Siirry sisältöön

Porin perusturvassa otetaan käyttöön uudet suositukset rokotusjärjestykseen liittyen

Tiedote 11.3.2021

THL suosittelee uuteen tutkimusnäyttöön perustuen, että AstraZenecan rokotetta voidaan antaa jatkossa myös yli 70-vuotiaille. Koska valtioneuvoston asetus rokotusjärjestyksestä painottaa rokotuksia ensi tilassa iäkkäimmille, keskeytyvät alle 70-vuotiaiden riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset tässä vaiheessa, kunnes yli 70-vuotiaat on saatu rokotettua. Jo varattuja aikoja ei kuitenkaan peruta.

Uudet ohjeet tulevat voimaan tänään 11.3.2021. Kaikissa rokotuspisteissä rokotetaan 1946 syntyneitä ja sitä vanhempia sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia yli 70-vuotiaita. Rokotuspisteet ovat:

• Sote-keskus Cotton
• Sote-keskus Länsi
• Itä-Porin lähipalvelukeskus
• Ulvilan terveyskeskus
• Merikarvian terveysasema
• Lavian lähipalvelupiste

Sote-keskus Lännessä rokotetaan alle 70-vuotiaita omaishoitajia, jotka asuvat samassa taloudessa 1946 syntyneen tai vanhemman kanssa.

Porin perusturvan koronarokotussivustoa on päivitetty muun muassa uusien THL:n ohjeiden osalta. Sivusto on osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset ja sieltä löytyy ajankohtaisin tieto rokotuksiin liittyen. Sivustolle päivitetään aina vuorossa oleva rokotettava ryhmä, ja sieltä voi seurata myös rokotusmäärien kasvua.

Lisätietoja antavat:
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744