Siirry sisältöön

Ulvilan kesälehti 2023 – ALVIN ASUU ONNEN KODISSA

Isoissa kaupungeissa asuneet Mikki ja Helmi osaavat arvostavat Ulvilan rauhaa. Parivuotiaalle Alvinille oma piha on tärkeä paikka. Kuva: Via Ramstén

Heinäkuussa kaksi vuotta täyttävä Alvin leikkii, temppuilee, nauraa ja pinkoo nurmikolla, minkä pikkujaloillaan ehtii. Isoissa kaupungeissa sinkku- ja pariskuntaelämää viettäneet vanhemmat ovat onnellisia kotiuduttuaan Ulvilaan.

Kelttojen Erkintien kodin sisustus on huolella toteutettu ja kodikas. Primus motor on Helmi.
– Helmi pulppuaa ideoita. Joskus häntä pitää hieman hillitä ja palauttaa hurjimmat visiot maan pinnalle. Yleensä budjettiin vedoten, Mikki paljastaa.
Mikki on ensimmäiseltä ammatiltaan talonrakentaja, mikä helpottaa vaimon toiveiden toteuttamista.

Helmi on tarkka kalustuksesta, väreistä ja kuoseista.
– Minulla on taustalla sisustussuunnittelijan koulutus, mikä varmasti sekin vaikuttaa asiaan. Tiedän, mitä haluan. Tahdoin esimerkiksi integroidun keittiön ja sähköistetyn saarekkeen. Mikki joutui hetken puntaroimaan toteutusta, mutta se onnistui hienosti.

Helmi on syntynyt Helsingissä ja varttunut Imatralla. Hänen puheenparrestaan eivät kuitenkaan kuulu koskikaupungin miet ja siet eikä stadin klangikaan.
– Toki kolmannen polven helsinkiläisenä tunnen edelleen vetoa pääkaupunkiin, mutta lapsiperheelle Ulvilan kaltainen pikkukaupunki on ihan ehdoton, hän tuumaa.
Mikissä puolestaan virtaa pohjalainen veri. Ulvilaan hän muutti kolmivuotiaana ja tuntee sen vahvasti kotikaupungikseen. Nuorukaiseksi hän varttui Nahkurissa.

Pariskunnan tiet kohtasivat Mikin opiskelukaupungissa Tampereella. Amorina toimivat Mikin inttikaveri Aukusti ja Helmin paras ystävä Emeliina, jotka olivat alkaneet seurustella. Nykyään he ovat paitsi Kelttojen hyvä ystäväpariskunta myös Alvinin kummit. 

“On onni, että Alvin on saanut syntyä tänne”

Keltot ostivat Mikin lapsuudenkodin, joka remontoitiin täysin. Kevät ja kesä 2021 olivat aika haipakkaa. Raskaana oleva Helmi viimeisteli opintojaan, Mikki huhki kotiremonttia ja Alvinkin uhkasi syntyä ennen aikojaan. Kaikki meni kuitenkin hyvin, ja pikkukäärö saatiin kiikuttaa synnäriltä suoraan uuteen kotiin.
– Olemme onnellisia, että Alvin on saanut syntyä juuri tähän kotiin.

Helmi vannoi nuorempana, että on ikuinen cityeläjä.
– Rakastan Helsingin hektistä elämää. Mutta Alvinin syntymä muutti kaiken ja pani asiat tärkeysjärjestykseen.
Ulvilassa hän arvostaa rauhaa, tilaa ja turvallisuutta. Lapsi voi mennä leikkimään omaan pihaan ja luonto on lähellä.
– Saimme Alvinin huippupäiväkotiin Nahkuriin. Sinne on meiltä matkaa vain kilsan verran, ja ihan vieressä on kaunis metsä, jossa lapset pääsevät usein retkeilemään. Tämä vaikutti vahvasti valintaan. Pikkuveljeni Jaakko kävi muuten samaa päiväkotia, Mikki kertoo.

