Siirry sisältöön

Porin perusturvan tiedotteita: tartunnanjäljitys, rokotustyöntekijöitä, altistumisia vko 49-51 ja tuleva hyvinvointialue

Porin perusturvan tiedote 20.12.2021

Porin perusturvan tartunnanjäljityksestä kontaktoidaan toistaiseksi vain positiivisen koronanäytteen antaneet

Porin perusturvan tartunnanjäljitys ottaa toistaiseksi yhteyttä vain positiivisen koronatestituloksen saaneisiin henkilöihin ja heidän lähipiiriinsä. Sote-alan työntekijöiden altistumiset selvitetään kaikissa tapauksissa.

Viikonlopun aikana Porin perusturvan alueen kouluista tuli paljon tietoja koronapositiivisista oppilaista. Tämä ruuhkautti entisestään jo pahoin tukossa ollutta tartunnanjäljitystä. Mikäli oppilas on saanut koulusta ohjeen altistumiseen liittyen, tulee toimia ohjeen mukaisesti. Tartunnanjäljitys ei ole erikseen yhteydessä huoltajiin, koska kuormitus on suuri ja varhaiskasvatus ja koulunkäynti katsotaan vähäisen riskin toiminnaksi.

Koronatestin tuloksen odottaminen on hyväksyttävä syy olla pois koulusta. Koronatestin tulosta odottaessa vältetään oman perheen ulkopuolisia kontakteja. Myös tulosten saaminen on ruuhkaantunut ja vastauksen saanti on kestää noin 1–3 päivää.

Perusturva muistuttaa, että vähänkään sairaana ei saa mennä päivähoitoon, kouluun tai työpaikalle. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä. Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä.

Lisätietoja antavat:
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Jari Sainio, tartuntatautilääkäri, puh. 044 701 4515

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Porin perusturvan tiedote 20.12.2021

Koronan aiheuttaman ruuhkan purkamiseen tarvitaan lisää työntekijöitä perusturvan alueella

Kolmansien koronavirusrokotusten nopean etenemisen isoimpana esteenä on pula rokottajista. Porin perusturvasta vedotaan eläkkeellä tai muutoin terveydenhuollon tehtävistä poissa oleviin terveydenhuollon ammattilaisiin sekä opiskelijoihin, jotta nämä tulisivat rokottamaan tai auttamaan muissa koronan aiheuttamissa ruuhkissa.

  • Koronarokotusten vauhdittaminen on nyt ensisijainen toimenpide epidemian hillitsemisessä. Saavuttaaksemme tämä meidän on tärkeää saada mahdollisimman moni rokotetuksi. Rokotteita ja tiloja on kohtalaisesti saatavilla, mutta tarvitsemme lähiviikkoina runsaasti lisää rokottajia, sanoo perusturvajohtaja Sanna Mustajoki.

Perusturva kutsuu töihin sellaisia terveydenhuollon ammattilaisia, jotka voivat elämäntilanteensa vuoksi tulla rokottamaan esimerkiksi muutamaksi viikoksi tai muutoin joustavasti. Myös muihin koronaan liittyviin töihin kuin rokottamiseen tarvitaan työntekijöitä, esim. koronatestaukseen ja –jäljittämiseen sekä puhelinajanvaraukseen. Toivomme, että esimerkiksi eläkkeellä, erilaisilla työvapailla tai muissa tehtävissä olevat terveydenhuollon ammattilaiset sekä alan opiskelijat tulisivat rokottamaan, vaikka lyhyeksikin ajaksi.

  • Porin perusturvassa rokotusten ajanvaraukseen määräaikaiseen työhön tai lisätyöhön voidaan lisäksi palkata lähihoitajia, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia tai muita hoitoalan ammattilaisia. Työtä tehdään klo 8-16 arkipäivänä. Myös tartuntatautitiimiin jäljitystyöhön tarvitaan työntekijöitä, joilla on kyseisestä työtehtävästä kokemusta. Työtä tehdään myös arki-iltaisin ja viikonloppuisin, kertoo Elise Inberg tartuntatautitiimistä.

Kuka voi rokottaa?

Koronarokotteen saavat pistoksena antaa asetuksen mukaan lääkäri, hammaslääkäri ja asianmukaisen koulutuksen saanut terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, kätilö ja sairaanhoitajana laillistettu ensihoitaja.

