Siirry sisältöön

Koronatilanne Noormarkun vuodeosastolla ja kotiin kuntoutusyksikössä yhä haasteellinen – Ulvilan vuodeosastolla tilanne rauhoittumassa

Porin perusturvan tiedote 5.11.2021

Tiedotimme viime viikolla koronatartunnoista Ulvilan vuodeosastolla ja Noormarkun vuodeosastolla ja kotiin kuntoutusyksikössä. Yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin kanssa kummassakin yksikössä käynnistettiin välittömästi laajat selvitystoimet epidemian laajuuden ja tartunnanlähteen selvittelemiseksi.

Noormarkussa on vuodeosastolla ja kotiin kuntoutusyksikössä eristyksissä tällä hetkellä19 potilasta ja karanteenissa 10. Epidemian alusta Noormarkussa on ollut yhteensä 34 koronatartuntaa. Tällä viikolla on tullut kaksi uutta positiivista testitulosta työntekijöille ja kaksi potilaille. Tilanne Noormarkussa on haasteellinen.

Epidemian leviäminen poikkeuksellisen laajalle Noormarkun kotiin kuntoutusyksikössä liittyy todennäköisesti siihen, että osastolla potilaat ovat olleet omatoimisia ja aktiivisia ja läheisesti tekemisissä toistensa kanssa ennen kuin koronavirusinfektio todettiin. Uudet tapaukset ovat syntyneet itämisajan puitteissa.

Ulvilan vuodeosastolla on epidemian alusta ollut yhteensä seitsemän tartuntaa, vuodeosastolla on tällä hetkellä hoidossa viisi koronapositiivista potilasta. Ulvilassa tilanteen voidaan katsoa olevan hallinnassa.

Porin perusturvan yksiköissä osastohoidossa koronan vuoksi oli eilen torstaina yhteensä 28 potilasta Noormarkussa, Ulvilassa ja Porin Maantiekadulla.

Ensimmäiset karanteenit edellä mainittuihin epidemioihin liittyen päättyvät viikonloppuna. Kaikilta karanteenissa olevilta otetaan näytteet ennen karanteenin päättymistä.

Henkilökunnan tilanne karanteenin suhteen on arvioitu erikseen. Työntekijöiden rokotussuoja on yksilöllisesti tarkastettu tartunnanjäljityksen yhteydessä ja puutteellisen rokotussarjan omaavat henkilökunnan edustajat on asetettu karanteeniin. Jokaisen sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskentelevän henkilön tulisi hoitaa rokotesuojansa kuntoon.

Lisätietoja antaa:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Terhi Puranen, terveydenhoitaja / tartuntataudit, puh. 044 701 0024