Siirry sisältöön

Toimintaohjeet altistumis- tai tartuntaepäilytapauksissa

Koronavirusepäilyn hoito alkaa puhelinsoitolla

Koronaviruksen aiheuttamia tartuntoja ehkäistään samalla tavoin kuin muitakin hengitystieinfektioiden aiheuttajia. Mikäli asukas epäilee saaneensa koronavirustartunnan, tulee hänen olla puhelimitse yhteydessä terveyskeskukseen ennen sosiaali- ja terveyspalveluihin hakeutumista. Muulloin kuin virka-aikana yhteys tulee ottaa Satasairaalan päivystykseen.

Ulvilan terveyskeskus, arkisin (ma – pe) kello 8 – 16
Puhelin 02 621 5000

Päivystysaikaan arkisin klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin soitetaan Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan,
Puhelin 02 627 6868.

Korona-virukseen liittyvä valtakunnallisen puhelinneuvonta,
Puhelin 02 95 535 535.

Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Koronaviruksen tilanne Suomessa ja valtakunnalliset toimintaohjeet päivittyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuille. www.thl.fi

Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.


Epäiltäessä koronavirusta potilaan EI tule saapua terveysaseman vastaanoton tiloihin.


Sairastuneet tutkitaan Satasairaalaassa ja asetetaan 14 vuorokauden eristykseen, joka toteutetaan lähtökohtaisesti kotona. Sairaalle altistuneet asetetaan 14 päivän karanteeniin kotiinsa, jos se on mahdollista. Kohdennettuja ohjeita annetaan erikseen kyseisille kuntalaisille tai koululuokille/päiväkodeille.

Terveysviranomainen tiedustelee karanteeniin asettaessaan henkilöltä ruokahuollon järjestämismahdollisuutta läheisten toimesta. Karanteenissa olevien ruokahuolto järjestetään Porin perusturvan kautta, ellei se muuten onnistu. Yhteystiedot saat Porin perusturvalta.

Töihin, kouluun tai päiväkotiin ei tule kenenkään saapua sairaana.