Siirry sisältöön

Koronarokotukset laajenevat kaikkiin yli 70-vuotiaisiin

Porin perusturvan koronarokotuksissa siirrytään kaikkien yli 70-vuotiaiden rokotuksiin. Tähän mennessä ajanvaraus on ollut mahdollista 75 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, mutta nyt ajan voivat varata kaikki vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat. Samalla ajan koronarokotuksiin voivat varata myös heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat tätä nuoremmat omaishoitajat.

Koronarokotuksia toteutetaan Porin perusturvassa Porin keskustassa kolmessa toimipisteessä arki-iltaisin ja viikonloppuisin: sote-keskuksissa Cotton ja Länsi sekä Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa. Lisäksi Merikarvian, Lavian ja Ulvilan toimipisteissä rokotetaan yhtenä tai kahtena päivänä viikossa virka-aikana. Ajanvaraus onnistuu kaikkiin toimipisteisiin sähköisesti osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset sekä puhelimitse numerosta 02 623 4360 klo 8–16.

Porin perusturvan asukkaista jo yli 14 000 on saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen. 20 000 rokotuksen raja tullaan rikkomaan näillä näkymin viikolla 13. Puolet Porin perusturvan yhteistoiminta-alueen asukkaista on saanut ensimmäisen koronarokoteannoksensa toukokuussa, mikäli keväälle ennustetut rokotemäärät pitävät.

Porin perusturvan koronarokotussivusto palvelee osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset ja sieltä löytyy ajankohtaisin tieto rokotuksiin liittyen. Sivustolle päivitetään aina vuorossa oleva rokotettava ryhmä, ja sieltä voi seurata myös rokotusmäärien kasvua.

Lisätietoja antavat:
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Elise Inberg, osastonhoitaja, puh. 044 701 3744