Siirry sisältöön

Ulvilan kesälehti 2023 – HUUGO 11 VEE: TEATTERI TARJOAA KAIKEN!

Huugo Ilkka on harrastanut teatteria vasta vuoden, mutta on hurahtanut täysin. Äiti-Paula puolestaan on innokas teatterin kuluttaja. Kuva: Via Ramstén

– Löysin Teatteri Ulpun isosiskon Mimosan eli Mimmin kautta. Hän esiintyi Ronja Ryövärintyttäressä ja Kolmessa muskettisoturissa. Näin ne ja aloin haluta itsekin mukaan, ulvilalainen Huugo Ilkka kertoo.
Viime syksynä Huugo liittyi teatteriryhmään.
– Mulla tuli heti tunne, että tämä on minua varten. Teatteri tarjoaa ihan kaiken, Huugo luonnehtii.

Tänä kesänä hän debytoi kesäteatterissa Me Rosvolat -näytelmässä. Sitä ennen nuorimies kuitenkin marssii lavalle oman teatteriryhmänsä näytelmässä.
– Näytelmän Leevi on innokas sähläilijä. Vähän niin kuin minä itsekin. Repliikkejä on 21.

Huugo nauttii esiintymisestä. Koulun joulujuhlassakin hän otti juontajana estradin sujuvasti haltuun. Hänen lempibändinsä on Beatles ja suosikkinsa Ringo Starr – soittaahan Huugo itsekin mielellään rumpuja. Lempibiisikseen Liverpoolin moppitukkien nuori fani mainitsee Hey Juden.

“Mulla tuli heti tunne, että tämä on minua varten. Teatteri tarjoaa ihan kaiken.” 

Erityisen vaikutuksen Huugoon teki Ulpun Kupponen kuolemaa. Hän istui katsomossa Helinä-mummun ja Simo-papan kanssa.
– Ne paarinkantajat olivat parhaat. Ja hauskat.

Omat vanhemmat ja isovanhemmat vievät perheen lapsia usein teatteriin. Pikkuveljet käyvät taaperoteatteria ja jaksavat hekin hyvin seurata elävää esitystä. 

Huugon äiti Paula Ilkka toimii myös sijaisäitinä ja mentorina. Hän näkee teatteriharrastuksessa paljon hyviä puolia.
– Ulpussa oppii monipuolisesti muun muassa luovuutta ja sosiaalisia taitoja. Harrastus lisää yhteisöllisyyttä ja ryhmätyöskentely eri-ikäisten kanssa on kehittävää. Lisäksi teatteriryhmä vahvistaa ilmaisua ja auttaa rakentamaan omaa minäkuvaa.

2022 pikkujoulukautena Studion katsomon täytti hykerryttävä dekkari Kupponen kuolemaa. Kuva: Antti Karpale

”ULPU-VETERAANIT” TOIVOVAT VIRKEÄÄ TULEVAISUUTTA

Teatteri Ulpu perustettiin vuonna 1993. Yksi perustajajäsenistä on Mika Mikkola.
– Olin yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja, ja toimin samaan aikaan Vihreässä Teatterissa. Ensimmäinen ja vaikuttavin roolini oli Mullihallin kesänäytelmässä Mimmi Paavaliina.

Mika toivoo Ulpulle kaikkea hyvää.
– Antaa mennä samaa rataa vastaisuudessakin.

Pyysimme muistoja ja vinkkejä tulevaan muutamilta alusta asti mukana olleilta ulpulaisilta.

Niina Jylhä oli myös perustavassa kokouksessa.
– Sain olla mukana ensimmäisissä kesänäytelmissä, ja niistä on hyvin lämpimät muistot. Myös tyttäreni oli mukana lastennäytelmissä.
Niina näkisi Ulpun lavalla mieluusti Simo Ojasen näytelmiä, esimerkiksi Emma elvyttää ja Rajaralli.

Kati Pipinen on ollut ulpulainen pienestä pitäen. Hänen äitinsä Raija Pipinen oli pitkäaikainen puheenjohtaja, teatterin henki ja sydän.
– Olen tehnyt Ulpussa varmaankin kaikkea muuta paitsi hallitustyötä ja lipunmyyntiä näiden vuosikymmenten aikana. Vaikuttavia muistoja on paljon, joten valinta on vaikeaa. Ehkä kuitenkin valitsen Peer Gynt -tuotannon kokonaisuudessaan. Se on jäänyt pysyvästi rakkaisiin, tärkeisiin ja vaikuttaviin muistoihin kaikilla osa-alueillaan.
Kati toivottaa myötäistä tuulta ja valtavasti energiaa sekä teatteri-iloa uudelle  vuosikymmenelle.
– Olisi hienoa nähdä Ulpussa Hiiriä ja ihmisiä sekä Yksi lensi yli käenpesän. Jälkimmäinen oli Ulpun perustajajäsenen, Aino-Maija Hyttilä-Hellmanin haave, jonka hänen kanssaan jaoin. 

Hanna Lehtonen, s. Lampikoski aloitti harrastuksen 8-vuotiaana. Hannaa viehättää Ulpun yhteisöllisyys, joka syntyy jokaisessa produktiossa. Hän rakastaa kollektiivista, sanatonta jännitystä ja innostusta ennen esityksen alkamista.
– Tunne oli sama 9-vuotiaana Vilkas-puvussa, 18-vuotiaana Karvian Willi Kansan jäätyneellä nurmella kuin viime keväänä Yökyöpeleiden Hormeissa Humisee-kappaleen alkutahtien soidessa, Hanna maalailee.
Hän toivoo näkevänsä Ulpussa suuren koko perheen näytelmän. Vaikka Pepin tai Vaahteramäen Eemelin. Lisäksi hän haluaisi nähdä Komisario Palmun erehdys -näytelmän tai Mustapukuisen naisen.
– Ja olla mukanakin, totta kai.

Ulvilan kesä / Maiju Junko

Lue koko lehti täältä sähköisenä tai hae omasi kirjastosta, Hansasta tai S-Marketista!