Siirry sisältöön

Influenssarokotukset Porin perusturvassa

Porin perusturvan tiedote 18.10.2021

Influenssarokotukset alkavat Porin perusturvassa marraskuun 1. päivä. Uusia eriä rokotetta tulee pitkin talvea viikoittain. Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Tällaisia ryhmiä ovat:

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • Raskaana olevat naiset (rokotuksen saa halutessaan neuvolakäynnin yhteydessä)
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Alle 7-vuotiaat lapset
  • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
  • Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri (sama talous tai jatkuvasti lähikontaktissa olevat, tämä ryhmä tulossa rokotusvuoroon vasta myöhemmin, asiasta informoidaan tällöin uudestaan)

THL tarkentaa rokotettavia ryhmiä, ajantasainen listaus löytyy THL:n sivuilta.

Porin nettisivuille on avattu linkki (https://www.pori.fi/influenssarokotukset), josta pääsee ilmoittamaan halukkuutensa ottaa influenssarokote. Ilmoitus tulee tässä vaiheessa tehdä vain, mikäli kuuluu THL:n määrittelemiin riskiryhmiin.

Ajanvaraus toimii periaatteella, jossa Porin perusturva lähestyy ilmoittautuneita tekstiviestitse marras-joulukuun aikana, kun he ovat ajanvarausvuorossa. Isoin erä rokotteita saapuu marras-jouluun vaihteessa, joten pääosa ajoista ajoittuu samaan ajankohtaan. Tekstiviestissä tulee ajanvarausohjeet ja linkki ajanvaraukseen. Viesti on samalla ilmoitus sähköisen ajanvarausluvan luomisesta asiakkaalle. Viestien lähettäjän nimi on Porin perusturva ja linkki, johon jälkimmäisessä viestissä ohjataan, on https://rokotukset.porinperusturva.mbooking.fi/

Linkin kautta on mahdollista tehdä ajanvaraus, mikäli sähköinen ajanvarauslupa on luotu. Lupa on aina henkilökohtainen, eikä sitä ole mahdollista käyttää muiden rokotuksiin. Linkki toimii sekä mobiililaitteella että tietokoneella. Varattua aikaa on mahdollista muuttaa, mikäli asiakkaalle tulee äkillisiä esteitä.

Mikäli sähköisen ajanvarauksen käyttäminen ei ole mahdollista, tapahtuu puhelinvaraus samasta numerosta kuin koronarokotusten ajanvaraus: 02 623 4360 (arkisin klo 8-16).

Pop up rokotustilaisuuksia, joihin voi saapua ilman ajanvarausta, on suunnitelmissa järjestää kauempana ja syrjemmässä sijaitsevilla paikkakunnilla ja terveysasemilla. Tällaisia ovat esimerkiksi Kullaa ja Reposaari. Näistä tiedotetaan erikseen.

Alle 7-vuotiaat lapset rokotetaan huoltajien luvalla päiväkodeissa ja lastenneuvolassa.

Influenssarokotteen voi ottaa samaan aikaan koronarokotteen kanssa.

Lisätietoja antaa:

Anna-Maija Heikkilä, osastonhoitaja, terveydenhoitaja, puh. 044 701 0385