Siirry sisältöön

Porin perusturva jatkaa koronarokotuksia AstraZenecan koronarokotteella ensi viikolla ja laajentaa Porin nuorisotalolle

Porin perusturva jatkaa koronarokotuksia AstraZenecan koronarokotteella ensi viikolla

Tiedote 24.3.2021

THL:n 24.3. päätöksen mukaisesti myös Porin perusturva jatkaa rokottomista AstraZenecan koronarokotteella. Aiemmasta poiketen AstraZenecan rokotetta annetaan jatkossa vain yli 65-vuotiaille.

THL:n tiedotteen mukaan AstraZenecan rokotteen hyödyt ovat selvästi haittoja suuremmat. Mahdollisesti rokotukseen liittyviä, hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä ei ole havaittu 65 vuotta täyttäneillä, joten tämän vuoksi käyttö rajataan yli 65-vuotiaisiin. AstraZenecan rokotteella rokottaminen jatkuu maanantaista 29.3. alkaen.

Huomisesta torstaista 25.3. alkaen ajanvaraus Sote-keskus Länteen avataan uudelleen. Ajanvarausvuorossa ovat edelleen vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat henkilöt sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat tätä nuoremmat omaishoitajat. AstraZenecan rokotteen käyttöön liittyvät uudet rajoitukset huomioidaan sekä sähköisessä että puhelinajanvarauksessa.

Lisätietoja antavat:
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243

Porin perusturvan koronarokotukset laajenevat Porin nuorisotalolle

Tiedote 25.3.2021

Porin perusturva laajentaa koronarokotuksia Porin nuorisotalolle. Nuorisotalo tullaan avaamaan koronarokotuskäyttöön viikolla 15. Rokotuksia tullaan suorittamaan nuorisotalolla arkisin virka-aikaan klo 8–16. Koronarokotukset jatkuvat muissa rokotuspisteissä aiempaan tapaan.

Nuorisotalon koronarokotukset tapahtuvat nuorisotalon ensimmäisen kerroksen saleissa. Kulku nuorisotalon rokotuksiin tapahtuu pääsisäänkäynnistä, Isolinnankadun ja Isouusikadun kulmasta. Nuorisotaloon on mahdollistettu infektioturvallinen rokotustoiminta ja liikkuminen nuorisotalossa on esteetöntä. Isolinnankadun ja Vähälinnankadun väliin jäävän pysäköintialueen lähinnä nuorisotaloa oleva osa on muutettu rokotusten ajaksi pysäköintialueeksi, jossa saa pysäköidä tunnin ajan ilmaiseksi pysäköintikiekolla. Rokotuksen jälkeen poistuminen rakennuksesta tapahtuu nuorisotalon sivuovesta parkkipaikalle. (karttakuva)

  • Koronarajoitusten aikana nuorisotalon tiloja on voitu käyttää lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Rokotuskäytön aikana tilojen käyttäminen muuhun toimintaan on keskeytettynä. Tilojen käyttäjiin ollaan yhteydessä ja toiminnoille pyritään mahdollisuuksien mukaan löytämään korvaavia tiloja. Rokotuskäytön kestosta ei pystytä vielä sanomaan tarkkaa aikataulua, joten nuorisotalon tilojen varaamista tulevalle talvikaudelle suunnittelevien tahojen on hyvä jo tässä vaiheessa varautua siihen, että rokotukset saattavat jatkua syksyyn, kertoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Porin perusturvan saamat koronarokotemäärät nousevat huhtikuussa siinä määrin, että uuden rokotustilan avaaminen nykyisten rinnalle on noussut välttämättömäksi. Nuorisotalon käyttö rokotustilana nostaa Porin perusturvan rokotuskapasiteetin jopa 10 000 koronarokotukseen viikossa. Tällä hetkellä Porin perusturva on saanut rokotteita kahdesta kolmeen tuhatta viikossa, mutta määrien odotetaan kasvavan kohti kesää edelleen kaksin-kolminkertaisiksi.

Rokotusmäärien kasvamisen vuoksi Porin perusturva rekrytoi 15–30 rokotusluvallista hoitajaa ja opiskelijaa. Haku on avattu Kuntarekryyn.

Lisätietoja antavat:
Tapani Strander, alueylilääkäri, puh. 044 701 3590
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Petteri Lahti, liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö, puh. 044 701 0189
Anna-Maija Heikkilä, osastonhoitaja, puh. 044 701 0385