Siirry sisältöön

Kansalaisopiston syyskausi käynnistymässä

Kansalaisopiston Sinä Osaat! -koulutusoppaan voi noutaa kirjastoista Porissa ja Ulvilassa sekä Puuvillan, Kampuksen, Tikkulan ja Hansan kauppakeskuksista. Kurssitarjontaan voi tutustua myös opiston nettisivuilla.

Porin seudun kansalaisopiston syksyn ohjelmassa on yli 570 kurssia tai yleisötilaisuutta. Opetuskausi käynnistyy syyskuun alussa. Kurssitarjontaa on selkeytetty koulutusoppaassa ja ilmoittautumisjärjestelmässä. Esimerkiksi kansalaisen digitaidot ja mediataidot on nostettu omiksi kokonaisuuksikseen.

– Yhtenä teemana alkavalla syyskaudella on taitoja työelämään. Kursseilla on mahdollista päivittää työelämässä tai vaikka yhdistystoiminnassa tarvittavaa osaamista ajankohtaisista teemoista esimerkiksi tekoälyyn, valokuvaukseen ja kirjanpitoon liittyen, rehtori Jari Kaasinen kertoo.

Osaamisperusteisesti toteutettuja järjestetään nyt myös espanjan kielessä ja koirankoulutuksessa. Tietotekniikan Nopeaa apua työelämän käänteisiin -kokonaisuus tarjoaa yhden illan täsmäkoulutuksia eri teemoista, kuten taulukkolaskenta, 3D-tulostus ja turvaposti.

Kielitarjonta laajenee latinan ja portugalin kielillä. Kädentaidoissa tutuiksi tulevat muun muassa tekstiilipinnan muokkaus ja Journal eli koristeellinen vihko tai kirja. Näyttelemisen ystävät pääsevät lisäämään osaamistaan dialogipajassa ja musiikkiteatterin parissa. Liikunnassa tarjotaan aiempaa enemmän lyhyt- ja etäkursseja tavallisten pitkien kurssien rinnalla.

Ilmoittautuminen Porin seudun kansalaisopiston kursseille alkaa tiistaina 22. elokuuta 2023 osoitteessa www.pori.fi/kansalaisopisto ja samanaikaisesti puhelimitse numerossa 02 621 5963.

Ilmoittautuminen avautuu kahdessa erässä. Kello 17.30 pääsee ilmoittautumaan ilmoittautua lasten ja nuorten kursseille, kansalaisen digitaitokursseille, mediataitojen ja tietotekniikan kursseille, liikunnan ja hyvinvoinnin sekä esittävän taiteen kursseille. Jälkimmäinen ilmoittautuminen avautuu kello 18.30. Tuolloin voi ilmoittautua kieli-, kuvataide- ja käsityökursseille. Varsinaisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautua voi aina kurssien alkamiseen saakka.

Keskiviikkona 23. elokuuta opiston väki jalkautuu Kauppakeskus Puuvillaan kello 10–17. Paikan päällä saa lisätietoa kursseista ja voi ilmoittautua mukaan.

Lisätietoja antavat:

Jari Kaasinen, rehtori, puh. 044 701 5964 tai jari.kaasinen@pori.fi.
Mari Korhonen, suunnittelija, puh. 044 701 5961 tai mari.korhonen@pori.fi