenpiteistä. Kokouksien pitämistä etäyhteydellä suositellaan. Työntekijät, joiden on ollut työtehtävät huomioiden ollut mahdollista siirtyä etätyöhön, tekevät nyt etätyötä. Henkilökuntaa on ohjeistettu kasvosuojainten tai visiirien käyttämiseen työtehtävissä, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Kaupungintalo

Kaupungintalon henkilökunta on ollut etätöissä vuoroviikoin. Kaupungintalon henkilökunta siirtyy tekemään mahdollisuuksien mukaan etätöitä aikavälille 3.12.2020-6.1.2021. Kaupungintalo on suljettuna em. aikavälillä. Kaupungintalon henkilöstön puhelinnumerot löytyvät Ulvilan kaupungin internet sivuilta korona-info –kohdasta. Kaupungintalon henkilöstön puhelinnumerot löytyvät myös kaupungintalon ovilta.

Jos kaupungintalolla jostain syystä tulee asioida, edellytetään asiakkailta maskien käyttöä.

Varhaiskasvatus ja perusopetus

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilökunta on alkanut käyttämään maskeja. Varhaiskasvatuksessa voidaan suojautumiseen käyttää myös visiiriä. Oppilailta maskien käyttöä ei edellytetä. Vanhempia suositellaan maskien käyttöön lasta päiväkotiin tai kouluun saattaessa. Suositus koskee myös yksityisiä palveluiden tuottajia.

Lukio

Lukio-opetuksessa henkilökunta käyttää maskeja. Lukion oppilaiden suositellaan käyttävän maskeja opetuksessa. Lukion opiskelijoille on jaettu kertakäyttöisiä maskeja kaupungin toimesta.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston etäopetus jatkuu normaalisti, muilta osin syyslukukausi päätetään.

Työllisyyspalveluiden työpajat

Suosmeren työpajalla toiminta jatkuu sekä etä- että lähivalmennuksena ajalla 1.12.-31.12.  Työpajan tiloissa voi olla maksimissaan 10 henkilöä kerralla.  Kaikki käyttävät sisätiloissa maskeja.  Lähivalmennusta annetaan kahdelle asiakkaalle/päivä/työpajayksikkö. Muut valmennettavat ovat etävalmennuksessa. Kierrätyspaja Korona on auki normaalisti.  Koronan asiakasrajoitus on kaksi asiakasta kerrallaan.  Asiakkailla on suositus kasvosuojan käytöstä. 

Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut ja etsivä nuorisotyö toimii normaalisti. Henkilökunta käyttää maskeja. Myös nuorille suositellaan maskien käyttämistä. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan tarpeen tullen.

Vapaa-ajanpalvelut ja Kaskelotti

Kaupungin järjestämät liikuntaryhmät ovat toistaiseksi tauolla.

Kaskelotti on toistaiseksi auki normaalisti siten, että ainoastaan 1/3 maksimi asiakasmäärästä voidaan ottaa sisään. Kaskelotin tiloissa tulee käyttää maskia, poislukien pesu- ja allastilat sekä kuntoillessa.

Kirjastopalvelut

Lainaaminen, palauttaminen ja varausten nouto toimii normaalisti. Henkilöstö käyttää maskeja. Asiakkaiden suositellaan käyttävän maskeja asioidessa kirjastojen tiloissa. Asiakkaita suositellaan käyttämään itsepalvelua lainauksessa. Lukusali sekä muut työskentely ja oleskelutilat on suljettu.

Ulvilan kaupunki seuraa tilannetta aktiivisesti ja ilmoittaa mahdollisista muutoksista tilanteeseen.

Porissa on siirrytty koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen

Satakunnan tartuntatautien torjunnan työryhmä suosittelee kaikkia porilaisia käyttämään joko kertakäyttöistä tai pestävää suu-nenäsuojainta julkisissa sisätiloissa liikkuessaan. Porissa on kuluneiden 14 vuorokauden aikana ollut runsaasti paikallisia koronavirustartuntoja (ilmaantuvuusluku oli 15.6 / 100 000 asukasta), joten Porissa on siirrytty koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen.

Ulvila on samaa kaupunkiseutua ja työryhmän asiantuntijat kehottavat myös ulvilalaisia noudattamaan samoja suosituksia, jotta viruksen etenemistä voidaan estää.

Suu-nenäsuojaimen käyttöä suositellaan käytettäväksi kaikissa julkisissa sisätiloissa, kuten kaupoissa, ravintoloissa, pankeissa ja joukkoliikenteessä sekä asiakkaille että työntekijöille.

Satakunnan tartuntatautien torjunnan työryhmä suosittelee suojaimen käyttöä erityisesti kaikissa Porin perusturvan yksiköissä ja toimipisteissä asioiville yli 15-vuotiaille asiakkaille. Asiakkaiden toivotaan suojautuvan omalla suu-nenäsuojaimella. Tarvittaessa yksiköstä saa kertakäyttöisen suojuksen.

Ulvila antaa samat suojainten käyttösuositukset varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja 2. asteen oppilaitosten henkilökunnalle kuin Pori.  Suositus koskee myös yksityisiä palveluiden tuottajia. Opiskelijoille suojainten käyttösuositusta ei anneta, mutta he voivat halutessaan suojautua omilla suojaimillaan koulupäivien aikana. Ohjeistuksella haluamme varmistaa, että pysymme kaikki terveinä ja voimme jatkaa turvallisesti lähiopetusta. Tämä on yhteinen tavoite ja toki toivomme, että kotonakin muistetaan arjen eri tilanteissa hyvä käsihygienia, turvavälit ja vältetään isoja sosiaalisia tapahtumia.

Satakunnan tartuntatautien torjunnan työryhmä ja Ulvilan kaupunki seuraavat tilannetta aktiivisesti.

Lisätietoja koronaviruksesta löytyy osoitteesta www.ulvila.fi/palvelut-ja-asuminen/tietoa-koronaviruksesta ja www.pori.fi/korona  

Mikko Löfbacka

kaupunginjohtaja
Ulvilan kaupunki

Econia Oy:n Ulvilan toimipisteessä altistumisia koronavirukselle

Talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita tarjoavassa Econia Oy:n Ulvilan toimipisteessä on tapahtunut altistumisia koronavirukselle to-pe 29.-30.10.2020 välisenä aikana.

