Siirry sisältöön

3. koronarokotukset Porin perusturvan alueella – nuorisotalo otetaan jälleen käyttöön

Porin perusturvan tiedote 4.11.2021

THL suosittelee lääketieteellisille riskiryhmille kolmatta koronarokoteannosta kuusi kuukautta toisen annoksen jälkeen. Ikä on merkittävin vakavan koronavirustaudin riskitekijä. Riskiin vaikuttavat lisäksi tietyt taustasairaudet, joita sairastavilla on muuta väestöä suurempi riski saada vakava koronavirustauti, joutua sairaala- ja tehohoitoon tai menehtyä tautiin.

THL suosittelee kolmansia rokotusannoksia seuraaville ryhmille:

  • 60 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt
  • laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat henkilöt
  • lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt
  • henkilöt, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt (3. annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta)
  • henkilöt, jotka on rokotettu lyhyellä alle 6 viikon annosvälillä.

Ikääntyneiden asumisyksiköissä asukkaat saavat 3. koronarokotuksensa asumisyksikössä. Kodinhoidon asiakkaat rokotetaan kodeissaan. Perusturvan vammaispalveluiden asumisyksiköiden asukkaat rokotetaan yksiköissään.

Nuorisotalo toimii taas rokotuspisteenä

Porin nuorisotalo avataan uudelleen rokotuskäyttöön viikolla 47 ja siellä rokotetaan pääsääntöisesti virka-aikaan. Perusturvan alueella hyväksi havaitut pop up -rokotustapahtumat jatkuvat myös ja niistä ilmoitetaan mm. pori.fi/korona/rokotukset -sivustolla. Kaikissa pisteissä voi ottaa koronarokotteen ensimmäisiä, toisia ja kolmansia annoksia.

Koronarokotuksen kanssa samaan aikaan voi ottaa influenssarokotuksen, halukkuudesta tulee ilmoittaa koronarokotuksen ajanvarauksen yhteydessä.

Rokotuskäytön myötä nuorisotalon tilat eivät ole, alakerran salia lukuun ottamatta, normaalissa käytössä. Tilojen käyttäjiin ollaan yhteydessä ja toiminnoille pyritään mahdollisuuksien mukaan löytämään korvaavia tiloja. Rokotuskäytön kestosta ei pystytä vielä sanomaan tarkkaa aikataulua, joten nuorisotalon tiloja käyttävien tahojen on hyvä jo tässä vaiheessa varautua siihen, että rokotukset saattavat jatkua pidemmälle kevääseen.

Influenssarokotusten eteneminen

Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä. Ensimmäisille, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa influenssarokotukselle, on tällä viikolla lähetetty linkki, jolla ajan pääsee varaamaan. Varattua aikaa on mahdollista muuttaa, mikäli asiakkaalle tulee äkillisiä esteitä. Halukkuutensa voi yhä ilmoittaa internetissä: www.pori.fi. Mikäli sähköisen ajanvarauksen käyttäminen ei ole mahdollista, tapahtuu puhelinvaraus samasta numerosta kuin koronarokotusten ajanvaraus: 02 623 4360 (arkisin klo 8-16).

Lisätietoja antaa:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Annika Perä-Takala, osastonhoitaja, sairaanhoitaja, puh. 044 701 1962
Anna-Maija Heikkilä, osastonhoitaja, terveydenhoitaja, puh. 044 701 0385