Siirry sisältöön

Kaupunginjohtajan tervehdys

Automation City Ulvila – Ulvila Automaattisesti paras

Keskiaikaisesta kauppakaupungista, jonka tunnettu historia ulottuu aina 1300-luvulle saakka, on vuosisatojen saatossa kehittynyt tämän päivän Automation City Ulvila. Keskiaikaisesta Ulvilasta merkittävin jäljellä oleva muistomerkki on Pyhän Olavin keskiaikainen kivikirkko. Vuosittain järjestettävillä Ulvilan keskiaikaisilla Hansamarkkinoilla palataan viikonlopun ajaksi keskiajan henkeen ja tunnelmaan. Tutustumisen arvoinen kulttuuri- ja teollisuushistoriallinen matkailukohde Ulvilassa on myös Leineperin ruukinalue.

Perinteisesti Ulvila yhdistetään Friitalan nahkateollisuuteen.Friitala Oy oli vuosina 1892 – 2010 toiminut nahkatehdas sekä nahka- ja turkispukineita valmistanut yritys. Se oli aikoinaan Pohjoismaiden suurin nahkatehdas sekä yksi suomalaisen muodin edelläkävijöistä. Parhaimpina aikoinaan nahkatehdas työllisti yli 1 300 henkeä. Friitala Fashion luopui omasta nahkapukinetuotannosta vuonna 2005. Lopullisesti yritys päätti toimintansa Ulvilassa teollisuuden voimakkaassa murrostilanteessa vuonna 2010.

Kaupunkimme tunnetaan edelleen myös pesäpallosta, jota pelataan Ulvilan Automaatio Areenalla maineikkaan Ulvilan Pesä-Veikkojen vetämänä.

Tämän päivän Ulvila on automaatioteollisuuden ja -osaamisen keskittymä. Ulvilassa toimii lähes neljäkymmentä automaation toimialaan luokiteltua yritystä. Tähän joukkoon kuuluu useita kansainvälisiä teollisuusautomaatioita ja logistisia järjestelmiä valmistavia yrityksiä. Niiden merkitys niin työllistäjänä kuin yhteistyökumppanina on merkittävä paitsi Ulvilan kaupungille myös koko maakunnalle, koko maalle ja nykyisin myös maailmanlaajuisesti. Ulvilalaisen automaatioteollisuuden huipputuotteita viedään ja käytetään laajalti ympäri maailmaa – lähes kaikkialla maailmassa.

Ulvilan kaupungin strategian 2017 – 2021 tulevaisuuskuva vuodelle 2030 on seuraava: Ulvila on – elinvoimainen ihmisen kokoinen kaupunki jossa asukkaiden on hyvä elää turvallisesti ja yhteisöjen toimia aktiivisesti. Ulvila on – Suomen automaatiopääkaupunki, jossa eri alojen yrityksillä on hyvät edellytykset toimia.

Ulvila on puutarhakaupunkina myös viihtyisä asumiskunta, joka tarjoaa asukkailleen toimivat ja laadukkaat peruspalvelut luonnonläheisessä ja puhtaassa ympäristössä. Kaupungillemme on leimaa-antavaa laajat, hyvin suunnitellut ja toteutetut asuinalueet vehreässä maisemassa, toimiva kevyen liikenteen verkosto sekä lähellä olevat päivittäiset peruspalvelut.

Ulvila haluaa turvata asukkailleen myös tulevaisuudessa hyvät peruspalvelut, jotka tuotetaan kustannustehokkaasti, joustavasti ja mahdollisimman ihmisläheisesti. Ulvila haluaa turvata jatkossakin hyvät edellytykset asumiseen, yrittämiseen ja viihtymiseen.

Kaupungin henkilöstö tekee työtään asukkaitaan ja asiakkaitaan varten. Meitä, jotka hoidamme kaupungin yhteisiä asioita, tulee olla helppo lähestyä.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan kaupunkimme antamiin mahdollisuuksiin – asumiseen, yrittämiseen ja viihtymiseen.