Altistuneita on noin 25 työntekijää ja 3 opiskelijaa. Saatujen tietojen mukaan Econia Oy:ssa ei ollut asiakaskäyntejä kyseisenä aikana. Yritys on koronavirusepidemian aikana rajoittanut tapaamiset minimiin, ja toteutuneissa tapaamisissa on käytetty kasvomaskeja. Econia Oy ja Porin perusturvan tartuntatautiviranomaiset kartoittavat altistuneet henkilöt. Kaikkiin altistuneisiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti mahdollisimman pian ja heidät asetetaan 10 päivän karanteeniin altistumisajankohdasta alkaen. 

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 (joka päivä klo 8-16). Päivystysaikaan arkisin ja viikonloppuisin voidaan soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle.

Oireettomia ei ole syytä testata. Testauksen avulla ei voida lyhentää karanteeniaikaa.

Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta www.pori.fi/korona.

Lisätietoja antaa:
Jari Sainio, tartuntatautilääkäri, Porin Perusturva, puh. 044 701 4515

Ulvilan Tokmannilla ma-ke 26-28.10. asioineet ovat saattaneet altistua koronavirukselle

Ulvilan Tokmannin liikkeessä maanantain ja keskiviikon 26.-28.10. välillä asioineet ovat saattaneet altistua koronavirukselle.

Altistumisen riski on pieni, mutta liikkeessä asioineita pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja olemaan tarvittaessa yhteydessä koronaneuvontaan. Koronavilkku voi myös antaa hälytyksen, jos altistuminen on ollut riittävä.

Tokmanni sekä Porin perusturvan ja Satasairaalan tartuntatautiviranomaiset ovat käsitelleet asiaa. Tokmannin liike Ulvilassa suljetaan ja liike avataan desinfioinnin jälkeen asiakkaille maanantaina 2.11.2020.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 (joka päivä klo 8-16). Päivystysaikaan arkisin ja viikonloppuisin voidaan soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle.

Oireettomia ei ole syytä testata. Testauksen avulla ei voida lyhentää karanteeniaikaa.

Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta www.pori.fi/korona.

Lisätietoja antaa:
Jari Sainio, tartuntatautilääkäri, Porin Perusturva, puh. 044 701 4515
Maarit Mikkonen, viestintäpäällikkö, Tokmanni, puh. 040 562 2282

KORONA-NÄYTTEENOTTO MUUTTAA MAANTIEKADULLE

Porin perusturvan korona-näytteenotto muuttaa Maantiekadulle (os. Maantiekatu 31). Maanantaista 12.10. alkaen korona-näytteenotto palvelee Maantiekadulla ajanvarauksella arkisin klo 8-20 ja viikonloppuisin klo 9-16.

Lue koko tiedote Porin sivuilta

Tiedote 28.8.2020
Koronaneuvontanumeron ja koronanäytteenoton lisääntyneeseen kysyntään vastataan tekstiviestivastauksilla sekä aukioloaikojen laajennuksella

Koronanäytteenottomäärien sekä koronaneuvontanumeron soittojen lisääntyessä perusturva ottaa käyttöön tekstiviestipalvelun, jonka avulla negatiiviset testitulokset lähetetään asiakkaille tekstiviestillä soiton sijaan. Lisääntyneen kysynnän vuoksi myös koronaneuvontanumeron ja drive in –näytteenottopisteen aukioloaikoja laajennetaan.

Tekstiviestipalvelu otetaan käyttöön asteittain

Tekstiviestipalvelun avulla lähetetään jatkossa koronanäytteenotossa käyneille asiakkaille tietoa negatiivisesta testituloksesta tekstiviestillä. Tekstiviestipalvelu otetaan käyttöön asteittain, joten alkuvaiheessa asiakas saa joko puhelinsoiton tai tekstiviestin testituloksestaan. Perusturva pyrkii ilmoittamaan jatkossa kaikki negatiiviset testitulokset tekstiviestipalvelun avulla.

– Negatiivisia vastauksia aletaan lähettää tekstiviestillä jo tänään, mutta osa negatiivistakin vastauksista soitetaan asiakkaalle. Negatiivinen testitulos tarkoittaa, että asiakkaalla ei ole näytteenottohetkellä ollut koronavirustartuntaa. Jos testitulos on negatiivinen ja asiakkaalla ei ole oireita, hän voi palata normaaliin arkeen, kertoo hygieniahoitaja Kati Laasa.

Positiiviset testitulokset soitetaan suoraan asiakkaalle jatkossakin. Tekstiviestipalvelun käyttöönotto osaltaan nopeuttaa vastausten välittämistä asiakkaille. Testitulos tulee asiakkaan nähtäville myös Omakanta-palveluun.

Koronaneuvontanumeron ja drive in –näytteenoton aukioloajat laajenevat 31.8. alkaen

Maanantaista 31.8. alkaen koronaneuvontanumeron aukioloaikoja laajennetaan niin, että numero on auki sekä arkisin että viikonloppuisin kello 8-16. Samalla drive in –koronanäytteenoton aukioloaikoja laajennetaan arki-iltoihin ja viikonloppuun. Ensi viikosta alkaen näytteenotto on auki arkisin kello 8-18 ja viikonloppuisin kello 9-16.

Jos sinulla on koronavirukseen sopivia oireita, ota yhteys koronaneuvontanumeroon, joka on 02 623 4333 tai tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi. Koronaviruksen oireita voivat olla mm. kuume, hengenahdistus, yskä, lihaskipu, väsymys, nuha, haju- tai makuaistin häiriöt, pahoinvointi ja ripuli.  Koronaneuvontapuhelimessa tehdään hoidon tarpeen arviointi ja ohjataan tarvittaessa infektiovastaanotolle tai drive in -näytteenottoon (os. Otavankatu 3 B).

Koronaneuvontanumeron ollessa suljettuna soitetaan akuuteissa asioissa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan, puh. 116 117.

Lisätietoja antavat:

Taru Kleemola, koronaterveysaseman vastuulääkäri, puh. 044 701 0509
Hannele Oksanen, osastonhoitaja, puh. 044 701 4513
Kati Laasa, hygieniahoitaja, puh. 044 701 3249

Tartuntatautilain 58 §:n mukainen päätös Lounais-Suomen aluehallintoviraston toimialueelle 1.-30.9.2020 ajalle

Lounais-Suomen aluehallintovirasto lähettää oheisena Tartuntatautilain 58 §:n mukaisen päätöksen koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä ajalla 1.9.-30.9.2020 liitteineen.

