Siirry sisältöön

Valokuituverkkojen suoramarkkinointi

Kaupunki on saanut yhteydenottoja kuntalaisilta, joihin on kohdistettu valokuituyhteyksiin liittyvää suoramarkkinointia argumenteilla, joissa väitetään kaupungin asettaneen joitakin rakentamiseen liittyviä rajoitustoimenpiteitä eräitä valokuituyhtiöitä kohtaan. 

Argumentit ovat vailla totuuspohjaa. Valokuituverkkoja rakentaville yrityksille on annettu yhteneväiset oikeudet verkkojen asentamiseen Ulvilan kaupungin alueella. Yhteensä kolme yhtiötä on tähän mennessä hakenut sijoituslupia ja yhdeltäkään näistä toimijoista ei ole rajoitettu verkon rakentamista suhteessa toisiin toimijoihin. On jokaisen verkonrakentajan omassa päätäntävallassa ovatko he jonkun tietyn osuuden suunnittelemastaan verkosta rakentamassa ja koska.

Kaupunki myöntää sijoitusluvat ja valvoo lupien noudattamista pääasiallisesti ennakkomateriaalin pohjalta,  ennallistamistöiden yhteydessä ja pistokokeiden omaisesti. Yrityksille on annettu määräykset alueiden kunnostamisesta töiden jälkeen mutta kunkin alueen lopullinen valmistuminen kullakin alueella on hyvin vaihteleva useata toimijasta johtuen. Omalta osaltaan Ulvilan kaupunki pahoittelee aiheutuvaa harmia mutta samalla toivoo laajentuvien verkkopalvelujen tuovan kaupungin asukkaille ja yrityksille lisäarvoa.

Lisätietoja antaa tarvittaessa:

Teemu Björninen

tekninen johtaja

Ulvilan kaupunki

0400-134988

teemu.bjorninen@ulvila.fi