Siirry sisältöön

Ahvenanmaa lahjoitti Ulvilan kaupungille oman omenapuun

Ahvenanmaa on aloittanut 9. kesäkuuta 2021 sata vuotta täyttävän itsehallinnon juhlimisen. Vuoden ajan kestävän juhlan teemoina toimivat rauha, demokratia ja kestävä kehitys. Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi on halunneet lahjoittaa Ulvilan kaupungille oman omenapuun.

Omenapuu on istutettu Öfvergårdsin tilalle, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Maarianhaminasta, jota pitää pariskunta Anna ja Jan Alm. Maatila tunnetaan laadukkaista omenamehuistaan, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja. 

Ahvenanmaan tarkoituksena on valmistaa puun sadosta erikoistuote ja haastaa siksi koko kaupunkin mukaan pohtimaan, mitä herkkua sadon antimista tuotetaan. Ehdotuksia otetaan vastaan osoitteessa: https://campaign.visitaland.com/100-omenapuuta/

Omenapuiden lisäksi Ahvenanmaalle kannattaa suunnata tänä vuonna vierailulle, sillä 100-vuotisjuhlan ansiosta maakunnassa on luvassa paljon erityisohjelmaa aina uuden oopperan ensi-illoista urheilutapahtumiin.