Siirry sisältöön

Yksivuotiaiden hammastarkastus voidaan toteuttaa myös etäyhteyksin

Perusturvan tiedote 15.12.2022

Porin perusturvan suun terveydenhuollossa kokeillaan jälleen uutta. Marras-joulukuun vaihteesta alkaen yksivuotiaiden lasten hammastarkastus voidaan perheen niin halutessa toteuttaa myös etäyhteyden avulla.

Yksivuotiaiden hammastarkastus on ohjauspainotteinen käynti, jossa keskustellaan vanhempien kanssa elintapojen vaikutuksista hammasterveyteen ja lapsen säännöllisen suun hoidon tärkeydestä. Etävastaanotolla hammashoitaja Satu Karvinen on yhteydessä perheeseen, jossa on yksivuotias lapsi.

− Koska yksivuotistarkastuksessa ei tehdä varsinaista suun tai hampaiden tarkastusta, voidaan keskustelut käydä joustavasti myös etäyhteyksien välityksellä, perheen niin halutessa. Myös normaali vastaanotolla tapahtuva yksivuotistarkastus on tottakai edelleen vaihtoehtona, kertoo hammashoitaja Karvinen. 

Osa vanhemmista valitsee edelleen mieluummin perinteisen vastaanottokäynnin, mutta myös uutta etävastaanottoa on kokeiltu rohkeasti. Etävastaanotolle osallistuneet yksivuotiaat vanhempineen ovat suhtautuneet etäyhteyksin toteutettaviin käynteihin positiivisesti.

− Etäyhteydet ovat nykyaikaa, ja niiden käyttöön ovat monet jo tottuneet. Perheelle on joustavaa, kun ei tarvitse sovittaa käyntiä pikkulapsiarjen rytmin mukaan, tai lähteä mahdollisten sisarusten kanssa hammashoitolaan paikan päälle. Yksivuotias voi puuhata omia juttujaan kotona, samalla kun käymme keskustelua suun terveydestä, Karvinen kertoo.

Yksivuotistarkastuksen kutsu on vuoden 2023 alusta alkaen automaattisesti etävastaanottokäynnille. Kutsu sisältää kirjautumisohjeet. Halutessaan perhe voi vaihtaa etävastaanottoajan perinteiseen vastaanottokäyntiin.

Lisätietoja antaa:

Satu Karvinen, hammashoitaja, puh. 044 701 9393 (asiakastyön vuoksi pyydämme jättämään soittopyynnön tekstiviestinä)

Päivi Viinamäki, osastonhoitaja, puh. 044 701 3412