Siirry sisältöön

PORIN KAUPUNGIN TERVEYSVALVONTA JA ULVILAN KAUPUNKI TIEDOTTAA: Legionella-löydös Kaskelotissa – ei sairastuneita

Uimahallin puoli sekä suihkutilat suljetaan 25.1.2024 alkaen. Kuntosali- ja liikuntatilat ovat avoinna käyttäjille. Kaskelotin sarjakorttien käyttöaikaa jatketaan kuukaudella tauon vuoksi.

Ulvilan vapaa-ajankeskus Kaskelotin vesijohtovedestä otetuista näytteistä on löytynyt Legionella-bakteeria. Sairastapauksia ei ole ilmennyt ja torjuntatoimenpiteisiin on ryhdytty välittömästi. Asiaa on käsitelty moniammatillisessa työryhmässä 24.1.2024.  

Löydöksen seurauksena Porin terveysvalvonta on ottanut tiloista 12 viranomaisnäytettä 24.1.2024. Näytteet on otettu kylmästä ja lämpimästä vesijohtovedestä. Tulokset valmistuvat viikolla 6.

Varovaisuusperiaatteen mukaisesti Legionella-bakteerin torjumiseksi on aloitettu torjuntatoimenpiteet: lämpimän vesijohtoveden lämpötilaa on nostettu ja vettä juoksutetaan. Vesijohtojärjestelmän desinfiointia valmistellaan, ja se tullaan toteuttamaan mahdollisimman pian.

Uimahallin puoli sekä suihkutilat suljetaan 25.1.2024 alkaen. Kuntosali- ja liikuntatilat ovat avoinna käyttäjille. 

Vesijohtoveden juominen on turvallista, tartunta ei synny mahasuolikanavan kautta.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran näytteiden tulosten valmistumisen jälkeen. Lisätietoa Porin kaupungin terveysvalvonnasta, puh. 044 701 3353 (ma-pe klo 9-12).