Siirry sisältöön

Kansalaisopiston kevätkausi alkamassa

Vuonna Kansalaisopiston Sinä Osaat! -koulutusoppaan voi noutaa kirjastoista Porissa ja Ulvilassa sekä Porinasta, Porin museoiden toimipisteistä ja Porin keskustan uimahallista toimipisteiden aukioloaikoina.

Oppaan voi hakea myös tiistaina 3.1.2023 kello 15–18 Kauppakeskus Puuvillasta, Tikkulan kauppakeskuksesta ja Kauppakeskus Hansasta Ulvilassa. Opiston henkilökunnalta voi samalla kysellä lisätietoa kursseista ja viimehetken vinkkejä ilmoittautumiseen.

Ilmoittautuminen Porin seudun kansalaisopiston kursseille alkaa keskiviikkona 4.1.2023 osoitteessa www.pori.fi/kansalaisopisto ja puhelimitse numerossa 02 621 5963:

– kello 17.30 Liikunta; Musiikki; Tieto- ja viestintätekniikka
– kello 18.30 Ihminen, yhteiskunta ja luonto; Kielet; Kuvataide; Käsityö

Ilmoittautumispäivänä puhelimitse ilmoittautumisia otetaan vastaan kello 20 saakka. Varsinaisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautua voi aina kurssien alkamiseen saakka.

Porin seudun kansalaisopiston kevään ohjelmassa on yli 530 kurssia tai yleisötilaisuutta. Opetuskausi käynnistyy tammikuun puolivälissä. Yleisöluentotarjonta on tänäkin keväänä runsas. Luennoilla saadaan muun muassa vinkkejä elämäntapamuutokseen sekä avaimia vapaaehtoistyöhön.

– Kevään aikana tutustutaan geokätköilyn saloihin kolmella lyhytkurssilla. Opitaan muuan muassa erilaisia tapoja ratkoa geokätköilyyn liittyviä mysteereitä tietokoneen avulla. Uutuuskursseilla tulevat tutuiksi niin Pool-biljardi kuin japanilainen miekkailu, iaido, rehtori Jari Kaasinen kertoo.

Kevään näyttämötaiteiden lyhytkursseilla saadaan lisää varmuutta esiintymiseen ja perehdytään teatterin ohjaamisen perusteisiin. Kieliä opitaan muun muassa jumppaamalla espanjankielisen opettajan ohjauksessa ja musisoimalla yhdessä ruotsiksi. Kädentaidoissa opitaan valmistamaan omat väriliidut mehiläisvahasta sekä koristelemaan kevätkotia näyttävillä kransseilla.                                                                                       

– Avoimessa yliopistossa tarjolla on ensimmäistä kertaa varhaiskasvatuksen opintojakso, Lapsen osallisuus varhaiskasvatuksessa 3 op. Myös suositut luovan kirjoittamisen opinnot jatkuvat draaman ja proosan kirjoittamisen jaksoilla, suunnittelija Mari Korhonen vinkkaa.

Tietotekniikasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita Digikahvilaan, jossa kahvittelun lomassa keskustellaan tietotekniikan uusista tuulista ja polttavista kysymyksistä. Digikahvila kokoontuu 3.2. alkaen perjantaisin kello 14.

Lisätietoja antavat:

Jari Kaasinen, rehtori, puh. 044 701 5964 tai jari.kaasinen@pori.fi
Mari Korhonen, suunnittelija, puh. 044 701 5961 tai mari.korhonen@pori.fi