Siirry sisältöön

Koronarokotusajanvaraus avautuu 12-15-vuotiaille riskiryhmäläisille ja kaikille yli 16-vuotiaille Porin perusturvan alueella

Porin perusturvan tiedote 22.6.2021

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että sairautensa tai tilansa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotukset aloitettaisiin Suomessa. Porin perusturva avaa tällä viikolla ajanvarauksen 12-15-vuotiaille nuorille riskiryhmäisille puhelimitse numerossa: 02 623 4360 arkisin kello 8–16.

Kaikki yli 16-vuotiaat voivat nyt varata ajan koronarokotukseen

Lisäksi tämän viikon aikana koronarokotusajanvaraus avataan 16-19-vuotiaille. Tämä tarkoittaa, että kaikki tässä vaiheessa Suomessa rokotettavaksi suunnitellut ikäryhmät voivat nyt varata ajan Porin perusturvan alueella.

Yli 16-vuotiaiden ajanvaraus ei vaadi asukkaiden yhteydenottoa Porin perusturvaan muilla tavoin kuin viestin ohjeen mukaan. Yhteydenotto koronarokotusajanvaraukseen on tarpeen vain siinä tapauksessa, jos asuu Porin perusturvan alueella ja ei ole vastaanottanut tekstiviestiä tämän viikon aikana. Tällöin järjestelmässä saattaa olla virheellinen puhelinnumero tai se saattaa puuttua, jos henkilö ei esimerkiksi ole käyttänyt perusturvan palveluita.

Koronarokotteen ottaminen on tärkeää kaikille ikäluokille ja myös perusterveille ihmisille. Koronarokote antaa suojaa ja vähentää riskiä sairastua vakavaan koronavirustaudin muotoon. Rokotteen vaikuttavuus on sitä suurempi mitä useampi ottaa rokotteen.

Koronarokotteiden nopea kehitys on ollut mahdollista valtavien resurssien ansiosta ja ne ovat käyneet läpi samat tutkimukset kuin muutkin rokotteet. Rokotteen ottaminen on turvallista.

On hyvä muistaa, että toisen rokoteannoksen ottaminen on erittäin tärkeää, jotta rokote antaa mahdollisimman hyvän suojan sekä viruksen kantamuodon, että muuntuneiden virusten torjumiseksi.

Lisätietoja antavat:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Anna-Maija Heikkilä, osastonhoitaja, puh. 044 701 0385
Mari Kiviranta, terveydenhoitaja, 044 701 6431