Perhe arvostaa Ulvilassa myös palveluiden saatavuutta. Keskustan kaupat ovat kätevästi lähellä, mutta asuinalue on silti turvallinen ja rauhallinen.

“Rakkaus vanhoihin rakennuksiin yhdistää”

Vanhat rakennukset liittyvät Keltoilla sekä työhön että vapaa-aikaan. Mikki on rakennesuunnittelija, joka on erikoistunut korjausrakentamiseen ja erityisesti museokohteisiin. Kansallisaarteiden säilyttäminen vie hänet Suomen eri kolkkiin.

– Turun linnassa kunnostetaan muuria ja Hämeenlinnassa vallihaudan yli menevää kivikaarisiltaa.
Helmi puolestaan opiskelee kulttuuriperinnön tutkimusta Turun yliopiston Porin kampuksella. Kesäksi hänelle osui mielenkiintoinen harjoittelujakso Leineperin ruukissa.
Lomamatkoillakin he ihastelevat mielellään vanhoja rakennuksia, kuinkas muuten.

“Koti on paikka,jossa saa hengähtää”

Koti on tärkeä paikka.
– Täällä saa olla sataprosenttisesti oma itsensä ja hengähtää kiireen keskellä, Mikki tuumaa.

Alvinin syntymä muutti Mikin työnkuvaa.
– Ennen matkapäiviä oli huomattavasti enemmän. Nykyään pyrin olemaan kotona mahdollisimman paljon.

Keltoilla osa kotitöistä on jakautunut vahvuuksien mukaan eikä niistä synny kiistaa. Yleensä Mikki hoitaa huoltotyöt ja Helmi laittaa ruuan. Loput askareet hoidetaan yhdessä.
– Rakastan ruoanlaittoa, joten käyn kaupassa ja kokkaan mielelläni. Alvin on hyvä apuri. Hän kiipeää omaan tuoliinsa, nappaa kauhan ja alkaa sekoittaa.

Ahaa! Helmin bravuuri on jättikatkarapupasta, jonka salaisuus on oikea voi, valkosipuli ja valkoviini. Mikki kehuu myös vaimonsa ramenkeittoa.

Vapaailtaa pariskunta viettää mielellään nautiskellen hyvästä ruoasta ja juomasta vaikkapa Reposaaren Holy Smokessa tai keskustan Borgissa.
– Joskus otetaan fillarit alle ja pyöräillään perheen kesken.

Yksin ajellessaan Mikki tekee pitkiä lenkkejä maantiellä ja maastossa.  Ulvilassa on monta kivaa pyöräilyreittiä, tässä pari Mikin vinkkiä.
– Ajan Massille, sieltä Lattomeren kautta Nakkilaan ja takaisin. Toinen kiva reitti on Krapistossa, vesitornin metsässä.
Mikki on FC Ulvilan kasvatteja, ja pelaa edelleen miesten edustusjoukkueessa. Nykyään pallonhallintaa harjoitellaan myös Alvinin kanssa joka tiistai perhefutiksessa.

Lopuksi vielä käsi sydämelle. Mikä toisessa ärsyttää, mikä ihastuttaa?
Mikki: Olen realisti ja Helmin suuret suunnitelmat ihastuttavat, mutta myös ärsyttävät joskus. En lakkaa kehumasta Helmin kosketusta, se on tosi lempeä, sekä fyysisesti että psyykkisesti.

Helmi: Mikki ei ole yhtään haaveilija, minä taas suunnittelen milloin mitäkin, vaikkapa viinitilaa Toscanaan. Hän vetää toisinaan liiankin kärkkäästi maton unelmien alta. Toisaalta Mikki on luotettava tuki ja turva, päättäväinen ja sisukas. Arvostan.

Ulvilan kesä / Maiju Junko

Lue koko lehti täältä sähköisenä tai hae omasi kirjastosta, Hansasta tai S-Marketista!