Siirry sisältöön

Harjunpään koulussa ollut altistumisia koronalle viime viikolla

Porin perusturvan tiedote 16.9.2021

Harjunpään koulussa Ulvilassa on perjantaina 10.9 altistunut koronalle 42 ykkösluokan oppilasta ja eskarilaista ja lisäksi altistumisia on muutamia iltapäiväkerhossa. Lisäksi on altistunut 8 henkilökunnan jäsentä.

Altistuneet lapset asetetaan karanteeniin kymmeneksi vuorokaudeksi viimeisestä altistumisesta. Tässä tapauksessa ei ehditä järjestää kuudennen päivän testiä, koska päivä on juuri tänään. Altistuneet ohjataan näytteelle oireiden ilmaantuessa. Jos positiivisia testituloksia tulee ilmi, karanteenien pituutta joudutaan arvioimaan uudelleen.

Perusturvan tartuntatautiyksikkö pyrkii olemaan koululaisten huoltajiin yhteydessä alkuvaiheessa tekstiviestillä. Asiaa on käsitelty yhteistyössä koulun, kouluterveydenhoitajan ja tartuntatautitiimin kanssa. Työntekijöiden tilanne arvioidaan erikseen. Kahdesti rokotettuja oireettomia ei testata.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Lisätietoja antavat:
Juha Aaltonen, Harjunpään koulun rehtori, puh. 0400 134 702
Jari Sainio, tartuntatautilääkäri, Porin perusturva, puh. 044 701 4515