Siirry sisältöön

Porin perusturva tiedottaa: Koronarokotuksien aikataulu

Porin perusturvan rokotussivusto on avattu osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset ja sieltä löytyy jatkossa ajankohtaista tietoa rokotuksiin liittyen.
________________________________________________________________

Tiedote 16.2.2021
Koronamassarokotukset laajenevat vanhempien ikäluokkien osalta

Koronarokotukset laajenevat vanhimpien rokotettavien osalta; keskiviikosta 17.2. alkaen ajan voivat varata 1941 syntyneet ja sitä vanhemmat sekä heidän samassa taloudessa asuvat omaishoitajansa tai muut iäkkäät. Kotihoidon asiakkaat, jotka eivät pysty järjestämään kyytiä rokotukseen terveysasemalle, tullaan rokottamaan heidän kotonaan. Sen aikataulusta tiedotetaan erikseen. Kotihoidon rokotusten aloitus on aikaisintaan viikolla 9.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten osalta jatkuu kaikkein suurimmassa riskissä olevien rokotukset. Näitä riskiryhmäläisiä ovat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Nämä sairaudet tai tilat ovat THL:n määritelmän mukaan elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpä tauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes sekä Downin oireyhtymä (aikuiset).

Koronarokotuksen ajanvaraus on ollut ajoittain ruuhkautunut. Viime keskiviikkona, kun ajanvaraus avattiin, Porin perusturvaan soitettiin yli 2000 soittoa. Puhelumäärät ovat tästä jo laskeneet, mutta koronarokotukset herättävät edelleen runsaasti kiinnostusta. Pääasiallisesti ajanvaraus on sujunut hyvin. Sähköisessä ajanvarauksessa on huomattu joitakin väärinkäytöksiä, ja näitä virheellisesti varattuja rokotusaikoja on peruttu ja asiakkaita on neuvottu rokotusjärjestyksen ja oikeaoppisen ajanvarauksen suhteen.

Väestön keskuudessa ihmetystä on herättänyt erityisesti 70-85-vuotiaiden ”välistä jääminen”. Tämä asia selittyy rokotevalmisteiden eroavuuksilla – kaikki rokotevalmisteet ei sovi kaiken ikäisille. Yli 70-vuotiaille ei voida antaa THL:n ohjeen mukaan samaa rokotevalmistetta kuin alle 70-vuotiaille. Tämän vuoksi alle 70-vuotiaiden rokottaminen on alkanut samanaikaisesti kaikkein iäkkäimpien rinnalla. Lähitulevaisuudessa siirrytään rokottamaan iäkkäämmille varatulla rokotevalmisteella myös 80-85-vuotiaita ja jatkossa myös 70-80-vuotiaita, kunhan rokotteita saadaan lisää.

Massarokotukset alkavat tänään tiistaina Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa ja sote-keskus Lännessä: Itä-Porissa annetaan viikolla 8 n. 1000 rokoteannosta ja sote-keskus Lännessä n. 400 annosta.

Henkilökuntaa on saatu lisä- ja ylitöihin kiitettävästi, jotta rokotukset saadaan hoidettua. Perusturva on lisäksi saanut avuksi vapaaehtoisia Satakunnan yhteisökeskuksen kautta ja sieltä erityisesti Satakunnan SPR:n piiristä ohjaamaan ja avustamaan rokotteille saapuvia.

Ohjeita ajanvaraukseen:

 • Ethän yritä varata aikaa, ellet ole rokotusvuorossa
 • Ajanvarauspuhelimen ruuhkautumisen välttämiseksi toivomme ajanvarausta ensisijaisesti sähköisesti
 • Kaikki ajat ovat saatavilla myös sähköisesti, joten mikäli niitä ei sähköisessä ajanvarauksessa näy, ei niitä voida antaa puhelimitsekaan
 • Ethän siis varaa aikaa muun, kuin rokotettavan omalla henkilötunnuksella
 • Mikäli puheluusi ei vastata, jätäthän vain yhden takaisinsoittopyynnön

Ohjeita rokotuksiin saapuvalle:

 • Huomioi rokotuksiin tullessasi nopeasti ja helposti riisuttava vaatetus
 • Saavu rokotuksiin täsmällisesti, mutta älä siirry odotustiloihin yli 10 min ennen varattua aikaa
 • Käytä maskia, huolehdi käsihygieniasta ja pidä riittävä turvaetäisyys muihin
 • Riisu päällysvaatteet odotusaulassa
 • Rokotustilanteessa keskity vain rokotteen saamiseen
 • Seuraa vointiasi rauhallisesti n. 15 min rokotuksen jälkeen terveysaseman tiloissa
 • Kysy apua avustavalta henkilökunnalta, jos sinulla on epäselvyyksiä rokotukseen liittyen
 • Varaudu saamaan tehosterokotteen aika rokotuksen yhteydessä 12 viikon päähän

Porin perusturvan rokotussivusto on avattu osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset ja sieltä löytyy jatkossa ajankohtaista tietoa rokotuksiin liittyen. Sivustolle päivitetään aina vuorossa oleva rokotettava ryhmä, ja sieltä voi seurata myös rokotusmäärien kasvua.

Lisätietoja antavat:

Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744

_________________________________________________________________

Tiedote 22.1.2021
Porin perusturva on päättänyt laajamittaisten koronarokotusten toteuttamisesta

Porin perusturva on laatinut suunnitelman laajamittaisten koronarokotusten toteuttamisesta Porin perusturvan toiminta-alueella. Rokotukset toteutetaan ikäryhmittäin lääketieteelliseen riskiarvioon perustuen. Ensimmäiseksi rokotetaan 80-vuotiaita ja sitä vanhempia sekä muita iäkkäitä riskiryhmiin kuuluvia. Aikataulu riippuu perusturvaan saatavista rokotteista, ja siitä tiedotetaan jatkossa tarkemmin tiedotuskanavilla, kuten sanomalehdissä ja pori.fi/korona –verkkosivulla.

Rokottaminen aloitetaan kolmella terveysasemalla: nämä ovat sote-keskukset Cotton, Länsi ja Itä-Pori. Rokottaminen tapahtuu alkuvaiheessa arki-iltaisin ja lauantaisin. Tarvittaessa aukioloaikoja laajennetaan, samoin toiminta mahdollisesti laajenee Ulvilan ja Merikarvian toimipisteisiin rokotusten käynnistyttyä.

Rokottaminen alkaa näillä näkymin helmi-maaliskuussa, tässä tilanteessa arvioiden aikaisintaan viikolla 6, mikäli rokotteita saadaan käyttöön. Rokotusten alkaminen riippuu niiden saatavuudesta.

Jatkossa pori.fi/korona–sivustolta löytyvät ohjeet rokotuksiin hakeutumisesta, ajanvarauksesta, rokotusaikatauluista ikä- ja riskiryhmittäin sekä tietoa rokotteista. Samoin ilmoitukset rokotusjärjestyksestä ja aikatauluista julkaistaan Porin perusturvan alueen paikallislehdissä.

Lisätietoja antavat:

Sanna Mustajoki-Kunnas, perusturvajohtaja, puh. 044 701 8053
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744