Siirry sisältöön

Leineperin ruukki

Leineperin ruukin info, os. Pitkäjärventie 7/Ulvila
0400 135 190 info(at)leineperinruukki.fi
avoinna kesä-elokuussa 2020 ti-su klo 11-17,

syyskuussa la-su klo 12-16

Leineperin ruukilla nautit ihanasta kulttuuriympäristöstä ja vanhojen rakennusten tunnelmasta. Ruukin 17 käsi- ja taidetyöläistä 11 puodissaan tarjoavat kurkistuksen moninaisiin taitoihin ja käsinvalmistettuihin esineisiin. Ruukin entisessä työväen leivintuvassa Kahvila-Ravintola Savipakari loihtii lähiraaka-aineista maittavaa ruokaa ja ihania kaffeleipiä – talon tunnelma ja historia ovat ainutlaatuiset. Leineperin Mylly jauhaa luomuviljasta ryynejä ja jauhoja. Ja Pikku-Pakarissa painat rauhaisasti pään tyynyyn keittiön, kammarin ja modernin saunaosaston punaisessa mökissä. Härkätallin kesäteatterissa näytellään elokuussa Psykoterapia haastavan kevään “jälkihoitona”. Infotilassa pienoismallin kautta pääset sukeltamaan ruukin historiaan ja tarinoihin, Kangasniemen mökissä on Kulta-Kallen ainutlaatuisen urheilu-uran palkintokokoelma, leikekirja, ensimmäinen harjoitteluväline sekä Kangasniemen kodin kalustus. Seppä Saclenin asuntomuseo tarjoaa kurkistuksen 1920-luvun ammattimiehen perheen asumiseen.

Ruukilla on vuoden mittaan myös ruukin historiaan liittyviä teematapahtumia ohjelmineen, työpajoineen ja -näytöksineen sekä ulkopuolisine myyjineen. Lisäksi ruukilla järjestetään kolmet isot markkinat muiden pienempien tapahtumien lisäksi.

Tule siis nauttimaan ruukin tunnelmasta – yksin, ystävän tai perheen kera tai ryhmänä. Viivy hetki, päivä tai jää vaikka pidemmäksi aikaa.