Siirry sisältöön

Influenssarokote on paras suoja influenssaa vastaan – rokotukset ainoastaan ajanvarauksella

Influenssakausi on Suomessa alkamassa ja influenssarokote on paras suoja tautia vastaan. Influenssarokotukset aloitetaan Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla marraskuun alusta alkaen. Rokotukset järjestetään perusturvan terveysasemilla ainoastaan ajanvarauksella sekä muiden vastaanottokäyntien yhteydessä.

Ajan influenssarokotukseen voi varata perusturvan sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa pori.terveytesi.fi. Palveluun pitää tunnistautua, eli käytössä pitää olla verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti. Ohjeet ajanvarauksen tekemiseen löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/influenssarokotukset. Ajan voi varata myös soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen.

Influenssarokotukseen varattu aika on pituudeltaan 10 minuuttia. Samalla ajalla ehditään rokottamaan korkeintaan kaksi henkilöä. Kaksi henkilöä, kuten pariskunnat tai aikuinen ja lapsi, voivat varata siis yhden yhteisen ajan. Yli kahden hengen perheiden tulee varata useampi aika.

Influenssarokotuksia annetaan myös sovitun lääkärin, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan vastaanottokäynnin yhteydessä sekä 6 kk – 6 vuoden ikäisille lapsille ja raskaana oleville naisille ajanvarauksella omassa neuvolassa. Lapsia ja nuoria rokotetaan myös koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Asiakkaita rokotetaan myös kotihoidossa, ympärivuorokautisissa paikoissa ja vuodeosastoilla. Jos sinulla on mahdollisuus rokotukseen edellä mainitusti, ei sinun tarvitse varata erillistä rokotusaikaa.

Rokotuksen saavat maksutta riskiryhmiin kuuluvat. Kausi-influenssan riskiryhmät ovat tarkkaan harkittuja ja rokotteen saavat ilmaiseksi sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet, kaikki 6-kuukauden – 6-vuoden ikäiset lapset, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset.

Influenssarokotteen avulla pystytään vähentämään muun muassa laitos- ja sairaalahoitoon joutuvien määrää sekä kuolleisuutta.

– Jos rokotuksesta huolimatta kuitenkin sairastuu influenssaan, ovat oireet lievempiä ja tartuttavuus on pienempi sekä todennäköisyys sairastua jälkitauteihin vähenee, kertoo tartuntatautiterveydenhoitaja Ulla Hammais.

Lisätietoja antavat:
Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744
Tartuntatautiterveydenhoitaja, puh. 044 701 3550