Siirry sisältöön

Ulvilan terveysaseman vuodeosastolla on ollut koronapositiivinen potilas maanantaina

Porin perusturvan tiedote 27.10.2021

Porin perusturvassa on tänään todettu koronainfektio aiemmin Ulvilan terveysaseman vuodeosastolla hoidossa olleella potilaalla. Häntä on hoidettu Ulvilassa tartuttavuusaikana 25.10. ja tartunta on todennäköisesti saatu vuodeosastolla. Tartunnanlähde ei ole toistaiseksi selvillä, mutta sitä selvitetään.

Altistuneet potilaat, henkilökunnan edustajat ja vierailijat pyritään tavoittamaan mahdollisimman pian Porin perusturvan tartunnanjäljityksen toimesta ja heistä otetaan koronanäytteet. Altistuneet asetetaan karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä lähtien. Henkilökunnan edustajien tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti.

Tartunnanlähteen selvittämiseksi ja tilanteen kartoittamiseksi osastolla otetaan kattavat näytteet kaikilta hoidossa olevilta potilailta ja henkilökunnalta. On myös mahdollista, että tartunta on saatu vierailijalta. Tartunnanjäljitys selvittelee asiaa tarkemmin.

Keskeneräisestä selvitystyöstä ja karanteeneista johtuen osastolla ei voi tällä hetkellä vierailla, eikä sinne oteta uusia potilaita.

Lisätietoja antaa:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Terhi Puranen, terveydenhoitaja / tartuntataudit, puh. 044 701 0024