Siirry sisältöön

Porin perusturva keskeyttää koronarokotukset AstraZenecan koronarokotteella

Porin perusturvan tiedote 19.3.2021:

Porin perusturva keskeyttää THL:n päätöksen mukaisesti koronarokotukset AstraZenecan rokotevalmisteella välittömästi. THL:n keskeytyspäätöksen taustalla on varovaisuusperiaate, sillä kahden suomalaisen potilaan AstraZeneca-rokotteen jälkeistä verisuonitukosta tutkitaan ja tutkimukset ovat vielä kesken.

AstraZenecan koronavirusrokotetta annetaan Porin perusturvassa vain sote-keskus Lännen toimipisteessä. Sote-keskus Länteen on varattu lauantaille 20.3. yhteensä 297 koronarokotusaikaa. Lisäksi viikolle 12 on varattu 605 rokotusaikaa. Nämä kaikki AstraZeneca-rokotteella suunnitellut koronarokotukset perutaan.

Porin perusturva on yhteydessä henkilökohtaisesti puhelimitse kaikkiin asiakkaisiin, joille on suunniteltu AstraZenecan koronavirusrokote. Koronarokotukseen ajan varanneita kehotetaan välttämään ylimääräistä yhteydenottoa asian johdosta Porin perusturvaan. Asiakkaat tulevat saamaan yhteydenoton yhteydessä samalla ajan uuteen rokotukseen, joka annetaan toisella koronarokotevalmisteella.

AstraZenecan koronarokotteen tutkittava, mahdollinen verisuonitukoshaitta on erittäin harvinainen ja on epätodennäköistä, että Porin perusturvan koronarokotuksissa AstraZenecan rokotteen saaneilla esiintyisi vastaavanlaisia haittatapahtumia. Sote-keskus Lännessä koronarokotuksen saaneita kehotetaan kuitenkin tarkkailemaan poikkeuksellisen voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden kuluttua rokottamisesta. Hoitoon tulee hakeutua välittömästi, mikäli kyseisen rokotteen saaneella alkaa voimakas, selvästi ja jatkuvasti paheneva päänsärky tai esiintyy voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla.

Lisätietoja antavat:
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243