Sairaanhoitopiirejä pyydetään tiedottamaan päätöksestä alueen kuntien tartuntataudeista vastaavia lääkäreitä.

Tiedote 20.8.2020
Vähävaraisille tarkoitettujen kasvomaskien jakopisteet myös Pihlavan ja Pormestariluodon asukastuvilla

Monikäyttöisiä kankaisia kasvomaskeja jaetaan jatkossa vähävaraisille myös Pihlavan ja Pormestariluodon asukastuvilla. Jakopisteitä on lisätty, jotta kaikki halukkaat saisivat haettua maskeja käyttöönsä ilman suuria välimatkoja.

Asukastupien lisäksi kankaisia kasvomaskeja jaetaan Maantiekadun toimipisteessä sekä Ulvilan, Merikarvian ja Lavian terveyskeskuksissa.

Kasvomaskeja voi hakea toimipisteiltä niiden aukioloaikoina:

 • Pihlavan ja Pormestariluodon asukastuvat, arkisin klo 9-15
 • Maantiekadun toimipisteen info, arkisin klo 8-19
 • Ulvilan terveyskeskus, arkisin klo 8-16
 • Merikarvian terveyskeskus, ma-to klo 8-16, pe klo 8-15
 • Lavian terveyskeskus, ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

Huomaathan, että aikaisemmasta tiedotteestamme poiketen Merikarvian ja Lavian terveyskeskukset sulkeutuvat perjantaisin jo kello 15.

Kaikkien kasvomaskeja käyttävien suositellaan tutustuvan huolellisesti käyttöohjeisiin. Perusturva jakaa tiivistetyt käyttö- ja pesuohjeet kasvosuojainten jaon yhteydessä. Lisätietoja kasvomaskien käytöstä löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen internetsivuilta.

Kasvomaskia suositellaan käytettävän muun muassa joukkoliikenteessä sekä muissa tilanteissa, jossa turvavälejä on mahdoton säilyttää. Kasvomaskeja on hyvä käyttää myös matkalla koronanäytteenottoon sekä ennen testitulosten varmistumista, jos liikkuminen kodin ulkopuolella on välttämätöntä. Kasvomaskien käytön lisäksi jokaisen tulee huomioida hyvä käsi- ja yskimishygienia, kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen sekä riittävän turvaetäisyyden pito muihin henkilöihin julkisilla paikoilla liikkuessa.

Porin perusturvan jakamat ilmaiset kankaiset kasvomaskit on tarkoitettu jaettavaksi valtiovarainministeriön suositusten mukaisesti kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville kuntalaisille. Pääsääntöisesti jokaisen kuntalaisen tulee tarvittaessa hankkia kasvosuojain itse.

Lisätietoja antavat:

Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243

Katri Vuori, hygieniahoitaja, puh. 044 701 0329

Kati Laasa, hygieniahoitaja, puh. 044 701 3249

Tiedote 14.8.2020
Vähävaraisille jaetaan kasvomaskeja perusturvan yhteistoiminta-alueella

Perusturva aloittaa kankaisten kasvomaskien jakamisen vähävaraisille yhteistoiminta-alueen asukkaille. Valtiovarainministeriön suositusten mukaisesti jokainen hankkii maskin itse, mutta kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi käyttösuosituksen voimassaoloalueella. Monikäyttöisiä kankaisia kasvomaskeja tullaan jakamaan vähävaraisille Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla.

Kankaisten kasvomaskien jakaminen aloitetaan perjantaina 14.8. kello 15 Maantiekadun toimipisteen infopisteessä (os. Maantiekatu 31). Maantiekadun toimipisteessä kasvomaskeja jaetaan jatkossa arkisin kello 8-19. Maanantaina 17.8. kasvomaskien jakaminen aloitetaan myös Ulvilan, Merikarvian ja Lavian terveyskeskuksissa, mistä kasvomaskeja voi hakea arkisin kello 8-16.

Kasvomaskia suositellaan käytettävän muun muassa joukkoliikenteessä, kuten bussissa ja junassa, sekä muissa tilanteissa, jossa turvavälejä on mahdoton säilyttää. Kasvomaskeja on hyvä käyttää myös matkalla koronanäytteenottoon sekä ennen testitulosten varmistumista, jos liikkuminen kodin ulkopuolella on välttämätöntä. Kasvomaskeja suositellaan yli 15-vuotiaille.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja – muista myös käsihygienia

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskin asettaminen ja poistaminen vaatii huolellisuutta, jottei viruksella mahdollisesti tahraantunut maski aiheuta tartuntariskiä.

Maskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä. Suojaimen ulkopintaan ei saa koskea käytön aikana. Kasvoilta poistettu suojain tulee laittaa suoraan pesukoneeseen tai muovipussiin. Kädet pestään tai desinfioidaan myös riisumisen jälkeen. Kankainen kasvomaski tulee pestä käytön jälkeen, jolloin se voidaan käyttää uudelleen.

Ensisijaiset tartuntatautien torjuntatoimet ovat hyvä käsi- ja yskimishygienia, kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen sekä riittävän turvaetäisyyden pito muihin henkilöihin julkisilla paikoilla liikkuessa.

Lisätietoja kasvomaskien käytöstä löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen internetsivuilta.

Lisätietoja antavat:

Sanna Mustajoki-Kunnas, perusturvajohtaja, puh. 044 701 8053
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Pirjo Rehula, vanhuspalveluiden johtaja, puh. 044 701 4463
Sari Merimaa, vammaispalveluiden päällikkö (sosiaali- ja perhepalveluiden johtajan sijainen 18.8. asti), puh. 044 701 0804

Aiheeseen liittyvää materiaalia:
www.pori.fi/korona

Tiedote 14.8.2020
Perusturvan koronaneuvontapuhelin ruuhkautunut

Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelin on ruuhkautunut runsaiden yhteydenottomäärien vuoksi. Myös testivastausten saaminen on ruuhkautunut: tällä hetkellä testituloksen saamiseen kuluu 2-5 vuorokautta.

Satakunnassa on liikkeellä runsaasti hengitystieinfektioita, joiden aiheuttajina on muun muassa rhinovirus. Hengitystieinfektioiden määrän kasvu osaltaan ruuhkauttaa koronaan liittyviä palveluita.