Lue lisää THL:n sivuilta.

THL: Opiskelijoiden käyttö koronavirusrokotuksissa

Haluaisitko tulla rokottamaan – ota yhteyttä

Lähetä sähköposti osoitteeseen: rekry@pori.fi

Lisäksi huomenna tiistaina avataan puhelinnumero yhteydenottoja varten. Numero on: 044 701 2840.

Kerro viestissäsi lyhyesti yhteystietosi, koulutuksesi, toiveet työn keston, työajan ja työn aloittamisajankohdan suhteen.

Lisätietoja antavat:
Sanna Mustajoki, perusturvajohtaja, puh. 044 701 8053
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Elise Inberg, osastonhoitaja, p. 044 701 3744

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Porin perusturvan tiedote 20.12.2021

Viikolla 49-50 Porin perusturvan alueella on voinut altistua seuraavissa paikoissa

•    11.12. Ässät-Pelicans jääkiekko-ottelu, B-katsomo rivi 6
•    12.12. Ravintola Sakura klo 17-19
•    15.12  Porihalli klo 17 – 19
•    16.12. Porihalli, n. klo 10
•    16.12. Porin teatteri klo 12-14:30 Idänpikajuna -näytös
•    14.12.-17.12. Käppärän koulun 4B
•    17.12 Keski-Porin kirkko joulukonsertti klo 18.15-20.30, keskikäytävän lähettyvillä

Tartunnanjäljitys on tällä hetkellä kuormittunut ja viivettä on muutama päivä.

Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä. Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita perusturvan koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Porin perusturvan tiedote 21.12.2021

VIIKOLLA 51 JA 52 PORIN PERUSTURVAN ALUEELLA ON VOINUT ALTISTUA SEURAAVISSA PAIKOISSA:

28.12.2021 (korjaus)

    – Itäkeskuksen Prisman Alko 21.12. klo 13-20 ja 22.12 klo 10-19
    – Second hand treasures –kirpputori, Pori 27.12. klo 10-18

Tartunnanjäljitys on tällä hetkellä kuormittunut ja viivettä on muutama päivä.

Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä. Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita perusturvan koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Perusturvan tartunnanjäljitys ankarasti ruuhkautunut – puheluissa viivettä useita päiviä

Perusturvan tartunnanjäljitys on pahasti ruuhkautunut valtavasti kasvaneiden koronatartuntojen vuoksi. Tällä hetkellä positiivisen testin saaneille pystytään soittamaan vasta 7-9 päivän kuluttua tekstiviestin saapumisesta.

Tärkeintä on noudattaa esimerkiksi näytteenoton yhteydessä annettuja ohjeita ja pysyä omaehtoisessa karanteenissa, kunnes virallinen testitulos saapuu. Positiivisesta tuloksesta tulee tekstiviesti, jossa annetaan ohjeet ja neuvotaan, mistä lisätietoja karanteenista ja eristyksestä voi lukea.

Mikäli sairastunut henkilö on siinä määrin hyvävointinen, että hän pärjää kotonaan, on pysyteltävä muista eristyksissä. Ylimääräiset puhelut perusturvan numeroihin koskien esimerkiksi työpaikalle toimitettavaa todistusta ruuhkauttavat palveluita entisestään ja saattavat estää avunsaannin todellisessa hädässä olevalta.

Mikäli sairastunut haluaa tehdä jotain tilanteen hyväksi, hän voi kontaktoida puhelimitse tartuttavuusaikana mahdollisesti tapaamiaan henkilöitä ja pyytää heitä tarkkailemaan omaa olotilaansa tartuntojen leviämisen estämiseksi.

Perusturvassa on rakenteilla sähköinen järjestelmä, jonka kautta positiivisen koronatestituloksen saaneet kuntalaiset voivat tehdä tartunnanjäljitykseen liittyvän selvityksen. Tämän toivotaan osaltaan purkavan ruuhkaa puhelimissa. Asiasta tiedotetaan lisää.

