Siirry sisältöön

Porin seudun kansalaisopiston opas jaetaan poikkeuksellisesti kirjastoissa

Kansalaisopiston Sinä Osaat! -koulutusopas ilmestyy 21. joulukuuta. Opasta ei jaeta koteihin, vaan sen voi noutaa kirjastoista Porissa ja Ulvilassa. Koulutusopas on luettavissa myös opiston nettisivuilla.

Porin seudun kansalaisopiston kevään ohjelmassa on yli 500 kurssia. Lakkautetun kesäyliopiston toimintamuodoista muiden muassa avoin yliopisto ja ikäihmisille suunnattu Torstai-Akatemia jatkavat kansalaisopiston alaisuudessa. Avoimessa yliopistossa voi keväällä opiskella esimerkiksi proosan kirjoittamista.

Kansalaisopisto tarjoaa runsaasti etä- ja monimuoto-opetuksena toteutettavia kursseja, joten harrastaa voi myös kotoa käsin. Kevätkauden alussa järjestetään infotilaisuuksia etäopetuksesta kiinnostuneille opiskelijoille. Uutuutena aloittaa Minun kaupunkini -sarja, jossa tutustutaan virtuaalisesti Italiaan, Espanjaan ja Ranskaan aina kunkin maan kielellä. Satakunnan historiaan ja arkeologiaan perehdytään niin ikään etäopetuksena. Tutuksi tulevat muiden muassa Huittisten hirvenpään ja Euran emännän tarinat.

– Perinteinen lähiopetus sosiaalisine kontakteineen on kuitenkin monien opiskelijoiden suosikki. Opiston lähiopetus käynnistyy tammikuun puolivälissä, jos koronatilanne sen vain sallii. Tarjolla on kiinnostavia uutuuksia, esimerkiksi argentiinalaista tangoa ja riippuvia puutarhoja, toteaa kansalaisopiston rehtori Jari Kaasinen.

Koulutusoppaassa on merkitty ne kurssit, joiden opetus siirtyy etäopetukseen siinä tapauksessa, että lähiopetusta ei koronatilanteen vuoksi voida järjestää. Näitä kursseja on niin joogassa, kielissä kuin kädentaidoissakin. Tarjolla on myös ulkona järjestettävää opetusta, esimerkiksi loppukevään luontokurssit.

Ilmoittautuminen kansalaisopiston kursseille alkaa torstaina 7. tammikuuta 2021 osoitteessa www.pori.fi/kansalaisopisto ja samanaikaisesti puhelimitse numerossa 02 621 5963.

Ilmoittautuminen avautuu kahdessa erässä. Kello 9.30 pääsee ilmoittautumaan mm. käsityö-, kuvataide- ja kielikursseille. Jälkimmäinen ilmoittautuminen avautuu kello 11.30. Tuolloin voi ilmoittautua liikunnan, musiikin sekä tieto- ja viestintätekniikan kursseille. Varsinaisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautua voi aina kurssien alkamiseen saakka.

Lisätietoja antavat:

Jari Kaasinen, rehtori, puh. 044 701 5964 tai jari.kaasinen@pori.fi.

Mari Korhonen, suunnittelija, puh. 044 701 5961 tai mari.korhonen@pori.fi

Tämä viesti on lähetetty Porin kaupungin toimittaja- ja sidosryhmäjakelulla. Tietosuojaselosteen löydät verkkosivuiltamme.