– Koronaneuvontapuhelimeen on alle kahdessa viikossa tullut jo 7500 soittoa. Päivittäisten soittojen määrä on tällä hetkellä voimakkaassa kasvussa. Teemme parhaamme jonojen purkamiseksi ja toivomme asiakkailtamme ymmärrystä ja kärsivällisyyttä vaikeassa tilanteessa, kertoo terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja Anna-Liisa Koivisto.

Tulee muistaa, että hengitystieinfektiot hoidetaan kotona. Jos vointi on hyvä, voi rauhassa ottaa yhteyttä koronaneuvontapuhelimeen tai tehdä Omaolo-oirearvion netissä, jotta saa arvion hoidon ja testauksen tarpeesta.

Jos sinulla on koronavirukseen sopivia oireita, ota yhteys koronaneuvontapuhelimeen, joka palvelee numerossa 02 623 4333. Neuvontapuhelin on avoinna toistaiseksi arkisin klo 8-16 ja viikonloppuisin 8-12. Koronaviruksen oireita voivat olla mm. kuume, hengenahdistus, yskä, lihaskipu, väsymys, nuha, haju- tai makuaistin häiriöt, pahoinvointi ja ripuli. Koronaneuvontapuhelimessa tehdään hoidon tarpeen arviointi ja ohjataan tarvittaessa infektiovastaanotolle (os. Otavankatu 3) tai näytteenotolle. Näytteenotto tapahtuu 16.8. asti Itä-Porin terveysasemalla (os. Herralahdenraitti 2) ja 17.8. alkaen infektiovastaanotolla.

Koronaneuvontanumeron ollessa suljettuna soitetaan akuuteissa asioissa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan, puh. 116 117.

Jokaisella mahdollisuus vaikuttaa epidemian leviämiseen

Koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja ehkäistään samalla tavoin kuin muitakin hengitystieinfektioiden aiheuttajia. Hyvä hygienia on paras tapa ehkäistä koronaviruksen ja kaikkien muidenkin virusten leviämistä.

– On erittäin tärkeää jatkaa keväällä opittuja hyviä käytäntöjä: säilytetään turvavälit, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta ja oikeanlaisesta yskimistekniikasta. Sairaana ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin. Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa epidemian leviämiseen, muistuttaa koronaterveysaseman vastuulääkäri Taru Kleemola.

Hengitystieoireisena ei saa mennä myöskään muille terveysasemille kuin infektiovastaanotolle tai vierailemaan missään perusturvan yksikössä. Näin pyritään suojelemaan riskiryhmiin kuuluvia sekä vältetään taudin leviämistä muihin.

Lisätietoja antavat:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Taru Kleemola, koronaterveysaseman vastuulääkäri, puh. 044 701 0509

Aiheeseen liittyvää materiaalia:
www.pori.fi/korona

22.7.2020
Koronaneuvontapuhelin ja drive-in -testaus palvelevat poikkeuksellisesti myös la-su 25.-26.7.

Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelin palvelee poikkeuksellisesti myös tulevana viikonloppuna la-su 25.-26.7. klo 8-12 välisen ajan. Myös drive-in –näytteenotto on poikkeuksellisesti avoinna viikonloppuna klo 9-13 välisen ajan.

Jos sinulla on koronavirukseen sopivia oireita ota yhteys koronaneuvontapuhelimeen, joka palvelee numerossa 02 623 4333. Koronaviruksen oireita voivat olla mm. kuume, hengenahdistus, yskä, lihaskipu, väsymys, nuha, haju- tai makuaistin häiriöt, pahoinvointi ja ripuli.  Koronaneuvontapuhelimessa sinulle tehdään hoidon tarpeen arviointi ja sinut ohjataan tarvittaessa näytteenotolle koronaterveysasemalle (os. Herralahdenraitti 2).

− Koronaneuvontapuhelimeen tulleet soitot ovat heinäkuussa lisääntyneet, joten halusimme laajentaa aukioloaikoja tulevan viikonlopun osalta. Myös jatkossa laajennamme aukioloaikoja tarpeen mukaan: palveluiden tarvetta arvioidaan uudelleen viikoittain, kertoo koronaterveysaseman vastuulääkäri Taru Kleemola.

Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelin palvelee arkisin klo 8-16 numerossa 02 623 4333. Mahdollisista viikonloppuihin sijoittuvista aukioloista informoidaan erikseen. Päivystysaikaan arkisin ja viikonloppuisin soitetaan Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan, puh. 116 117.

Lisätietoja antavat:
Taru Kleemola, koronaterveysaseman vastuulääkäri, puh. 044 701 0509
Minna Sipola, osastonhoitaja, puh. 044 701 3726

21.7.2020
Satasairaalan lehdistötiedote

Satasairaala sulkee pandemiapotilaiden vuodeosaston, pandemiapoliklinikka jatkaa toimintaansa Drive-in näytteenottopisteen yhteydessä.

30.6.2020
Tiedote: HUS:n tuottama Mielenterveystalon Koronahuoli-chat palvelee läpi kesän

Koronapandemian aiheuttamaa ahdistavaa oloa, stressiä ja unettomuutta? 

Tai onko elämäntilanne muuttunut? Huolia toimeentulon tai perheen pärjäämisen kanssa? 

Koronahuoli-chat on kaikille suomalaisille avoin, maksuton, kahdenkeskeinen chat! 

Koronahuoli-chat on HUSin tuottama Mielenterveystalossa toimiva tukipalvelu.

1.6.2020
Ohessa on lueteltu muutoksia koronavirusepidemian vuoksi asetettuihin rajoituksiin 1. kesäkuuta.

On tärkeää, että edelleen jokainen huolehtii käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena
Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Koronarajoituksista luovutaan asteittain ja hallitusti 1. kesäkuuta alkaen. Tavoitteena on estää epidemian leviämistä niin, että se haittaa mahdollisimman vähän ihmisiä, yrityksiä, yhteiskuntaa ja perusoikeuksien toteutumista. Kesäkuun alusta alkaen tulee lievennyksiä muun muassa kokoontumisrajoituksiin, tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämiseen sekä julkisten tilojen aukioloon. Myös ravintolat ja kahvilat avataan asiakkaille tietyin rajoituksin samaan aikaan. Hallituksen perjantaisen linjauksen mukaan kotimaassa voi matkailla, kun noudattaa koronavirukseen liittyviä terveys- ja turvallisuusohjeita.

