Siirry sisältöön

Perusturvan ajanvarauksessa ruuhkaa

Tiedote 20.12.2022

Perusturvan ajanvaraus on ruuhkautunut. Satakunnassa on koronaviruksen ohella liikkeellä lukuisia eri virustauteja, jotka ovat lisänneet yhteydenottojen ja ajanvaraustarpeiden määrää. 

Asiakkaita pyydetään muistamaan, että hänen tulee jättää vain yksi takaisinsoittopyyntö yhdestä puhelinnumerosta. Ylimääräiset soitot tai soitot useista puhelinnumeroista eivät nopeuta ajan saamista, vaan ruuhkauttavat palvelua entisestään.

Kiireettömissä ajanvarausasioissa pyydämme asiakkaitamme ottamaan yhteyttä ajanvaraukseen vasta tammikuun puolella.

Pahoittelemme ruuhkaa.

Lievät oireet paranevat kotihoidolla

Jos olet perusterve, yleisvointisi on hyvä ja sinulla on lieviä virustaudin oireita, ei yleensä ole tarvetta ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon eikä hakeutua terveydenhuollon koronavirustestiin. Pysyttele kotona ja vältä kontakteja.

Jos kuume on korkea ja/tai ilmaantuu hengenahdistusta ja/tai yleistilan laskua, on tarpeen olla yhteydessä terveydenhuollon toimijaan. Jos saat terveydenhuollosta henkilökohtaisesti ohjeita esimerkiksi koronavirustestiin tai päivystykseen hakeutumiseen, noudata niitä.

Halutessasi voit tehdä koronan kotitestin. Jos kotitesti on positiivinen, tulosta ei ole tarpeen varmistaa terveydenhuollossa tehtävällä testillä, paitsi jos kuulut riskiryhmään. Hakeudu ensisijaisesti terveydenhuollossa tehtävään koronavirustestiin, jos sinulla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita ja kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmään (THL), olet raskaana ja/tai työskentelet sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä tai missä tahansa tehtävässä ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalveluissa.

Tarkempiin ohjeisiin voi tutustua Satasairaalan verkkosivuilla.

Lisätietoja antavat:

Mirva Matikka, vs. terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, ylilääkäri, puh. 044 701 3590

Anna-Liisa Koivisto, terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja, puh. 044 701 0243