Siirry sisältöön

Verkkokirjasto

Satakirjastojen verkkokirjasto

Verkkokirjastoa voi käyttää ilman kirjautumista. Monet palvelut, kuten lainojen uusiminen ja omien tietojen hallinnointi, onnistuvat kuitenkin vain kirjautumalla palveluun kirjastokortin numerolla ja 4-numeroisella PIN-koodilla.

Löydät kirjautumispainikkeen verkkokirjaston jokaisen sivun oikeasta yläkulmasta. Kirjaudu-painike näkyy sekä symbolina että tekstinä suurilla näytöillä.

Verkkokirjastoon kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja 4-numeroisella PIN-koodilla. Jos et tiedä PIN-koodiasi, saat uuden vierailemalla kirjastossa ja todistamalla henkilöllisyytesi virkailijalle. PIN-koodia ei anneta sähköpostilla tai puhelimessa.

Ensimmäinen kirjautuminen luo automaattisesti verkkokirjaston käyttäjätilin, minkä jälkeen kirjautuneen käyttäjän palvelut ovat automaattisesti käytettävissäsi.

Voit varata aineistoa verkkokirjaston kautta. Tee ensin tiedonhaku. Voit rajata hakutuloksia esimerkiksi kielen ja aineistotyypin mukaan sivun oikean reunan suodattimilla. Varauksen voit tehdä suoraan hakutuloksista tai voit valita teoksen nimen nähdäksesi teoksen tiedot. Jos et ole kirjautunut, valitse Kirjaudu sisään varataksesi ja kirjaudu tunnuksillasi. Jos olet jo kirjautunut, valitse Varaa teos.

Satakirjastojen verkkopalvelua voit käyttää osoitteessa https://satakirjastot.finna.fi/

Kuvalliset ohjeet verkkokirjaston käyttöön löydät täältä


Satakirjastojen e-aineistot

E-kirjat ja e-äänikirjat

Ellibs-palvelu
Kirjaston hankkimat e-kirjat ja e-äänikirjat. Lainaamiseen tarvitaan kirjastokorttia ja PIN-koodia.

Ellibs-palvelun lainausohjeet

Ellibs mobiilissa: Ellibs-sovelluksen käyttöohjeet

eKirjasto
eKirjastossa on helppo hakea äänikirjaja tai lastenkirjoja erikseen. Ellibsin kautta hankitut aineistot päivittyvät kuitenkin yhden vuorokauden viiveellä palveluun.

Tarvitsetko apua? Tutustu eKirjaston ohjeisiin.

Satakunnan alueen digitoituja kirjoja, joululehtiä ja kuvia löytyy Digi-kirjastosta.

Saksankielistä aineistoa
Suomen Goethe-instituutti tarjoaa paljon luettavaa saksan kielellä. Onleihe-palvelusta löytyy sekä saksankielisiä aikakauslehtiä että laaja valikoima e-kirjoja ja e-äänikirjoja.


E-lehdet

Lue elektronisia aikakauslehtiä kotona
Pääset nyt lukemaan suosituimpia lehtiä etäkäyttöisinä myös kotona kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla verkko-osoitteella satakirjastot.emagz.fi.

Katso ohjeita etäkäyttöisten e-aikakauslehtien lukemiseen.

Elektronisia sanomalehtiä
Satakunnan kansa ja useita kymmeniä muita kotimaisia sanomalehtiä ePress-palvelussa. Huom! Luettavissa vain kirjastossa.

Elektronisia aikakauslehtiä
Iltapäivälehdet ja 34 suosittua kotimaista aikakauslehteä eMagz-palvelussa. Huom! Luettavissa vain kirjastossa.

Katso suomenkielisten e-lehtien ohjeita.

Englanninkielisiä sanoma- ja aikakauslehtiä
Voit lukea erikielisiä sanoma- ja aikakauslehtiä PressReader-palvelussa, josta löydät yli 6000 lehteä sähköisenä näköisversiona yli 100 maasta yli 60 eri kielellä. Huom! Käytettävissä vain Porin ja Nakkilan, Huittisten, Eurajoen ja Pomarkun kirjastoissa.

Katso ohjeita.


E-musiikki

Naxos Music
Taidemusiikkiin erikoistuneesta palvelusta löydät myös etno- ja populaarimusiikkia.

Naxos Jazz
Jazz-musiikin ystäville Naxos Jazz on aarreaitta. Täällä voit kuunnella yli 90 000 kappaletta klassikoista uutuuksiin.

Naxos World Music
Maailmanmusiikkiin keskittynyt tietokanta tarjoaa laajaa valikoimaa eri maiden kansanmusiikkia. Siihen kuuluu myös Smithsonian Folkways -tallenteet.

Naxos Video Library
Lähinnä klassisen musiikin videoihin keskittynyt palvelu tarjoaa yli 3000 videota konserteita, oppera-, ballettitallenteita ja musiikin nauhoitusistuntoja.

Katso ohjeita e-musiikkipalveluiden käytöstä.


E-elokuvat

Kirjastokino
Kirjastokino sisältää paljon uudempia elokuvia jokaiseen makuun. Lisäksy löytyy myös runsaasti suomalaisia klassikkoelokuvia.

Elonet
Kansallisen audivisuaalisen instituutin laaja valikoima tarjoaa vanhoja kotimaisia elokuvia suoraan suomalaisten koteihin.


Rockway

Satakirjastot tarjoaa asiakkailleen soitto- ja laulutunteja Rockway-palvelun kautta. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella pin-koodilla.

Tästä pääset Satakirjastojen Rockway-palveluun