Muutoksia julkisten tilaisuuksien kokoontumisrajoituksiin

Enintään 50 hengen yleisötilaisuudet sallitaan kesäkuun 1. päivästä alkaen. Rajoitukset koskevat sisä- ja ulkotiloissa järjestettyjä julkisia tilaisuuksia eli yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.
Yleisötilaisuuksia ovat yleisölle avoimet huvitilaisuudet, kilpailut, näytökset tai muut näihin rinnastettavat tilaisuudet.

Noudata tilaisuuksissa turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita.

Kokoontumisrajoitus ei myöskään koske yksityisiä tilaisuuksia, kuten yksityisjuhlia tai yksityisiä kokouksia. Hallitus kuitenkin suosittelee, ettei yksityistilaisuuksia järjestettäisi yli 50 hengelle. Kaikissa näissäkin tilanteissa on suositeltavaa pitää parin metrin etäisyys muihin osallistujiin ja huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta.

Yli 50 ja enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa on mahdollista järjestää erityisjärjestelyin. Yli 500 hengen yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä 31.7. asti.

Julkisia tiloja avataan – mm. kirjastoihin ja uimahalleihin pääsee taas

Suljettuna olleita julkisia sisätiloja avataan hallitusti kesäkuun alusta alkaen. Ulvilassa tällaisia ovat muun muassa kirjastot, nuorisolle tarkoitetut tilat ja Leineperin ruukin alue. Ulvilan uimahalli on kesäisin kiinni. Ulvilan uimarannat aukeavat 16. kesäkuuta. Esimerkiksi konsertit, teatteriesitykset, elokuvateatterinäytökset, festivaalit ja kulttuuritapahtumat ovat yleisötilaisuuksia. Niitä koskevat aluehallintoviraston tartuntatautilain nojalla tekemät rajoituspäätökset.

Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää erityisjärjestelyin kesäkuun alusta lukien yleisötilaisuuksia koskevia henkilömäärä- ja muita rajoituksia sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeita noudattaen.

Ravintolat ja kahvilat avataan tietyin rajoituksin

Ravintolat ja kahvilat avataan asiakkaille tietyin rajoituksin samaan aikaan koko maassa kesäkuun alussa. Silloin tulee voimaan laki tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta. Laki on voimassa 1.6.2020–31.10.2020.
Ravitsemisliikkeet voivat olla auki kello 6–23 välisenä aikana. Alkoholijuomien anniskelu on sallittu vain kello 9–22 välillä. Asiakkaiden enimmäismäärä on ravintoloiden sisätiloissa rajattu puoleen normaalista.

Ravitsemisliikkeet ovat velvollisia tehostamaan hygieniaa ja huolehtimaan asiakkaiden välisistä riittävistä etäisyyksistä. Kaikilla asiakkailla pitää olla oma istumapaikka pöydän tai tason ääressä. Ostoksensa voi noutaa itse esimerkiksi tiskiltä. Sen sijaan asiakkaat eivät saa annostella ruokaa ja juomaa itse esimerkiksi ns. buffetpöydästä.

Kotimaassa voi matkailla, kun noudattaa terveys- ja turvallisuusohjeita

Kotimaassa voi matkailla, kun noudattaa koronavirukseen liittyviä terveys- ja turvallisuusohjeita. Matkailijoiden ja matkailualan yritysten on tärkeää sitoutua toimiin, joilla ehkäistään koronavirustartuntoja Matkailuyritykset ja matkailijat ovat vastuussa ohjeistuksen noudattamisesta ja soveltamisesta omaan toimintaansa.

Puhelinneuvonta

Valtakunnallinen puhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta akuuteissa tilanteissa. Neuvonnan numero on 0295 535 535, ja se on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.

Lisää aiheesta

Koronaviruksen aikaiset rajoitukset – vn.fi
Usein kysytyt kysymykset – Aluehallintovirasto
Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä

17.4.2020
Tiedote yrittäjille, yksinyrittäjien tuki koronavirustilanteessa – Hakulomake avattu!

Työ- ja elinkeinoministeriöstä on tulossa yhteensä 250 miljoonan euron tukipaketti yksinyrittäjille. Yksinyrittäjät voivat hakea 2000 euron tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Ulvilaan tätä tukea on osoitettu noin 600 000 euroa ja Ulvilan kaupunki on hakenut tätä maksimäärää myönnettäväksi paikallisille yksinyrittäjille. Tukea tulee riittämään noin 300 yksinyrittäjälle.

Lisätietoja yksinyrittäjän tuesta ja hakulomakkeen löydät Ulvilan kaupungin sivuilta osoitteesta: https://www.ulvila.fi/palvelut-ja-asuminen/tietoa-koronaviruksesta/ulvilalaisten-yksinyrittajien-sahkoinen-tukihaku/

Ulvilan kaupungin kotisivujen etusivulta pääset sivulle seuraavasti Ulvila.fi -> Korona-info-> Ulvilalaisten yksinyrittäjien sähköinen tukihaku

Sähköinen hakulomake on avattu 17.4.2020. Ulvilan kaupunki pyrkii käsittelemään saapuneet hakemukset mahdollisimman nopeasti. Haethan tukea ainoastaan sähköisellä lomakkeella!

Kysymyksiin vastaa elinkeinoyhtiö Prizztech Oy. Voit jättää yhteydenottopyynnön tai soittaa vaihteeseen puh. 02 620 5300 (klo 8-16) ja kertoa, että otat yhteyttä yksinyrittäjän koronatukihakemuksen tiimoilta.

Yrittäjien virtuaaliset aamukahvit pidettiin 17.4. klo 8

Ulvilan kaupunki, Ulvilan yrittäjät, Satakunnan yrittäjät ja Prizztech Oy järjestivät Ulvilalaisille yrittäjille virtuaalisen aamukahvitilaisuuden perjantaina 17.4. klo 8.00. Aamukahvit järjestetiin sähköisenä kokouksena MS teams-ympäristössä. Osallistujia oli noin 20 yrittäjää.

Tilaisuudessa esiteltiin mm. koronaan liittyviä tuki-instrumentteja yrittäjille ja yrityksille.

Ohessa Prizztechin kuntayhteyshenkilö Mikko Puputin tilaisuudessa esittämä esitys

Seuraavat virtuaaliset aamukahvit tullaan järjestämään yhteistyössä Ulvilan yrittäjien kanssa jäljempänä kun uutta tiedotettavaa ja ohjeistettavaa ilmenee!

Yritysrahoitus koronavirustilanteessa

Mistä yritys voi hakea rahoitusta koronavirustilanteessa. Kooste, jonka tiedot myös sivun tekstissä.

