Siirry sisältöön

Perusturvan rokotusten ajanvarauspuhelin yhä tukossa

Porin perusturvan tiedote 17.11.2021

Tiedotimme viime viikolla korona- ja influenssarokotusten ajanvarauspuhelimen ruuhkautumisesta. Ruuhkatilanne on jatkunut vähintään yhtä vaikeana. Puheluja on tullut rokotusten ajanvaraukseen viime aikoina noin 1000 puhelua päivässä.

Edellä mainitusta syystä takaisinsoittopalvelu on pois käytöstä loppuviikon ajan, jotta syntynyttä ruuhkaa saadaan purettua. Korona- ja influenssarokotusten ajanvarauspuhelin on auki tällä viikolla kello 8-16. Tuona aikana vastataan kaikkiin puheluihin, joihin pystytään. Tämän jälkeen puretaan alkuviikon aikana jätettyjä takaisinsoittoja. Ensi viikolla takaisinsoitto on käytössä klo 8-12 ja ajanvarauspuhelin on auki kello 8-14.

Ajanvarauspuhelimeen soittajia pyydetään muistamaan, että tulee jättää vain yksi takaisinsoittopyyntö yhdestä puhelinnumerosta. Ylimääräiset soitot eivät nopeuta ajan saamista vaan ruuhkauttavat palvelua entisestään. Ajanvaraajia pyydetään lisäksi huomioimaan, että mikäli asia ei ole kiireellinen, niin soittamista tulisi lykätä. Esimerkki kiireettömästä ajanvarauksen tarpeesta on tilanne, jossa kolmas koronarokote on ajankohtainen joulukuun puolella.

Ruuhkatilanteen ennustetaan jatkuvan ensi viikkoon.

Influenssarokotusten kohdalla ajanvaraus toimii periaatteella, jossa perusturva lähestyy tekstiviestillä niitä asiakkaita, jotka ovat sähköisesti ilmoittaneet halukkuutensa ottaa influenssarokote. Tekstiviestejä lähetetään viikoittain marras-joulukuun aikana. Mikäli asiakas on täyttänyt lomakkeen pori.fi-sivustolla, tulee odottaa ajanvarausluvan sisältämän tekstiviestin saapumista. Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Lomake pori.fi-sivustolla on yhä avoinna.

Lisätietoja antaa:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Anna-Maija Heikkilä, osastonhoitaja, terveydenhoitaja, puh. 044 701 0385