Siirry sisältöön

Porin perusturvan verkkoauttamisen chatin aukioloajat ovat laajentuneet

Porin perusturvan tiedote 17.11.2021

Porin perusturva aloitti huhtikuussa 2020 yhteistyössä Zoturin kanssa nuorten ja aikuisten verkkoauttamisen. Nuorten palvelu löytyy osoitteesta: normaali.fi ja aikuisten palvelu osoitteesta: enjaksa.fi. Sivustoilla asioidaan anonyymisti.

  • Chatissa työskentelee ammattitaitoisia vastaajia maanantaista keskiviikkoon kello 14-17, torstaisin kello 14-22 ja perjantaina kello 14-17. Uutta on erityisesti torstai illan pidennetty aukiolo, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja Mari Levonen kertoo.

Zoturin tekemän tutkimuksen mukaan 2/3 nuorista kokee, ettei saa apua ongelmiinsa keneltäkään ja 1/3 sanoo saavansa apua läheiseltä. Nuoret kertovat sivustolle tulemisen syyksi muun muassa ahdistuksen, masennuksen, raha- ja terveyshuolet sekä ulkonäköön ja erilaisuuteen liittyvät ongelmat. Palvelulla on kuukausittain vaihtuva teema tarina-auttamisessa. Aiheina ovat olleet muun muassa kiusaaminen, köyhyys, yksinäisyys. Marraskuun teema on ulkonäköpaine.

Tarina-auttamisen polku tarjoaa ensi vaiheessa videoita sosiaalisissa medioissa ja hakukoneissa. Sitä kautta päädytään tekemään huolikartoitus sivustolla. Chatin, videopuhelun ja yhteydenottopyynnön kautta verkkoauttaminen kääntyy tarvittaessa asiakkuudeksi palveluneuvontaan.

Lisätietoja antavat:
Mari Levonen, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja, puh. 044 701 6102