Oheisen taulukon mukaisesti on saatavissa rahoitusta koronavirustilanteessa. Tarkemmat ohjeet on saatavilla Työ- ja elinkeinoministeriöstä https://tem.fi/koronavirus/toimintaohjeita-yrityksille

Myös Prizztech auttaa yrityksiä rahoitusinstrumentteihin liittyvässä neuvonnassa ja hakemisessa.


17.4.2020
Ulvilan kaupunki alkaa ajamaan alas kauppakassipalvelua

Ulvilan kaupunki on tarjonnut maksutonta kauppakassipalvelua yli 70-vuotiaille noin kuukauden ajan. Palvelu oli suunnattu yli 70-vuotiaille, joilla ei ole muuta mahdollisuutta hoitaa elintarvikehuoltoaan.

Elintarvike- ja ruokahuollon palvelut ovat tänä aikana kehittyneet markkinaehtoisesti myös Ulvilassa. Ulvilan taksiyrittäjät ovat aloittaneet kauppakassipalvelun ja K-Supermarket Hansa on aloittanut kauppakassin keräilypalvelun. Myös Monitoimipalvelut J. Luukko tarjoaa kauppakassipalvelua Ulvilalaisille. Lisäksi Ulvilalaisilla asiakkailla on mahdollisuus ottaa Porin perusturvan järjestämä kotihoidon kauppapalvelu tukipalveluna.

Tämän johdosta Ulvilan kaupunki alkaa ajamaan kauppakassipalvelua. Jo tehdyt tilaukset toimitetaan, mutta uusia ei enää oteta vastaan. Asiakkaita ohjataan markkinaehtoisten palveluiden piiriin sekä Porin perusturvan kotihoidon kauppapalvelun piiriin. 

Jatkossa Ulvilan kaupungin kauppakassipalvelua voidaan edelleen tarjota poikkeuksellisissa tilanteissa, mutta pääsääntö vastaisuudessa on, että asiakas ostaa palvelun yksityiseltä tai asiakas ohjataan Porin perusturvan kotihoidon tukipalvelun asiakkaaksi.

Porin perusturvan kotihoidon kauppapalvelussa kauppatavarat tulevat K-Market Länsi-Porista. Ennen kauppapalvelun aloittamista asiakkaan tulee täyttää valtakirja tilimyyntiä varten, jonka jälkeen kauppias antaa asiakasnumeron ja valtakirja toimitetaan pankkiin. Tämän jälkeen palvelu voi alkaa. Ulvilan alueen asukkaille kauppatavarat toimitetaan tiistaisin ja perjantaisin.  Tilaukset tehdään Porin perusturvan kautta. Kauppapalvelun kuljetus hinta on 5€ / kerta. Kauppatavaroiden laskutus tapahtuu 1 x kk.

Ketään ei jätetä asiassa yksin ja asiakasohjausta tehdään tehostetusti! Ulvilan kaupungin kauppakassipalvelu jatkaa toimintaansa, kunnes asiakkaat on saatu siirrettyä uusien palveluiden piiriin.

Yhteystietoja:

Ulvilan taksin kauppakassipalvelu, puh. 041 714 9348

Monitoimipalvelut J. Luukko kauppakassipalvelu, puh. 040 254 3723 (palvelu iltaisin ja viikonloppuisin)

K-Market Hansan kauppakassikeräily, puh. 010 315 6822

Porin perusturvan kotihoidon kauppapalvelu ikäihmisten palvelunumerosta: 02 623 4466

Ulvilan kaupungin kauppakassipalvelu: puh. 040 013 5331

Lisätietoja

Ulvilan kauppakassipalvelun puhelinnumerosta 040 013 5331 ja
kaupunginjohtaja Mikko Löfbacka, puh. 044 343 8250


8.4.20209
Tiedote yrittäjille koronavirusepidemian aikana

Koronavirusepidemialla on merkittäviä vaikutuksia myös yrityksiin ja elinkeinoelämään. Ulvilan kaupunki on tunnistanut huolen yrittäjistään, yhdessä selviämme!

Ulvilan kaupunki, Prizztech Oy, Ulvilan yrittäjät ja Satakunnan yrittäjät kokoontuivat tänään 7.4.2020 ylimääräiseen elinkeinotiimin kokoukseen. Kokouksessa selvitettiin Ulvilalaisten yrittäjien ja yritysten tilannekuvaa poikkeusoloissa.

Yritysneuvonta ja tukitoimet

Prizztech neuvoo ja tukee yrityksiä koronaviruksen aiheuttamissa haasteissa ja muissa liiketoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Suositusten mukaisesti Prizztech palvelee asiakkaita ensisijaisesti puhelimitse ja verkon välityksellä.

Voit olla yhteydessä suoraan asiantuntijoihimme www.prizz.fi/yhteystiedot tai jättää yhteydenottopyynnön (lomake sivulla) tai soittaa vaihteeseemme 02 620 5300 (klo 8-16), josta sinut ohjataan vapaana olevalle henkilölle.

Voit olla yhteydessä myös Prizztechin Ulvilan kaupungin yhteyshenkilöön Mikko Puputtiin, 044 710 5343, tai mikko.puputti@prizz.fi

 Yksinyrittäjien tuki koronavirustilanteessa

Työ-ja elinkeinoministeriöstä on tulossa yhteensä 100 miljoonan euron tukipaketti yksinyrittäjille. Yksinyrittäjät voivat jatkossa hakea 2000 euron tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Valtioneuvosto antaa tukiasetuksen ennen pääsiäistä, jossa määritellään mm. tuen myöntämisen kriteerit. Ulvilan kaupunki pyrkii organisoimaan yksinyrittäjien tuen myöntämisen mahdollisimman nopeasti. Tiedotamme heti lisää, kun tukea voi hakea kaupungilta.

Yritysrahoitus koronavirustilanteessa

Mistä yritys voi hakea rahoitusta koronavirustilanteessa. Kooste, jonka tiedot myös sivun tekstissä.

Oheisen taulukon mukaisesti on saatavissa rahoitusta koronavirustilanteessa. Tarkemmat ohjeet on saatavilla Työ- ja elinkeinoministeriöstä https://tem.fi/koronavirus/toimintaohjeita-yrityksille

Myös Prizztech auttaa yrityksiä rahoitusinstrumentteihin liittyvässä neuvonnassa ja hakemisessa.

