Siirry sisältöön

Porin perusturvan koronarokotusten ajanvarausvuorosta lähetetään jälleen tekstiviesti

Porin perusturvan tiedote 9.12.2021

Kolmansien koronarokotteiden laajentumisen myötä yhteydenotot perusturvaan ovat kasvaneet merkittävästi. Kolmannen rokotuksen ajanvaraukseen otetaan käyttöön hyväksi havaittu toimintamalli keväältä 2021. Porin perusturvan alueen asukkaille lähetetään tekstiviesti, kun ajanvarauksen kolmannelle koronarokotteelle voi tehdä. Viestejä ryhdytään lähettämään viikolla 50.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että kolmansia koronarokoteannoksia aletaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen. THL linjaa myös, että alueellisesti on huolehdittava, että rokotusjärjestyksessä edetään vanhimmista nuorimpaan, sillä ikä on merkittävin vakavalle koronataudille altistava tekijä. Tästä syystä asukkaiden tulee huomioida, että kaikki eivät välttämättä saa ajanvarausviestiä tasan 5 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Miten sähköinen ajanvarausjärjestelmä toimii?

Ajanvarausjärjestelmä tunnistaa kulloinkin rokotusvuorossa olevan henkilön ja lähettää automaattisesti ennakkoilmoituksen, jossa kerrotaan henkilön olevan ajanvarausvuorossa. Seuraavassa viestissä vastaanottaja saa ohjeet ja internetosoitteen, jossa ajanvaraus tehdään. Ajanvarauslupa on henkilökohtainen. Tekstiviestin voi vastaanottaa sekä älypuhelimeen että perinteiseen matkapuhelimeen.

Ajanvaraus ei vaadi asukkaiden yhteydenottoa Porin perusturvaan muilla tavoin kuin viestin ohjeen mukaan. Yhteydenotto koronarokotusajanvaraukseen on tarpeen vain siinä tapauksessa, jos asukas kokee olevansa rokotusvuorossa, muttei ole vastaanottanut tekstiviestiä tai hänellä on ongelmia sähköisen ajanvarauksen kanssa.

Ajanvarausjärjestelmässä on myös mahdollista perua jo varattu aika. Ohjeet löytyvät linkistä, joka ajanvarausvuorossa olevalle henkilölle lähetetään. Järjestelmä lähettää muistutusviestin varatusta ajasta vuorokautta ennen varattua aikaa.

Huomioitavaa rokotuspaikkaan liittyen

Rokotuksia ajanvaranneille annetaan Porin nuorisotalolla pääsääntöisesti arkisin virka-aikaan klo 8–16. Koronarokotukset jatkuvat myös muissa rokotuspisteissä. Jo ajan saaneiden henkilöiden kohdalla tekstiviestijärjestelmä ei aiheuta toimenpiteitä, vaan heidän tulee saapua rokotteelle sovittuun paikkaan.

3. koronarokotuksen yhteydessä voidaan antaa samalla kertaa myös influenssarokotus, mikäli asiakas kuuluu määriteltyihin influenssarokotusryhmiin.

Lisätietoja antavat:
Ilkka Manninen, controller, puh. 044 701 3440
Anna-Maija Heikkilä, osastonhoitaja, koronarokotusten ajanvaraus, koronarokotukset, 044 701 0385
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243