Siirry sisältöön

Ulvilan Koskin koulussa ollut altistumisia koronalle maanantaina ja tiistaina

Porin perusturvan tiedote 16.9.2021

Ulvilan Koskin koulussa on ollut altistumisia koronavirukselle maanantaina ja tiistaina 13.-14.9. Altistuneita oppilaita on yhdistetyllä 1-2-luokalla 21. Iltis-ryhmässä on näiden lisäksi altistunut 6 esikoululaista. Viisi henkilökuntaan kuuluvaa on myös altistunut.  Altistuneet oppilaat ja esikoululaiset asetetaan 10 päivän karanteeniin ja henkilökunnan tilanne arvioidaan erikseen. Suositellaan, että altistuneet hakeutuvat herkästi koronanäytteelle koronaan viittaavien oireiden ilmaantuessa.

Perusturvan tartuntatautiyksikkö pyrkii olemaan koululaisten huoltajiin yhteydessä alkuvaiheessa tekstiviestillä. Asiaa on käsitelty yhteistyössä koulun ja perusturvan tartuntatautitiimin kanssa.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Lisätietoja antavat:
Mikko Heinimäki, Koskin koulun rehtori, puh. 0400 134 878
Jari Sainio, tartuntatautilääkäri, Porin perusturva, puh. 044 701 4515