31.3.2020
Ulvilassa pidetään kaikista huolta!

Suomen hallitus päätti jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka. Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia tullaan jatkamaan kuukaudella 13. toukokuuta saakka eri kouluasteilla. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Koulujen keväälle suunnitellut juhlat, vanhempainillat, kouluun tutustuminen jne. siirretään myöhempään ajankohtaan. Kevätjuhlien järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin.

Perusopetuksessa on siirrytty etäopetukseen ja osittaiseen lähiopetukseen, joka tapahtuu oppilaan lähikoulussa.  Oppilaat, joilla on erityisen tuen päätös tai ovat vuosiluokilla 1-3., voivat osallistua[VK1]  lähiopetukseen. 1-3. luokkalaisia suositellaan kuitenkin edelleen pysymään kotona etäopetuksessa, mikäli mahdollista. Jos huoltaja haluaa lapsen osallistuvan lähiopetukseen, tulee asiasta olla yhteydessä ensin rehtoriin, jotta koululla on valmius vastanottaa lapsi lähiopetukseen.

Koulujen valmius järjestää opetus näissä poikkeavissa olosuhteissa on hyvä. Toivomme kotona opiskelevien lasten huoltajien tukea, että oppilaiden päivärytmi säilyy kouluarjen mukaisena.  

Opettajat ovat tehneet paljon työtä etäopiskelun toteuttamiseen – verkossa opettaminen, henkilökohtainen ohjaaminen ja tukeminen, videoiden ja verkko-opetusmateriaalien käyttö ovat olleet tukemassa oppilaiden kasvamista ja oppimista siellä kotona.  Arviointi ja palautteen antaminen on sujunut mielestäni pääsääntöisesti hyvin. Tärkeää on, että yhteydenpito on vuorovaikutteista ja säännöllistä opettajan ja oppilaan välillä.

Kaikki opettajat ovat tavattavissa työjärjestyksen mukaan. Pyritään kuitenkin kaikki siihen, että palautteet ja läksyt palautetaan valoisana aikana. Opettajatkin tarvitsevat illan palautumiseen.

Jos koette, että tarvitsette apua etäopetukseen tai haluatte antaa palautetta opetuksesta, niin ottakaa yhteyttä omaan opettajaan tai rehtoriin; minullekin (sivistysjohtaja) voitte palautetta antaa.

Muistattehan huolehtia siitä, että perheen kaikki jäsenet pyrkivät välttämään kodin ulkopuolisia lähitapaamisia. Nyt on tärkeää, että saamme täällä Ulvilassa tartuntaketjut minimiin! Näin me kaikki pysymme turvassa ja terveinä.

Aamu- ja iltapäivätoiminta jatkuu lähiopetusta saavien oppilaiden osalta.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kouluruokailuun ovat oikeutettuja peruskoulun lähiopetukseen osallistuvat oppilaat.  Ulvilan kaupunki tarjoaa myös mahdollisuutta ruokailuun perheille, joille maksuttoman kouluruoan poisjäänti aiheuttaa taloudellisia haasteita selvitä arjen haasteista.  Tässä tapauksessa ottakaa yhteyttä koulusi kuraattoriin.  Ruokailu järjestetään eväspaketeilla perusopetuksessa oleville oppilaille.

Alla olevat ruoka-apu pisteet ovat myös ulvilalaisten käytettävissä:

Maanantaisin klo 10-11.30        Elämän Leipä, Juhana Herttuankatu 20

Torstaisin klo 10-11.30               Elämän leipä, Juhana Herttuankatu 20

Perjantaisin  klo 8-11.30            Elämän Eliksiiri, Vanhakoivistontie 12

lisätietoja: Satakunnan Yhteisökeskus     044 986 1462

Neuvoja ja apua on saatavilla!

Poikkeustilanne voi olla lapsille ja perheille myös monella tapaa raskasta. Apua on kuitenkin tarjolla. Ohessa on linkkejä ja puhelinnumeroita, josta saatte apua. Voit myös soittaa koulusi kuraattorille tai opettajalle, jotka voivat auttaa avun ja tuen löytämisessä. 

Pidetään huolta myös tuttavien ja ystävien perheistä. On tärkeää, että kukaan ulvilalainen ei jää nyt yksin!

Korona-neuvontapuhelin avattu

Porin perusturva on avannut korona-neuvontapuhelimen.  Neuvontapuhelimessa vastataan kaikkiin tiedusteluihin korona-virukseen liittyen Porin, Ulvilan ja Merikarvian alueella. Neuvontapuhelin on auki arkisin kello 8-16 ja puhelinnumero on 02 623 4333.

Opiskeluhuolto

Ulvilan koulujen kuraattorit, erityisopettaja ja psykologi jatkavat työtä oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa. Kaikki yhteydenotot, jotka koskevat oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin tai oppimisen sekä kasvamisen tukea tehdään oman oppilaitoksen kuraattorille tai psykologille Wilman viestitoiminnoin, sähköpostia käyttäen tai soittamalla. Oppilaat saavat oppimisen tukea erityisopettajilta. Ulvilassa myös koulunkäynninohjaajat ovat oppilaan oppimisen tukena soitellen oppilaalle, neuvoen ja ohjaten.

Pääsääntöisesti käytetään etäyhteyksiä.

 • Oppilas- ja opiskelijahuolto toimii, työtavat on sopeutettu vallitsevaan tilanteeseen.
 • Kuraattorit ja psykologit ovat valmistautuneita keskustelemaan asioista. Kuraattorien työkuvaan liittyvät asiat, jotka sivuavat arjen ja mielen hyvinvointia ja sosiaalista tukea. Psykologit ovat psyykkisen ensiavun ja tuen ammattilaisia. Näissä asioissa saa tukea heiltä.
 • Terveyteen liittyvissä asioissa ollaan yhteydessä terveydenhoitajaan.
 • Etäopiskelun ja koulunkäynnin pulmissa ollaan yhteydessä ensin opettajaan.

Tukea verkosta!

MLL               https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ 

NETTARI.FI    https://www.netari.fi/

Sekasin-chat (12 – 29 vuotiaille)           https://sekasin247.fi/

TÄSSÄ VIELÄ TÄRKEITÄ NUMEROITA!

 • Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontanumero: 02 623 4333 (ma-su klo 8-16).
 • Satasairaalan päivystysnumero: 02 627 6868 (ma-su klo 16 jälkeen).
 • Lapsiperheiden palveluneuvontanumero: 02 623 4360 (arkisin klo 8-16).
 • Valtakunnallinen palvelunumero: 0295 535 535 (arkisin klo 8-21 ja lauantaisin kl

Yhdessä tästä selvitään!