Lisätyövoiman rekrytointi on lähtenyt hyvin käyntiin

Perusturva lähetti viime vuoden lopulla pyynnön, jossa kutsuttiin terveysalan ammattilaisia lisätöihin koronaan liittyviin tehtäviin. Yhteydenottoja on tullut kiitettävästi, jopa siinä määrin että osa yhteydenotoista on yhä käsittelemättä. Koska perusturvassa samat ihmiset työskentelevät laajasti monissa koronaan liittyvissä tehtävissä, on työhön ilmoittautumisten purkamiseen rajallisesti aikaa. Perusturva kiittää kaikkia jo ilmoittautuneita ja kehottaa odottamaan yhteydenottoa. Jo lähetetyt sähköpostit ovat tallessa. Koska osaajia tarvitaan monenlaisiin työtehtäviin, voivat uudet ammattilaiset yhä ilmoittautua.

Haluaisitko tulla lisätöihin?

Lähetä sähköposti osoitteeseen: rekry@pori.fi

Jos sähköpostin lähettäminen ei ole mahdollista niin voit myös soittaa: 044 701 2840

Kerro viestissäsi lyhyesti yhteystietosi, koulutuksesi, toiveet työn keston, työajan ja työn aloittamisajankohdan suhteen.

Lisätietoja antavat:

Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243

Elise Inberg, osastonhoitaja, p. 044 701 3744

Yhteistyöllä rakennetaan tulevaa hyvinvointialuetta myös tuottavuusohjelman puitteissa

Tuottavuusohjelman tavoitteena on ollut yhteistyön vahvistaminen erityisesti organisaatioiden rajapinnoilla. Hoitoketjujen kehittämisellä voidaan parantaa tiedonkulkua ja sopia hoitokokonaisuuden saumattomasta toteuttamisesta hoidon eri portailla.

Palveluita on sovitettu yhteen kuluneen vuoden aikana ja hoito- ja palveluketjut ovat tulleet sujuvimmiksi. Yhteistyötä on kehitetty myös perusturvan eri palvelualueiden välillä. Erityisesti palvelutarpeen arviointia on kehitetty syksyn aikana sairaalapalveluiden ja iäkkäiden palveluiden välillä. Asiakasohjauksen prosessi on nopeutunut ja asiakkaiden yhteydenotto on helpottunut.

  • SBM-järjestelmän avulla asiakkaiden tarpeisiin on pystytty vastaamaan tarkoituksenmukaisemmin ja palveluohjauksen ammattilaisten työ on helpottunut. Iäkkäiden asiakasohjaukseen on yksi numero: 044 701 0328, iäkkäiden palveluiden palvelujohtaja Pirjo Rehula kertoo.

Lapsiperheiden palveluissa toimintaa kehitetään edelleen

Verkkopalveluita laajennetaan Pyydä apua- napin (applikaation) avulla. Palvelu on lapsiperheille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava. Palvelu on käytössä aina ja kaikkialla eikä kysyjän tarvitse etsiä oikeaa henkilöä tai tahoa kysymykselleen tai avunpyynnölleen tai jonottaa ajanvarauspuhelimessa. Palvelua voi käyttää helposti kuka tahansa, jopa nimettömänä. Napin kautta tulleisiin kyselyihin ja tiedusteluihin vastaa perusturvan ammattihenkilöstö.

  • Kyseessä on Tulevaisuuden sote-keskus –hankkeen ja rakenneuudistus -hankkeen yhteistyönä tapahtuvaa kehittämistä. Porin perusturvan tuottavuusohjelman tavoitteet ovat linjassa SOTE-uudistuksen kanssa, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja Mari Levonen sanoo.

Työhyvinvoinnin osalta panostetaan edelleen erityisesti henkilöstön työkyvyn tukeen työnohjauksilla, työyhteisövalmennuksilla ja esimiestyötä tukemalla.

  • Johtaminen ja työyhteisön vuorovaikutus vaikuttavat voimakkaasti henkilöstön työhyvinvointiin. Työhyvinvointiprojektissa tarjotaan siksi tukea ja työkaluja näihin teemoihin, työhyvinvointiprojektin projektipäällikkö Mira Heimo-Mulinga sanoo.

Lisätietoja antavat:
Pirjo Rehula, iäkkäiden palveluiden palvelujohtaja, puh. 044 701 4463
Mari Levonen, sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja, puh. 044 701 6102
Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243
Marjukka Palin, tuottavuusohjelman johtaja, puh. 044 701 8037