Siirry sisältöön

KotiTV:n lähetykset Satakunnassa jatkuvat

Satasote tiedote 7.5.2021

Ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä tarjoava KotiTV näkyy Satakunnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti. Satasoten palvelurakenneryhmä teki asiasta päätöksen 7.5. pidetyssä kokouksessaan.

KotiTV otettiin Satakunnassa käyttöön vuoden 2021 alusta. Palvelusta on kerätty asiakaskokemuksia, joiden mukaan kanavan ohjelmisto on kehittänyt ikäihmisten toimintakykyä, hyvinvointia ja rytmittänyt heidän päiväänsä. Kanavalta esitetään ohjelmaa joka arkipäivä kello 11–13. Ohjelmat sisältävät eri toimintakyvyn tasoille sopivia harjoitteita. Kunto-ohjeita toistetaan viikoittain, jolloin liikesarjat tulevat tutuiksi, muisti vetreytyy ja saadaan paras mahdollinen vaikuttavuus ikäihmisen toimintakykyyn. Ohjelmassa on myös muun muassa etäohjattuja museokierroksia, yhteislaulua, voimistelua, tanssia ja digiopetusta. Ohjelmatarjontaa tullaan kehittämään edelleen.

– KotiTV:stä on saatu Satakunnassa hyviä kokemuksia ja tarjoamme mielellämme tämän mahdollisuuden jatkossakin satakuntalaisille. Toivottavasti mahdollisimman moni hyödyntää TV-kanavan ohjelmia, kehottaa palvelurakenneryhmän puheenjohtaja Anna-Liisa Koivisto.

KotiTV näkyy antenni-tv:n kanavapaikalla 33, DNAn kaapeli-tv:n kanavapaikalla 66 ja Ålcomin partneroperaattoreiden kanavapaikalla 99. Lähetystä voi seurata suorana myös osoitteesta www.kotitv.fi. Lisäksi Satakunnan alueen vanhuspalveluiden työntekijöillä on mahdollisuus käyttää tallenteita esimerkiksi osana palveluasumisen viriketoimintaa.

TV-kanavan käyttöä Satakunnassa pilotoidaan osana Satasote – sote-rakenneuudistuksen kehittämishanketta. Pilotointi aloitettiin 1.1. ja nyt käyttöön otettu optiokausi jatkuu vuoden 2021 loppuun asti. Pilotti toteutetaan koko Satakunnan alueella.

Lisätietoja antavat:
Anna-Liisa Koivisto, Satasoten palvelurakenneryhmän puheenjohtaja, puh. 044 701 0243
Anneli Lehtimäki, Satakunnan rakenneuudistuksen kehittämishankkeen hankejohtaja, puh. 044 711 4339
Anna Jaatinen, Satakunnan tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen hankejohtaja, puh. 044 711 4336