Kimmo Vepsä
Sivistys- ja hyvinvointijohtaja
0400-134 849
kimmo.vepsa@ulvila.fi


31.3.2020
Koronaterveysasemalle on avattu drive-in näytteenottopiste

Porin koronaterveysaseman drive-in-näytteenottopiste otettiin käyttöön maanantaina 30.3.2020. Asiakkaat tulevat näytteenottoon koronaneuvontapuhelimessa tehdyn riskiarvion perusteella, ennalta sovittuna aikana.

Käynti drive-in-näytteenottopisteeseen tapahtuu Koivulantieltä osoitteessa Herralahdenraitti 2 . Asiakkaan tulee kääntyä Koivulantieltä kohti Itä-Porin lähipalvelukeskusta ”Näytteenotto” –tienviitan osoittamaan suuntaan.

Asiakas pysäköi autonsa terveyskeskuksen seinässä olevan näytteenotto –kyltin kohdalle. Drive-in-näyte voidaan ottaa ilman, että asiakkaan tarvitsee nousta auton kyydistä. Näytteenottaja ottaa näytteen, jonka jälkeen asiakas poistuu alueelta ajamalla piha-alueelta takaisin Koivulantielle.

Perusturvan sairaalaosastoilla ja Akuutti kotikeskuksessa ammattilaiset ottavat näytteitä tarpeen mukaan.

Koronaterveysasemalle ohjaudutaan Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla ainoastaan soittamalla koronaneuvontapuhelimeen. Terveydenhuollon henkilökunta haastattelee ja arvioi tilanteen puhelimitse ja antaa sen jälkeen soittajalle toimintaohjeet. Koronaneuvontapuhelimen numero on 02 623 4333 ja se on auki joka päivä kello 8-16.


23.3.2020
Kauppakassipalvelu Ulvilassa yli 70 vuotiaille

Ulvilan kaupunki käynnistää yhteistyössä K-Supermarket Hansan kanssa kauppakassipalvelun niille ulvilalaisille yli 70 vuotiaille, jotka sitä tarvitsevat. Tilaukset vastaanotetaan puhelimella ma-to klo 8.00-12.00 ja toimitetaan seuraavana päivänä klo 15 mennessä. Palvelun tavoittaa numerosta 0400 135339 (Maarit Virtanen).

Ennen ensimmäistä kauppakassitoimitusta tehdään asiakkaan kanssa laskutusasiakassopimus Hansaan.  Tuotteet laskutetaan myöhemmin asiakkaalta.

HUOM! Lisätty 25.3.2020
Suuresta kysynnästä johtuen, palvelu käytettävissä ainoastaan niillä yli 70-vuotiailla joilla ei sukulaisissa tai tuttavapiiristä löydy henkilöä hoitamaan kauppakassipalvelua.
Keräys ja toimitus tapahtuu kerran viikossa/asiakas!

23.3.2020
Koronaterveysasema aloitti toimintansa


Koronaterveysaseman toiminta aloitettiin maanantaina 23.3. Itä-Porin terveysasemalla osoitteessa Herralahdenraitti 2. Koronaterveysasema keskittyy hoitamaan potilaita, joiden epäillään sairastavan vakavaa koronainfektiota, mutta jotka eivät kuitenkaan vaadi sairaalahoitoa. Terveysasema toimii ainoastaan ajanvarauksella.

Valtaosa hengitystieinfektioista hoituu edelleen kotona ja niiden hoidoksi riittää normaali flunssan itsehoito. Jos kotihoito-ohjeet eivät riitä tai potilaalla on vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleisvoinnin huonontumista, voi hän ottaa yhteyttä koronaneuvontapuhelimeen (puh. 02 623 4333, ma-su 8-16). Puhelinpalvelusta potilas ohjataan tarvittaessa koronaterveysaseman vastaanotolle puhelimessa tapahtuvan hoidon tarpeen arvioinnin kautta.

Jos henkilö epäilee itsellään koronatartuntaa, hän voi tehdä sähköisen oirearvion Omaolo-palvelussa


Suomen hallituksen toteamat poikkeusolot ajalle 18.3.-13.4.2020

Ulvilassa tehtävät toimenpiteet:

Maan hallituksen suositteleman riskiarvion pohjalta Ulvilan kaupunki on ryhtynyt palveluiden rajaamistoimiin seuraavasti.

Kasvatus ja opetus

Valtioneuvosto on tänään (20.3.2020 klo 13.30) antanut uuden valtioneuvoston asetuksen, jolla muutetaan rajoitusasetuksen 3 §:ää. Muutoksen perusteella kaikilla esiopetuksen, perusopetuksen 1-3 vuosiluokan sekä erityisen tuen oppilailla, pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat oppilaat mukaan lukien, on oikeus lähiopetukseen. Muutosasetus tulee voimaan 23.3.2020.”

Edelleen vahvasti suositellaan 1-3. luokkalaisia osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli se on mahdollista.

Lisätietoja  antavat Ulvilan alakoulujen rehtorit.

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Valtioneuvosto on linjannut, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Koulujen, oppilaitosten sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Poikkeuksellisesti kuitenkin koulussa järjestettävä esiopetus niille lapsille joiden molemmat vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.

Muita rajoituksia

Kielletään vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä.

Kielletään ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.

Yli  70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa.

Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Suljetaan museot, teatterit, kirjastot, kirjastoautot, harrastustilat ja –paikat, Kaskelotin uimahalli ja kuntosali, muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.

Ulvilan kaupungintalo suljettu

Ulvilan kaupungintalon ovet lukittu 18.3.2020 alkaen. Kaupungintalon ulko-ovilla henkilökunnan puhelinnumerot. Tullessasi kaupungintalolle, huolehdithan hyvästä käsihygieniasta. Emme kättele.
Osa henkilöstöstä etätöissä mutta pyrimme palvelemaan puhelimitse tai sähköpostitse.  

Kaupungin henkilöstön puhelinnumeroita:

Ulvilan kaupungin henkilöstön ohjeistaminen

Ulvilan kaupungin henkilöstöä on ohjeistettu Korona-virukseen liittyen. Kaupunki päivittää henkilöstöohjeistuksiaan tilanteen mukaan ja muiden viranomaisten ohjeistuksien päivittyessä. §