Siirry sisältöön

Porin perusturva tiedottaa: laajamittaisten koronarokotusten toteuttamisesta

Porin perusturva on laatinut suunnitelman laajamittaisten koronarokotusten toteuttamisesta Porin perusturvan toiminta-alueella. Rokotukset toteutetaan ikäryhmittäin lääketieteelliseen riskiarvioon perustuen. Ensimmäiseksi rokotetaan 80-vuotiaita ja sitä vanhempia sekä muita iäkkäitä riskiryhmiin kuuluvia. Aikataulu riippuu perusturvaan saatavista rokotteista, ja siitä tiedotetaan jatkossa tarkemmin tiedotuskanavilla, kuten sanomalehdissä ja pori.fi/korona –verkkosivulla.

Rokottaminen aloitetaan kolmella terveysasemalla: nämä ovat sote-keskukset Cotton, Länsi ja Itä-Pori. Rokottaminen tapahtuu alkuvaiheessa arki-iltaisin ja lauantaisin. Tarvittaessa aukioloaikoja laajennetaan, samoin toiminta mahdollisesti laajenee Ulvilan ja Merikarvian toimipisteisiin rokotusten käynnistyttyä.

Rokottaminen alkaa näillä näkymin helmi-maaliskuussa, tässä tilanteessa arvioiden aikaisintaan viikolla 6, mikäli rokotteita saadaan käyttöön. Rokotusten alkaminen riippuu niiden saatavuudesta.

Jatkossa pori.fi/korona–sivustolta löytyvät ohjeet rokotuksiin hakeutumisesta, ajanvarauksesta, rokotusaikatauluista ikä- ja riskiryhmittäin sekä tietoa rokotteista. Samoin ilmoitukset rokotusjärjestyksestä ja aikatauluista julkaistaan Porin perusturvan alueen paikallislehdissä.

Lisätietoja antavat:

Sanna Mustajoki-Kunnas, perusturvajohtaja, puh. 044 701 8053
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744