Siirry sisältöön

Porin perusturvan sairaalapalveluiden vierailukäytänteet yhtenäistettiin Satasairaalan ohjeiden kanssa

Porin perusturvan tiedote 31.12.2021

Porin perusturvan ja Satasairaalan sairaalapalveluiden vierailuohjeet ovat vastaisuudessa yhtenevät. Ohjeet olivat jo ennestään lähes samanlaiset. Muutos aiempaan perusturvassa on, että potilas voi ottaa vieraita vastaan vain kerran päivässä puolen tunnin ajan. Vierailulla voi olla korkeintaan kaksi vierasta kerrallaan.

Voit vierailla sairaalassa vain terveenä ja oireettomana. Sinulla ei saa olla edes lieviä hengitysinfektio-oireita, eikä pahoinvointia, oksentelua tai ripulointia. Et voi vierailla, jos sinut on määrätty koronavirustartunnan vuoksi eristykseen tai sinut on määrätty koronavirukselle altistumisen vuoksi karanteeniin. Et voi myöskään vierailla, jos odotat koronavirustestin tulosta tai puhelimesi koronasovellus eli koronavilkku on hälyttänyt.

Suosittelemme, että käytät maskia tai suu-nenäsuojusta jo saapuessasi sairaalaan. Jos sinulla ei ole maskia, saat sen osastolta. Käytä käsihuuhdetta.

Ilmoittaudu aina ensin yksikön henkilökunnalle. Noudata henkilökunnan ohjeita suojaimien ja käsihuuhteen käytöstä sekä turvavälien säilyttämisestä. Vierailijan nimi ja asuinpaikkakunta kirjataan ylös.

Viikonlopun ja pyhäpäivien vierailuaika sairaalapalvelujen osastoilla Porin Maantiekadulla, Ulvilassa ja Noormarkussa on klo 12–16, arkisin vierailuaika on klo 12-19.

Asumispalveluiden vierailukäytänteet säilyvät ennallaan.

Kiitos, kun noudatat ohjeita. Näin suojaamme läheisiämme, itseämme ja muita ihmisiä koronavirustartunnalta.

Lisätietoja antaa:
Kristiina Aallanto, hoitotyön suunnittelija, puh. 044 701 3022
Mari Kiviranta, terveydenhoitaja, puh. 044 701 3550