Siirry sisältöön

Ulvilan kesälehti 2023 – ULVILAN MUUMILAAKSOSTA LÄHTEE POSTIA MAAILMAN ÄÄRIIN

Muumit elävät ja seikkailevat ulvilalaiskuoseissa. Kirsi ja Ruska laittavat suosikkejaan riviin omenapuiden kukkiessa. Kuva: Via Ramstén

Yksi maailman kattavimmista Muumituotteiden kaupoista on Ulvilassa. Ihanaiset-tarina alkoi Anne-Mari Mikama-Naukkarisen mukikeräilystä.
– Perustin keräilyn sivutuotteena kymmenisen vuotta sitten verkkokaupan, Ihanaiset. Toiminta laajeni ja kansainvälistyi, tuotevalikoima moninkertaistui. Nykyään Ulvilasta lähtee postia koto-Suomen lisäksi maailmalle Australiaa, Japania ja Koreaa myöten.

Ohoh! Verkkokaupassa on yli 1600
erilaista Muumi-tuotetta.

Ihanaisilla on verkot jatkuvasti vesillä. Ulvilaan virtaa myyntitavaraa noin 30 valmistajalta eri puolilta maailmaa.

HUIGEE VALMISTAA VAATTEITA

Anne-Mari on tullut vuosien varrella hyväksi tutuksi Muumi-lisenssien valvojiin ja tekee omalta osaltaan   tiukkaa laadunvalvontatyötä. Feikkituotteita maailmalla piisaa, muttei Ihanaisilla. Tämä periaate auttoi seuraavan stepin ottamisessa.
– Huomasin, että laadukkaille Muumivaatteille on kysyntää. Pääsin neuvottelemaan lisensseistä ja sain sopimuksen vastuullisten ja ekologisten vaatteiden valmistamisesta. Lisäksi teemme asusteita, kuten huiveja, pipoja ja hiuspantoja.

TIESITKÖ?

Arvokkain muumiaiheinen keräilykappale lienee Fazerin sinapinkeltainen muki. Niitä tehtiin vain 400 kappaletta, ja virheettömän yksilön arvo on 10 000 euroa.

Anne-Mari perusti HuiGee Organics Oy:n, jossa hänen rinnallaan on yhtiökumppani, Kirsi Luotonen.
– Saimme mukaan Nansossa aikaisemmin työskentelevän kaavoitusmestarin.  Kuosit puolestaan suunnittelee täällä Ulvilassa meidän oma graafikkomme Ruska Seppälä, Kirsi kertoo.
HuiGeella on oikeus käyttää hyvin monenlaista Muumigrafiikkaa, myös Tove Janssonin alkukauden kauniita, graafisia kirjakuvia.
Kankaat valmistetaan pääosin suomalaisomisteisessa portugalilaistehtaassa.

– Meillä on myös kaksi täystyöllistettyä ompelijaa täällä kotimaassa. Suomessa valmistetuissa tuotteissa on avainlippumerkki, Kirsi jatkaa.

Muumikuosien lisäksi HuiGee valmistaa paljon muita suomalaiseen mitoitukseen räätälöityjä vaatteita. Suosittuja ovat esimerkiksi Porin kaupunginosien mukaan nimensä saaneet mallit, kuten Linna, Pihlava, Kartano, Koivula ja Luoto.

Uutta! Tulossa on uusi, vastuullisesti valmistettujen trikoovaatteiden tuotemerkki KiOma. Merkki lanseerataan syksyyn 2023 mennessä.

MUUMITUOTTEIDEN TOP 3

1. Kesän 2023 Muumi-sesonkimuki
2. Haisuli-bokserit
3. Erilaiset Muumi-lompakot ja -asusteet

Entäpä mitä Muumilaakson hahmoa itse muistutat ja mikä on lempilausahduksesi?

Anne-Mari arpoo Pikku Myyn ja Muumimamman välillä. Hänessä on sekä temperamenttia että hoivaviettiä, mutta lopul- linen valinta on kuitenkin selvä. Muumimamma. Hänen lempilauseensa on kuitenkin Pikku Myyn suusta kuultu: Voi elämän kevät!

Kirsi puolestaan mieltää itsensä Tiuhti ja Viuhti -parivaljakoksi oman siskonsa kanssa. Välillä Kirsi on Tiuhti ja sisko Viuhti, välillä päinvastoin. Kirsin motto on huolettoman toteava: Se o semmost.

Ulvilan kesä / Maiju Junko

Lue koko lehti täältä sähköisenä tai hae omasi kirjastosta, Hansasta tai S-Marketista!