Siirry sisältöön

Koronamassarokotukset Porin perusturvassa laajenevat uuteen ikäryhmään sekä Ulvilan terveysasemalle

Porin perusturvan tiedote 9.3.2021

Massarokotukset laajenevat tällä viikolla vuonna 1946 syntyneisiin ja sitä vanhempiin. Kuten aiemminkin, myös näiden iäkkäiden samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat sekä omaishoitajat saavat samalla koronarokotteen. Rokotukset laajenevat myös Ulvilan terveysasemalle. Viikosta 11 alkaen Ulvilassa rokotetaan aina perjantaisin ajanvarausvuorossa olevia iäkkäitä.

Yli 80-vuotiaista valtaosa on rokotettu tai saanut ajan koronarokotukseen. Porin perusturvan alueen asukkaista jo 10 000 on saanut vähintään ensimmäisen koronarokoteannoksen. Tämä tarkoittaa 10,3 % alueen kaikista asukkaista.

Riskiryhmäläisten rokottaminen ja ajanvaraus

Kuluvalla viikolla 16-69-vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset jatkuvat. 1-riskiryhmäläisten ajanvaraus toimii jatkossa vain puhelimitse, jotta ajanvaraus on täsmällisempää ja heille voidaan tarjota parempaa neuvontaa rokotuksiin liittyen. Riskiryhmään 2 kuuluvien rokotukset alkavat arviolta maalis-huhtikuun aikana.

Koronarokotusten puhelinajanvaraukseen on saatu lisäresursseja

Ensimmäisten viikkojen aikana koronarokotusten puhelinajanvarauksessa oli huomattavia haasteita. Puheluita tuli jopa tuhansia päivässä eikä kaikkia puheluita saatu hoidettua. Viikolla 9 koronarokotusten puhelinajanvarauksen henkilöstöresurssia kasvatettiin, ja loppuviikosta jo kaikki koronarokotusten puhelinajanvaraukset pystyttiin hoitamaan onnistuneesti. Uusien ikäluokkien ajanvarausmahdollisuus saattaa edelleen kuitenkin hetkellisesti ruuhkauttaa koronarokotusten puhelinajanvarausta, mikäli kiinnostus koronarokotteen saamiseksi on huomattavan suurta.

Rokotteen saaminen ei vähennä suojaustoimien tärkeyttä

On havaittu, että ikäihmiset ovat vähentäneet maskin käyttöä ensimmäinen koronarokoteannoksen saamisen jälkeen. Tämä ei ole kuitenkaan suositeltavaa, sillä suoja koronavirustautia vastaan ei yhden rokoteannoksen jälkeen ole vielä maksimaalinen eikä taudin oireettoman levittämisen mahdollisuutta rokotuksen saaneilla ole vielä varmuudella suljettu pois. Tämän vuoksi maskin käyttö on edelleen tärkeää ja se sekä esimerkiksi turvavälin pitäminen tulee muistaa myös rokotuksen jälkeen.

Koronavilkku-kännykkäsovellus

4.3. lähtien kaikkien Koronavilkku-sovelluksesta altistumisilmoituksen saaneiden on ollut mahdollista varata testiaika Omaolon kautta. Tähän asti altistumisilmoituksen saaneiden henkilöiden on suositeltu hakeutuvan testiin vain, jos heillä on oireita. Toimintamallin muutoksen tavoitteena on tehostaa tartuntaketjujen katkaisua entisestään.

Porin perusturvan koronarokotussivustoa on päivitetty muun muassa uusien ikäryhmien osalta. Sivusto on osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset ja sieltä löytyy ajankohtaisin tieto rokotuksiin liittyen. Sivustolle päivitetään aina vuorossa oleva rokotettava ryhmä, ja sieltä voi seurata myös rokotusmäärien kasvua.

Lisätietoja antavat:
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744